Särkyneenpyörän Stefa & My Trusted Friend Kane's Wicky & Mieletön Moottori

Särkyneenpyörän Stefa & My Trusted Friend Kane's Wicky & Mieletön Moottori

tiistai 1. lokakuuta 2013

Mika: Blame It On The Girls

Mitähän me ollaan nyt viiminen viikko tehty.

Tiistaina oli hakutreenit. Stefa oli ihan ylimahtava, työskenteli hienosti, löysi hienosti, oli energinen ja motivoitunut. Tein sille treenin joka opettaisi suorakaiteen muotoista pistoa. Maalimies antoi ääniavun, ja siirtyi aluetta eteenpäin kun käänsin koiran niin ettei se nähnyt mitä tapahtuu. Stefa ampaisi suoraan 50 metriä ja käänsi sitten suuntansa aluetta eteenpäin ja löysi maalimiehen. Ta-daa, mahtavaa! Eka maalimies oli tälläinen, sen jälkeen tein yliheiton toiselle puolelle ja siellä maalimies suoraan lähetyksen kohdalla. Tää oli tosi hieno juttu, Stefa meni ilman apuja, ja löysi maalimiehen HETI. Maalimies kuljetti Stefaa eteenpäin aluetta, minkä jälkeen kutsuin keskilinjalle ja heitin yli tyhjälle. Sössin jotain tässä lähetyksessä kun Stefa pyssäsi heti yliheittoni jälkeen. No, lähetin uudelleen, ja se teki hienon sievän tyhjän. Viimeinen maalimies tehtiin kuten eka, ja sekin onnistui upeasti. Kaikin puolin ihan mahtava treeni.
hakureeni
Possukin teki hakua, sekä tiistai-iltana että keskiviikkoaamuna. Se teki hajunhakuja, joissa ekaa kertaa vein sitä takaisin päin hajunsaannin jälkeen. Sujui hyvin, keskilinjalle paluu ei häirinnyt Possusta yhtään, vaan se rynni sitkeästi etsimään maalimiestä viivästyksestä huolimatta. Super-Possu, siitä tulee vielä niin hyvä tässä!

Keskiviikkoaamuna treenattiin myös tottista. Stefalle tehtiin vähän laukauksia, ne on edelleen huonoja mutta menossa parempaan. Tehtiin myös a-estettä, Stefa on saanut siihen ihan uutta asennetta ja teki tosi hyvin vaikka este oli tosi jyrkkä. Nouto tehtiin ekan kerran 650g kapulalla, joka oli selvästi tavallista raskaampi mutta sujui. Loppuun otettiin eteenmeno, johon ahnehdin liikaa matkaa ja se menikin sitten ihan miten sattui, kun Stefa juoksi hyvin piiiitkään muttei siltikään päässyt palkalle asti. Nyyh, tyhmä minä. Possukin tottisteli vähän seuruuta ja maahanmenoa, koska me ei tehdä oikeastaan mitään muuta.

Torstaina Tehtiin jälkeä. Possu teki neljä metristä tallattua neliötä, ja Stefa sadan askeleen jäljen kahdella kepillä. Stefalla oli nami joka jäljessä, ja se on alkanut jäljestää paremmin. Kaikki sujui. Stefa teki myös esineruudun, 50x50m pikkuruisilla esineillä. Tää oli ihan liian vaikea, ensimmäinen esine nousi heti ja helposti, mutta toista Stefa etsi vaikka kuinka pitkään, ja oli ihan rikki kun ei tahtonut löytää. Kun se sitten löytyi, lähetin Stefan ihan kolmannen esineen kohdalta jotta saataisiin onnistuminen loppuun, ja niinhän me saatiinkin. Stefan kanssa vähän myös tokoiltiin, tein avoimen luokan jääviä, luoksetulon pysäytyksiä ja ruutua. Kaikki meni aika huonosti :D
Perjantaina minä pidin pentukurssia Ilmajoella! Kurssilla oli kahdeksan hauskaa ja motivoitunutta koiranpentua. Niistä tulee vielä niin paljon! Possunenkin pääsi loppuun leikkimään muiden pentujen kanssa. Ei se oikein leikkinyt, ei ole koirasosiaalinen minun Possu :D No, ei sen tarviikkaan olla.

