Särkyneenpyörän Stefa & My Trusted Friend Kane's Wicky & Mieletön Moottori

Särkyneenpyörän Stefa & My Trusted Friend Kane's Wicky & Mieletön Moottori

lauantai 1. maaliskuuta 2014

MIKA: Popular Song

Idiotismi otti voiton ja ilmoitin Stepsukan Ilmajoen tokoon 1.3. AVOon toki, voittajaa ei voinut edes harkita. Sitten jokainen voi tykönään miettiä kuinka siinä käy kun menee koiran kanssa kokeeseen kuukauden treenitauon jälkeen. Ja kun on ennenkin taukoo treenattu vaan ihan väärän luokan liikkeitä. Onko ylläripylläri jos menee pilalle?

No mutta, onnekkaasti sillä ei ollut niin väliä :D Koko asenne kokeeseen mennesä oli ettei olisi pitänyt edes ilmoittautua, en jaksanut edes jännittää koska vituikshan se menis. Tai, luulin kyllä että mahdollisuudet ykköseen ois jollain 161 pisteellä ollut, mutta haaveet murskautui jo heti paikkiksessa :D Stefa oli pihalla, vaati kaks käskyä maahanmenoon. Pysyi tietty nätisti, kuten aina.
Paikallamakuu 8

Yksilöliikkeet.. Ei helvetti! Seuruussa Stepu haahusi, poikitti koko ajan edessäni. Ite kävelin koko ajan hitaampaa ja hitaampaa ettei se lähtis keulimaan.. Virhe, yleensä kävelen melkoista karkua seuruussa. Päätin (taas) ottaa nollan ja kehuin koiraa, taputtelin reittä, koitin saada sen jotenkin oikeeseen mielentilaan. Jostain käsittämättömästä syystä saatiin kuitenkin pisteitä, ei TODELLAKAAN oltais ansaittu.
Seuraaminen 5

Liikkeestä maahanmenossa seuruu paskaa.
Liikkeestä maahanmeno 8

Luoksetulossa Stefa teki pysäytyksen erittäin valuen, ja kaartaen sivuun, ja meni vielä maahankin. Kutsuin luo, teki seisomisen parin metrin päähän mun eteen (niin eihän me olla tehty kahta pysäytystä kaavamaisesti joka treenissä). Siitä lisäkäsky ja tuli suoraan sivulle, joskin rumasti kaartaen, WTF is this shit? Kannattaisko kouluttaa koiria joskus :D Nollan oisin antanut tästäkin.
Luoksetulo 5

Seisomisessa paska seuruu, kaksoiskäsky, vartaloapu, eli kolme käskyä joten nollaksi. Paitsi ettei?
Liikkeestä seis 5

Noudossa puri kapulaa. Hyihyi!
Nouto 7

Kaukoissa nousi istumaan sillai puolittain, kyynärpäät juur ja juur ilmassa. En ois hyväksynyt yhtäkään vaihtoa.
Kauko-ohjaus 8

Estehypyssä KEULI :D Eiiiii, luulin että me oltiin niin ohi tän vaiheen.
Estehyppy 0

Kokonaisvaikutus 7
Koko ajan koitin saada koiraa haltuun, ettei se juokse kehästä palkalle.. Että tulis ylipäätään perusasentoon :D Hitto kun oltiin kamalia.

120 pistettä, AVO3

Mutta päivä oli hyvä! Näin ekaa kertaa kuukauteen kavereita, joita en oo treenitauon takia nähnyt.. Sain juoruta murheet pois mielestä, suunnitella tulevia, puhua tokosta, nähdä hienoja koiria, hienoja suorituksia, puhua lisää tokosta ja koirista ylipäätään.. Nyt on taas MOTIVAATIOO!!

Sitten yhdessä vaiheessa tuli puheeksi se kun oon vaan niin paska koirankouluttaja. Ihan siis liioittelematta, oon oikeasti huono. Treenaan aktiivisimpina aikoina joka päivä, ja silti koirat ei juuri edisty. Kokeet menee penkin alle, treenit jankkaa samaa.. Joten palattiin perusasioihin. Mut mätkäistiin Stefan kanssa tyhjentyneen hallin lattialle buffetista nyysittyjen voileipäkinkkujen kanssa ja alettiin tehdä perusasentoa. Ei, en saa antaa käsiapua perusasentoon tulossa. Ei, tein sen taas, vain erilaisen. No nyt pidin käden paikallaan, en saa antaa vartaloapua. Taivutin vartaloa. Joustin polvista. Yritin taas antaa käsiapua. Onko mikään ihme ettei koira toimi kehässä, kun en voi siellä käyttää noita miljoonia pieniä apuja joita koko ajan annan :D Neljä ihmistä seisoi mun ympärilläni ja antoi huutia, oli mussa korjattavaakin. Lopulta aloin pitää itseäni paikallaan, joten puututtiin palkkaamiseen. ENSIN kehu merkkaamaan oikeaa kohtaa, sitten palkka. Käsi ei mee taskuun hakeen palkkaa jo samaan aikaan kehun kanssa, vaan vasta sen jälkeen. Jos koira toistaa koko ajan samaa virhettä, sitä ei palkata enää korjauksesta kuin kehulla. Ja tosiaan, jos se tekee väärin, odotetaan että se korjaa itse, korkeintaan annetaan uus käsky, ei olla heti auttamassa. Ei tarvii lääppiä koiraa koko ajan. Jos sama virhe toistuu edelleen, merkataan virhe "OHO" -sanalla. Ei iloisesti kuten "hyvä" -kehu. Eikä vihaisesti koska ei me pakotteilla kouluteta, ei Stefaa voiskaan. Vaan neutraali "oho". Ja yllättäen muutosta alkoi tapahtua. Nopeasti. Stefa oli ihan kikseissä kun laitoin sen ajattelemaan (luulin ettei se jaksa/halua/osaa ajatella). Häntä vispas. Aivot raksutti. Edistäminen seuraamisesta.. katosi? Ei tietenkään pysyvästi, treeniä me vielä tarvitaan, mutta jos mä onnistun treenaamaan sitä auttamatta koko ajan, helpottamatta jos ei ekalla osaa. Pitäis jotenkin teipata harjanvarret kylkiin, etten jousta polvista ja kierrä kehoo. Ja jesarilla käsivarret kylkiin. Piru vie kun oon niin kuin vieteriukko, koko ajan jonnekin taipumassa tai vääntymässä :D

Koirat ei yski enää, aloitetaan treenaaminen ens viikolla :)

Ei kommentteja: