Särkyneenpyörän Stefa & My Trusted Friend Kane's Wicky & Mieletön Moottori

Särkyneenpyörän Stefa & My Trusted Friend Kane's Wicky & Mieletön Moottori

sunnuntai 7. syyskuuta 2014

The Crash: Star

Halkean onnesta. Enkä itsekään ihan käsitä mitä just tapahtui. Tää koko homma tapahtui niin äkkiä, hetken mielijohteesta alon kasaan raapiminen, ja Possun ilmoitus IKKJ:n joukkueen jatkoksi. Meidän joukkue voitti kultaa piirinmestaruuksissa, btw. Ja mun koirani sijoittui toiseksi alossa, ollen kerta kaikkiaan paras.
Jännitin tätä ihan sikana. En oo nukkunut kunnolla viikkoon. Joka vitun yö oon kelannut päässä koko alokasluokan liikkeet läpi, kohta kohdalta, askel askeleelta, miettien tarkkaan miten toimin minkäkin liikkeen jälkeen, miten palkkaan koiraa seuruusta niin ettei se kiihdy liikaa ja ala laulaa toisessa seuruussa, miten viritän sen jääviin, miten luoksetuloon, miten vien sen hypylle ettei se varasta. Ja treenannut kuin hullu, Possu on tainnut tehdä joka päivä tokoa. Ja se kannatti :D

Tuomarina meillä oli Ilkka Stén, ja koepaikkana Vimpeli. Ilkka Sténhän on ollut ihan ekassa tokokokeessa, jossa oon ikinä käynyt, ja mieleen jäi vaan se, että jotenkin sai mun jännityksen kaikkoamaan rennolla olemuksellaan. SM-kisoissahan tavattiin taas tänä kesänä, ja sieltä mua jäi kaivelemaan arvostelu, koska Ilkkahan ei selitä liikkeiden välissä pistemenetysten syytä. Jälkeenpäin ajatellen, kysymällähän se ois selvinnyt.

Nyt aloitettiin kisakirjan varmentamisella, ja Possu esitti heti parastaan laulelemalla tuomarille pikku sonetin. Sténiä nauratti äänekäs koira, ja heitti siitä jonkun vitsin. Kehääntulotarkastuksessa hän jo tervehti "jodlaavaa keskikaljannoutajaa", vai mikähän se oli, jokin jodlaava kuitenkin :D Luoksepäästävyydessä Possu yllättävää kyllä oli hiljaa, vaikka käväisikin tuomarin sylissä, ennen kuin säntillisesti palasi perusasentoon :D
Luoksepäästävyys 10

Paikkis on Possun varma liike, ainoa harmi oli pieni ulahdus, jonka se laulahti jättäessämme koirat (yksiviivainen C). Muuten se pysyi kuin patsas, äänettömänä, ja sain olla ylpeä. Oli mahtipaikkis alokasluokkaan, yksikään koira ei lähtenyt eikä edes noussut! Näitä lisää! Stén ei ollut Possun nuottia kuullut.
Paikallamakuu 10

Yksilöliikkeisiin mennessä olin jo uhannut että ääntä tulee, kun tuomari vitsaili paikkiksen jälkeen, että pettyi kun ei musiikkia kuulunut. Ja niinhän siellä sit kuuluikin :D Virittelin Possun parilla perusasennolla, jotta saisin äänet ulos, mutta kaikki ei tullut! Hihnaseuruuseen lähtiessä tuli puhdas E-nuotti. Muutenhan se teki taitojensa mukaan, painoi vähän, käännöksissä väljä, suu auki koko ajan, pomppi juoksussa. Aloseuruuksi ihan riittävä. Juuri ennen liikkeen loppua irtosi do-re-mi.
Hihnaseuruu 9

Vapaana seuruussa Possu ei tehnyt enää yhtä tarkkaa, oli selkeästi väljä parissa kohtaa. Aloitti tällä kertaa do-re-miilla ja päätti E-nuottiin. Täyskäännöksessä teki myös liikkeestä seisomisen :D
Seuraaminen vapaana 8

Liikkeestä maahanmenoon mennessä viritin käskemällä koiran maahan. Itse liike oli mainio, seuruukin taisi olla hyvää.
Liikkeestä maahanmeno 10

Luoksetuloon en viritellyt, vaikka olin suunnitellut. Ei haitannut, teki ylimahtavan luoksarin, nopean, ilman kengurupomppuja, ei törmännyt, suoraan sivulla. Ansaittu kymppi!
Luoksetulo 10

Liikkeestä seisomiseen lähtiessä virittelin yhdellä seisomisella. Käskin silti tosi voimakkaasti maahan, ja kaverin käskyn hetkellä ottamassa kuvassa näkyy kun Possu on pompannut sivulle ja rauhoitellut nenännuolemisella, ja painunut maahan. Upsista :D
Liikkeestä seisominen 0

Estehyppyyn sain vietyä koiran oikein, kääntyi jo valmiiksi hypätessän ja jäi tosi vinoon. Pysyi kuitenkin kun tulin sivulle.
Estehyppy 10

Stén vielä loppuun ylisti Possua, välissäkin heitti kommenttia sen palkkalauluista, ja muutenkin oli oikein mieltynyt koiraan. Possu on sellainen persoona. Possu von Nakki, se aatelinen.
Kokonaisvaikutus 10

Oletin että se meni sen nollan myötä, mutta eipä vaan mennytkään :D Stepsun kanssa ei ikinä tulis ykköstulosta jos jotain nollattais :D Possu on mainio.

170 pistettä, ALO1, sijoitus 2/5

Oli ihan mielettömän kivaa olla Possun kanssa tokokokeessa. Se ei reagoinut jännitykseen, vaan oli oma itsensä, se teki oikeesti yhtä hyvin kun treeneissä. Kuinka ihmeellistä ettei tarvii kouluttaa sitä "yli" kuten Stefaa, koska Stefa kuitenkin vähän mokailee kokeissa eikä tee omalla tasollaan. Possulle oikeesti tarvii vaan kouluttaa ja muu menee itellään :D Kuinka jännää :D

Mulla on videokin, katotaan saanko liitettyä sitä tähän. Sieltä kuuluu noi Possukan jazzaamiset. Mutta hei, ainakaan se ei oo bluesia. Linkki.

Nyt tässä mietiskeltyäni totesin että haen sille TK1:sen. Opetettavana on toi jäävien erottelu, seuruun tekniikka, luoksetulon eteentulo, ja, ylläripylläri, se ettei kehässä lauleta :D Se on onnekkaasti ihan puhtaasti opittu juttu, eikä koira vuoda hermojaan tai muutakaan. Mun pitää vaan olla sitä mieltä että tokoillessa ei mölistä. Harmi, tykkään siitä kun se laulelee :D

Ei kommentteja: