Särkyneenpyörän Stefa & My Trusted Friend Kane's Wicky & Mieletön Moottori

Särkyneenpyörän Stefa & My Trusted Friend Kane's Wicky & Mieletön Moottori

lauantai 13. huhtikuuta 2013

Marilyn Manson: The Beautiful People

Lähdin torstaina noutamaan Roodia Seinäjoelle näyttelyä varten. Matka venyi, koska Punkalaitumella oli enää semivähän lunta, joten treenattiin Roodin kanssa esineruutua. Hienosti se homman vielä muisti, luovutuksia kertailin sille, ja sen jälkeen löytyivät tumput pensaista salamaakin nopeammin. Yksi jälkikin ajettiin.

Vasta perjantaiaamuna lähdettiin takaisin Seinäjoelle. Rood käyttäytyi rautatieasemalla ja junassa kuin ihmisen mieli, vaikka äitini varoittelikin että koira on suorastaan sivistymätön julkisilla paikoilla. Se mitään ollut, ei edes yrittänyt. Äidin kanssa se tietenkin possuilee, kun äiti ei sitä kuitenkaan kiellä.

No, Seinäjoella ohjelma jatkui hieronnalla, mistä riennettiinkin treeneihin. Stefa teki kaukoja varsin mallikkaasti, joten päätin että se saa ensi viikon kokeenomaisessa mennä avoimeen luokkaan. Roodin kanssa tehtiin kokeenomaista alokasluokkaa, ja päätin ilmoittaa senkin koetreeniin, kerta se on hyvä. Paitsi perusasennot sillä on vinoja, luoksetulon loppu ihan kamala ja liikkeestä seisomisen se on unohtanut kokonaan. Mutta siihen nähden ettei sen kanssa ole oikeesti treenattu tiä koska se oli tosi hyvä.

Mutta joo. En mä voi kierrellä tätä loputtomiin. Tänään oli se Vaasan näyttely. Rood oli siellä tosi hienosti, rauhallisesti ja stressaamatta isossa väkijoukossa. Ei koittanut missään vaiheessa kaivella, paimentaa, haukkua, taikka sählätä mitään muutakaan, mistä äiti aiemmin varoitteli. Ei tietenkään, mallikoirakansalainen Rood Karvanoppa.

Kehässä Rood esiintyi edukseen. Tuomari ikävä kyllä tykkäsi enemmän koirista joilla oli hampaat oikeassa järjestyksessä. Tuliko yllätyksenä jollekulle, käsi ylös jos tuli!

Medium size, refined head. Very weak underjaw. Very overshut bite. Good body preportions. Needs better hindangulations. Movement is quite short & very close behind. Good coat & color. Good temperament.
AVO T
Tuomari Shiboleth Myrna, Israel

Ihan hyvä arvostelu mun mielestä, mä kun en näyttelyistä mitään ymmärrä. T tuli, ja sillä päästään kisaamaan mejässä voittajaluokkaan, eli siltä kannalta meni erittäin hyvin. Sit jos joskus tarvitaan H valionarvoon, mietitään uudelleen. Tai ehkä ilmoitan sen Turun Elonäyttelyyn, mutta tuskin kuitenkaan. En ollut näyttelymaailmaan niin ihastunut.

Ps. Roodista otettiin ainakin 200 valokuvaa, puolet näyttelyvieraista kävi sitä ihastelemassa ja yksi herra kysyikin joko se on muotovalio, kun on niin kaunis :D Oon tosi positiivisesti yllättynyt, olin ihan varma että koko Suomen bordercollieyhteisö alkaa nauraa ivallisesti heti kun Rood astahtaa kehään, mutta päin vastoin, meidät otettiin hyvin vastaan!

2 kommenttia:

Aliel kirjoitti...

Toiset on iloisia T:stäkin, toiset hyvin tyytymättömiä H:hon ja jopa EH:stakin. En muuten ollut tiennytkään, että joihinkin koekäynteihin vaaditaan tietty näyttelytulos, olen ajatellut niiden olevan vain valioitumiseen.

Takku kirjoitti...

Mejässä tosiaan vaaditaan voittajaluokkaan. Se kyllä on vähän kummallista, mutta siinä on varmaan tavoitteena estää sekarotuisten pääsy kisoihin.