Särkyneenpyörän Stefa & My Trusted Friend Kane's Wicky & Mieletön Moottori

Särkyneenpyörän Stefa & My Trusted Friend Kane's Wicky & Mieletön Moottori

perjantai 12. lokakuuta 2007

Loppu.

Nyt se on sitten loppu. Nemini elämä.
Eilen torstaina 11.10.07 päättyi 17kk vanhan bordercollienarttuni Demssin Nana Coeurin elämä auo-onnettomuuteen. Olin huoneessani tyekemässä läksyjöni ja luulin koiran nukkuvan alakerrassa, mutta se olikin avannut oven ja lähteny karkuun. Koira kuoli noin kello 20.00 auton osuessa siihen. Koira kuoli heti ja ilman kipuja.
Tälläisellä hetkellä sitä vaan tuntee olonsa niin typeräksi. Vielä keskiviikkona opetin sille uutta seuraamiskäännöstä ja olin siitä niin ylpeä. Torstaiaamuna kirjoitin opontunnilla tehtävääni olevani maailman onnellisin ihminen, koska minulla on kaikkea mitä voin toivoa, koti, koira ja kavereita. Saman päivän iltana minulla olikin enää koti ja kavereita.
Liian nuorena päättyi rakkaan koirani elämä. Ei siitä tullut tottelevaisuusvaliota, eikä sen kanssa ehditty kisata jäljellä eikä aloittaa agilityä ja hakua. Tälläistä on elämä. Yhtenö hetkenä olet huipulla, seuraavassa hetkessä saatat jo olla pohjalla.
Keväällä on aika uuden koiran, mutta sitä en halua vielä miettiä. Kiitos blogiani seuranneille, en tiedä mitä tälle nyt teen.
Hyvästi Nemi.

tiistai 2. lokakuuta 2007

Ongelmia julkaisussa

Eilen kirjoittamani teksti ei millään tule näkyviin, en tiedä syytä.. Noh, kirjoitan tämän päivän koulutuksista nyt sitten uutta asiaa.
Eli tänään oli oikein reenit, ja porukka oli kaksinkertaistunut! Koirien pääluku oli huimat 14, toivotaan etteivät uudet lähde lätkimään todettuaan ettei koirien koulutus olekaan mitään sormien napsauttelua, kuten ainakin edelliset taisivat luulla.
En yksinkertaisesti ymmärrä, mikä on vialla, mutta Nemi ei yksinkertaisesti jaksa keskittyä minuun kentällä. Ennen olen saanut koiran huomion pyytämällä kentälläkin, ja pentukurssilla(aikoinaan) tuo oikein loisti, suurleirilläkään ei muista aiheutunut mitenkään erítyisen paljon häiriötä, mutta nyt tuon kerhon alettua täytyy jopka tunti aloittaa alusta. Aina kentälle saavuttaessa tuo alkaa häslätä ja minun kuuntelemiseni lakkaa siihen pisteeseen, MISSÄ VOI OLLA SYY?? Ei kai sillä taas ole joku ikä? 17kk..
Aluksi otettiin taas ohituksia, koira ei kuunnellut yhtään, mutta meni vähän paremmin(mielestäni) kuin viime kerroilla. Sitten jaettiin ryhmä kahtia, ja aletaan nyt tulevaisuudessakin mennä kahdessa ryhmässä, ja minä ja Nemi mentiin "tavoitteellisiin" parempien ryhmäksi en sitä voi sanoa, kun sinne kerran päädyimme :) Ensin otettiin seuraamista, alkuun koira ei kuunnellut yhtään, mutkittelin ja tein lyhyitä pätkiä, palkkasin vain kontaktista. Kohta jo koira alkoikin kuunnella ja meni jo lähes yhtä hyvin kuin kotipihassa :) Sitten otettiin hieman paikallaoloa, jossa on ollut ongelmana, että Nemi ennakoi luoksetulon. Otin lyhyellä matkalla, palkkasin suorasta maahanmenosta ja palatessani koiran viereen palkkasin maahan ja vapautin, en vaatinut lainkaan perusasentoa. Parin toiston jälkeen koira alkoi jo ymmärtää, vinoista ja lonkka-asennoista tuli koiraa nosteltua turhan usein, mutta pari viimeistä toistoa olivat jo täydellisiä. Sitten otettiin kaksi luoksetuloa. Nemi pysyi hyvin paikallaan, ensimmäisessä juoksi vähän innottomasti ja olisi mennyt ohi moikkaamaan suursnautseria :) Toisessa toistossa ennakoi, eii.. mutta en puuttunut siihen vaan innostin koiran hyvään vauhtiin ja palkkasin. Nyt kotona täytyy harjoitella, että lopettaa tuon ennakoinnin. Pelkkää paikallaoloa siis. Loppuun seurailtiin vielä pari lyhyttä pätkää ja koira meni jo tosi upeasti siinä vaiheessa, ikävä kyllä ei ihan kotipihatasoa.

maanantai 1. lokakuuta 2007

Seuraamista

Eli ei tehty mitään koeviikolla :) ja sitten sain vielä kuumeen niin siinä ei paljoa koiraa koulutella.. Tänään kuitenkin onneksi :) Sain taas kolmen viikon koulutussuunnitelmankin tehtyä.
Eli tänään otettiin seuraamista, vain seuraamista. Otin patukalla ja meni aikas tosi hyvin. Ensin tuo yritti repiä hampaillaan takkini helmaa ja vasenta hihaani, mutta kun kielsin lakkasi. Kontakti oli tosi hyvä ja seuraaminen oli ainakin kiinteää.. Ensimmäistä kertaa tuli sellaista ongelmaa, että on vaikeuksia vasemmalle käännyttäessä, kun koira on niin tarkasti jalan vieressä. No, en siihen puuttunut, kun Nemi tuskin jaksaa jatkossa seurata näin intensiivisesti.
Täyskäännöksissä koira aluksi jotenkin jäi.. Eli siis joko lähti seuraamaan takanani tai oikealla puolella. Lopetin harjoituksen palkkaamatta saman tien ja aloitin alusta, viimeisissä harjoituksissa menivät täyskäännöksetkin upeasti. Kaiken kaikkiaan olen tyytyväinen harjoitukseen.
Eli semmoinen lyhyt pätkä tänään, otan lisää reeniä jos sade tuosta hellittää.