Särkyneenpyörän Stefa & My Trusted Friend Kane's Wicky & Mieletön Moottori

Särkyneenpyörän Stefa & My Trusted Friend Kane's Wicky & Mieletön Moottori

sunnuntai 6. heinäkuuta 2014

Bliss N Eso: $5 Steak

Eiliset tokon SM-kisat. Stepsun valmistelut on menneet hyvin, joitan pikkumokia pelkäsin, mutta se suoriutui loistavasti, kyeten joka ikiseen tehtävään jota siltä vaadin. Joku ihan käsittämätön, odottamaton ja ennalta-arvaamaton moka sitten taas romutti tän. En jaksa enää tokokokeita jos ne aina kaatuu johonkin ihan pöljään :D

Eka kehä, Aino Juhantalo arvosteli paikkiksen ja noudon. Kehä oli tosi kapea, olin jo alkuun hirvistellyt miten saan noutokapulan pysymään kehässä :P

Paikkiksessa Stefa vähän ennakoi maahanmenoa, lähti jo viereisen käskyllä, kun sanoi sen kolmasosasekunnin ennen mun käskyä. Tuomari ei huomannut :D
Paikallamakuu 10

Ja sitten se nouto. Huaaaah. Ennen heittoa mietin että tarsko mun heittää se keskeltä vai laipasta, ja päädyin heittämään laipasta ettei Stefa kuumu siitä kun pyörittelen kapulaa. Heitin sen, nätti suora heitto, mutta laskeutui maahan kohtisuoraan meitä kohti. Stefa juoksi kapulalle, nappasi laipasta kun se oli lähimpänä, koitti heittää sen ilmassa paremmin suuhunsa ja lähti vinoon.. Karjaisin ÄP mutta koira oli jo kehänauhan toisella puolella kun tipautti kapulan ja meni maahan. Huoh. Kuinka suunnattoman surullista. Jälkeenpäin katselin kuvista että se näytti kyllä vaan päättäneen tuoda sinä päivänä kapulan paimenkaarella, että saattoipa se siitäkin johtua. Ei meillä sellaista ongelmaa tosin ole ollut, tää oli hyvin randomia.
Hetki ennen kaiken loppua. Kuva C Jonna L, Kielapihkan.
Voin kertoa että murenin ja facepalmasin ja kirosin ja itkin (no en ihme kyllä itkenyt) ja taivuin kaksin kerroin ja voivottelin. Tuomarikin tuli lohduttamaan, kun oli niin sääli. No joo, se oli sit siinä, mä kyllä tiedän ettei me olla niin hyviä että saatais noudon nollalla ykköstulosta :P
Nouto 0

Kokonaisvaikutus 8, varmaan koska mun multifacepalm ja itkupotku ja "nyt se ei enää ikinä nouda kun sanoin sille äp!" -huudahdus :D Tuomari parka.

Toisessa kehässä tuomaroi Juha Kurtti, meidän vanha tuttu. Oli ihan hirveää yrittää koota itsensä tässä välissä, ehdin juuri ja juuri työntää lihapullan Stefan kurkkuun kun toinen kehä jo odotti. Vielä toisessa kehässä seistessä mietin että "eivittueivittueivittu taas kakkonen raaaah" ja pohdin ettei tars jännittää enää, miksi siis jännitin..

Aloitettiin seuruulla. Ongelmana on ollut edistys, joten virittelyssä olin ottanut seuruuta ja kieltänyt edistämisestä. Ja Stefa oli NIIN HYVÄ. Se seurasi koko ajan nätillä paikalla, piti kontaktia, oli mukana. Käännökset se teki hyvin kun muistin itse olla tarkka. Juoksussa se pysyi hyvin täsmällisesti, mutta kun ei saanut edistää korvasi sen parilla pomppimisella, todennäköisesti ne pomput laskivat arvosanaa. Viimeisessä perusasennossa ei mennyt istumaan, kaksoiskäsky siihen. Paras. Seuruu. Ikinä.
Seuraaminen 7

Liikkeestä maahanmenon Stepu teki hienosti ja mahtavasti ja vaikka mitä. Ei hajuakaan mistä pisteet lähti. Ei kääntynyt mun perään, meni maahan heti käskyllä, valmisteleva osuus oli hyvä.. Oi oispa videokamera niin ei tarttis spekuloida, koska joku perustavanlaatuinen moka multa selvästi jäi huomaamatta.
Liikkeestä maahanmeno 8

Hyppyä olin jännittänyt kun Stefa ei oo mennyt istumaan ennen lisäkäskyä. Mutta tänäänpä meni! Puoli pistettä meni vähän vinosta loppuperusasennosta, tuomari itse mainitsi.
Hyppy 9,5

Kokonaisvaikutus 10, jee Juha Kurtti, tästä oon kanssas täsmälleen samaa mieltä!

Vikassa kehässä tuomaroi Ilkka Sten. Tätä jännitin ehkä eniten, koska olin aiemmin vilkaissut Stenillä olevan käytössä ihan ikioma SM-taulukkonsa. Loistavasti luoksetulon tehnyt bc sai hommasta vaan kasin eikä kukaan tiennyt miksi. Tuomari varmaan kiinnitti huomiota johonkin omaan juttuunsa, kuten koiran täsmälliseen pysäytykseen merkin kohdalle tms.

Liikkeestä seisomisessa Stepu on hieman hidas, mutta vaan sillä lailla hieman hidas että puhutaan sekunnin kolmasosasta. En siis ole siihen puuttunut. Nyt se näkyi kuitenkin pisteissä, mitä se ei aiemmin ole tehnyt.
Liikkeestä seisominen 8

Luoksari oli upea. Stefa tuli sopivaa laukkaa, pysähtyi terävästi, ja laukkasi vielä loppuosankin! Meidän ongelma on ollut nimenomaan se pysäytyksen jälkeinen laukka! Aivopieruna se kyllä tuli suoraan perusasentoon takaa kiertäen, ja hiljensi takaakierrossa raviin, tästä siis pistementyksiä. Samoin hitaahko laukka oli varmaan osasyynä, sekä se ettei koira ollut merkin kohdalla pysähdyksissä. Mun mielestä tää oli kyllä ysin arvoinen suoritus :D
Luoksetulo 7

Kaukot oli ihan täydelliset, niin mun kuin yleisönkin mielestä. En osaa arvatakaan mikä ois voinut tähän vaikuttaa.
Kaukokäskyt 9

Kokonaisvaikutus 9, varmaan koska Stenin ei kymppejä -periaate :D

152 pistettä, AVO2, TAAS. Me ollaan kakkoskoneita!

En kai mä yleensä arvostele tuomareiden linjaa näin paljon? Steniä nyt kyllä arvostelin, mutta hän taitaa olla tunnettu siitä ettei kukaan aina tiedä mistä pisteet putoaa.

Keli oli ihan hirveä, aurinko porotti ja koirat suli. Stefa jaksoi todella sitkeästi, osittain varmaan monipäiväisen valmistelunesteytyksen ansiosta. Sen kanssa oli niin kiva mennä kehään, se on iloinen ja hauska ja tahtoo tehdä mun kanssa asioita! Me ollaan niin eri tilanteessa kuin vuosi sitten :) Harmittaa kovin että tää meidän loistava suoritus ei riittänyt ykköseen, mutta noh.. Näitä sattuu.

Lupasin pitää tokotauon tän jälkeen. Nyt jo sormet syyhyäis treenaamaan. Ehkä ilmoitan Stepsun IKKJ:n kokeeseen. AVO-ykkösen metsästykseen. Koska oikeesti :D
Hyvä Stefa, sinähän osaat paikkamaata!
C Jonna L, Kielapihkan

2 kommenttia:

Jenni Berg kirjoitti...

Et oo ainut, joka ihmetteli, mistä Sten tiputteli kaukoissa pisteitä... Ymmärsin, että ne piti tehdä NOPEESTI ja oikein, eli hitaudesta rokotti ainakin (vaikkei oikeesti ois ees ollu _hiiiiidas_).

Oli tosi kiva nähdä :D Vaikkakin pikaisesti, mutta silti!

Tsemppii hirmusti eteenpäin!!!
Mekin alkupainepaniikin jälkeen ollaan taas sisuunnuttu ja seuraaviin reeneihin on jo tarkka suunnitelma siitä, mitä tehdään ;)

Kati kirjoitti...

Mulla oli tähän jotain ihan oikeaakin kommentoitavaa, mutta unohdin sen ennen kuin pääsin loppuun...