Pentukurssin jälkeen oli vielä tokotreenit. En muista mitä tehtiin.

Viikonlopun vietin Punkalaitumella kytäten peuroja. Ei löytynyt. Koirien kanssa etsittiin myös suppilovahveroita. Niitä löytyi tosi paljon, ja äiti löysi hirveästi seitikeitä, muttei annettu sen poimia niitä. Äidin Eos leikki hienosti Pikku-Possusen kanssa (no niin äiti, Eos mainittu).

Maanantaina palasin Seinäjoella ja käytin Pikku-Sian rokotuksissa. Se suuttui eläinlääkärille joka antoi kirvelevän rabiesrokotteen, ja tarkisti hännän häntämutkilta. Raukka Pikku-Possu. Muuten se oli oikein reipas, vaikka rokotteesta pahastuikin.

Kävin myös illemmalla tokotreeneissä, jälkeä en jaksanut enää tehdä :D Oli koulutuspäivä, ja Stefan kanssa pähkäiltiin tunnaria, metallinoutoa ja seuraamisen askeleita. Kaikkiin saatiin apuja.

Tänään oli sitten kokeenomainen tokotreeni. Stepula teki evl:n paikallamakuun, ja onnistui erinomaisesti! Voittajaluokan yksilöliikkeistä se teki seuruun, jonka se teki sata lasissa ja edisti roimasti :D Mutta ehkä mä keskityn siihen että se oli iloinen ja motivoitunut, tekniikkaa on helpompi säätää kun Stepulan virettä. Hyppynouto meni ihan pipariksi, panikoin itse ja pilasin sen vielä pahemmin. Liikkeestä istuminen oli hieno. Luoksetulossa seisominen vaati kaksoiskäskyn, muu priimaa.

Loppun Possunen kävi vähän treenimässä, jälleen perusasentoa ja maahanmenoa. Ja yhden luoksetulon. Olin siitä aivan uskomattoman ylpeä, koska se tuli iloisena kentälle juosten vapaana ympärilläni, vaikka ohitimme metrin päästä maassa istuvan pentua palluttelevan naisjoukon :D Se pentu toki lähti meidän perään, mutta Possu ei välittänyt siitäkään, se oli niin motivoitunut tokoilemaan! SUPERTOKOSIKA!

Hieno treeniluettelo. En jaksaisi itse lukea tätä loppuun asti. Sori.

3 kommenttia:

Minttu Mantere kirjoitti...

Kuinka oot opettanu nuo keppien ilmasut?? Mulla olis se seuraavaks operaationa tuon nipsun kans :)

Takku kirjoitti...

Mun piti kommentoida siitä teidän blogiin mutten sit tehnyt niin koska en ollut varma onko tää hyvä tapa :D

Stefalla mä siis aloitin koko jäljestämisen kepeistä, naksuttelin eka keittiössä keppien ilmaisua, ja siirryin sitten ulos niin että tallasin ruutuja joissa oli keppejä, ja sitten jälkiä joilla oli keppejä. Eli sillä ei ollut jäljellä mitään makupaloja kun aloitettiin, oon lisännyt ne vasta pari viikkoa sitten.

Oletan että tota voi käyttää myös koiralle joka osaa jo jäljestää. Sitten vaan jos koira on huitomassa jäljellä kepin yli hidastaisin liinasta kunnes se tajuaa ilmaista sen. Ja kepistä tietty superpalkka!

Minttu Mantere kirjoitti...

Kuulostaa pätevältä tavalta :) pitääpä tesmata tuolle hunsvotille :D