Särkyneenpyörän Stefa & My Trusted Friend Kane's Wicky & Mieletön Moottori

Särkyneenpyörän Stefa & My Trusted Friend Kane's Wicky & Mieletön Moottori

maanantai 19. lokakuuta 2009

Radiohead: Everything In It's Right Place

Eilen oltiin Kaisa Hilskan luona Poikossa paimentamassa. Kuvia ei ikävä kyllä ole, kamera oli kyllä mukana mutta en ikinä muistanut napata sitä autosta mukaan kun tuli meidän vuoromme.. Noh, ei voi mitään, vaikka meno olikin hienon näköistä.

Kun saavuttiin paikalle Rood aloitti autossa hirmuisen mekkalan, kun näki lampaita ikkunasta.. Tiesi mokoma, mitä oli luvassa. Aloitettiin sitten harjoittelemalla lampaiden liikuttelua(?), en ihan tiedä mikä oli kaikkien harjoitusten tarkoitus :D Joka tapauksessa ensimmäisessä harjoituksessa koiran piti tuoda lampaat ohjaajalle, joten apuohjaaja otti Roodin liinan ja minä menin lampaiden luo. Rood ei ollut päässyt vielä edes aitaukseen kun lampaat jo lähtivät menemään, sillä on kuulemma niin vahva silmä. Hyvä tekosyy sille että koirani paimensi lampaita liialla vauhdilla :D Lampaat menivät sitten läpi aidasta, mutta apuohjaaja oli nopea ja sai kierrettyä lampaiden eteen niin että ne tulivat aidan läpi takaisin hakaansa.. Rood meni häntä ilmassa ja ihan innoissaan tästä riehumisesta. Alkuhankaluuksien jälkeen päästiin sitten ihan tositoimiinkin, kävelin lampaiden edellä ha'an reunoja pitkin ympyrää ja koira apuohjaajan kanssa seurasi perässä. Roodin kanssa sai olla tosi tarkkana, käskin sen maahan vähän väliä, jotta lampaat eivät olisi lähteneet liian kovaan vauhtiin. Rood pysytteli niistä todella kaukana, mutta lammasparat eivät sitten kaiketi vain pitäneet koiran mulkoilusta. Harjoitus onnistui siis kuta kuinkin, hyvä niin.

Toinen harjoitus oli lampaiden poispäinajo. Lampaita ajettiin jälleen ympyrää ha'an reunoja pitkin (eri lampaita tosin, etteivät karvapallot stressaantuneet liikaa), minä pidin koiraa liinassa ja yritimme saada ne pysymään reunoilla, niin etteivät ne levinneet pitkin aitausta. Tämä meni jo loistavasti, koira oikeasti paimensi! Häntä oli alhaalla ja tuijotus kovaa. Rood pääsi lähemmäs lampaita ja piti ne upeasti juuri oikeassa kohtaa. Kaisan mukaan Rood osasi itse huomioida lampaiden "vedon" portille ja toiseen kulmaan, jonka ulkopuolella oli muita lampaita. Saattaa olla, eivät lampaat ainakaan menneet minnekkään muualle kuin sinne minne piti, Rood osasi arvioida oikean paikkansa aivan mahtavasti. Täällä tosin alkoi olla ongelmia maahanmenon kanssa, kun Rood oli niin lampaissaan, ettei ehtinyt kuunnella käskyjäni.

Kolmas harjoitus tapahtui pyöröhäkissä eli pyöreässä häkissä (suomennos tosinuijille). Koiran perään laitettiin riimu, jotta sen saattoi tarvittaessa pysäyttää, ja sitten opeteltiin tasapainopaikkaa, eli koiran oikeaa asemaa ohjaajaan ja lampaisiin nähden. Rood sai hetken päästä mennä ilman riimua, koska se ei yrittänyt rei'ittää lampaiden nahkoja ja käyttäytyi muutenkin ammattimaisesti. Alkuun oli taas ongelmia maahanmenon kanssa, mutta kun Rood alkoi ymmärtää suuntien ja tasapainopaikan päälle alkoivat maahanmenotkin mennä kuin vettä vaan. Tosin, muualle se ei tietenkään suostunut menemään maahan kuin tasapainopaikkaansa, eli täsmälleen toiselle puolelle lampaita kuin missä minä olin. Mutta niinhän se kuuluukin.

Rood oli aivan loistava, huomasi kyllä että se on täysiverinen lammaskoira. Kaisan mukaan siitä saisi työkoiran tilalle pienestä koostaan huolimatta in-no-time, kaikki paimennukseen tarvittavat palikat paikoillaan. Huraa, mun koira on hyvä!

Sitten odotellaan että se hahmottaisi siatkin lampaiksi ja alkaisi olla oikeasti hyödyllinen.

Ei kommentteja: