Särkyneenpyörän Stefa & My Trusted Friend Kane's Wicky & Mieletön Moottori

Särkyneenpyörän Stefa & My Trusted Friend Kane's Wicky & Mieletön Moottori

sunnuntai 18. tammikuuta 2015

Jari Sillanpää: Sinä ansaitset kultaa

Lopulta ehdin ja jaksan kirjoittaa eilisestä tokokokeesta!

Taustatarinana voin kertoa, että järjestettiin samaan syssyyn myös rallytokokoe, kun tuomari tai koetoimitsija, en muista kumpi, sitä samaan halliin ehdotti. Käväisin syksyllä rallytokon koetoimitsijakurssin, kun kaveri kertoi että sellainen olisi maksettuna, mutta ilmoitettu ihminen ei pääse, joten joku pitäisi löytää tilalle. Itsehän en edes harrasta lajia, mutta ajattelin josko joskus alettaisiin näitäkin järjestää :D Korttia en kuitenkaan ehtinyt saamaan, joten meille oli tulossa ulkopuolinen koetoimitsija. Joka ei sitten päässytkään. Joka kysyi toista joka ei suostunut, jolloin sain sovittua sinne kaksi koetoimitsijaa jotka olivat vähän vastahakoisia mutta lupasivat kuitenkin, minkä jälkeen tyhjästä ilmestyi viides koetoimitsija, joka perui tulonsa viikkoa ennen koetta. Loppujen lopuksi soitin Kennelliittoon koeviikon maanantaina, ja sain koetoimitsijakortin sopivasti torstaina, ja pystyin olemaan vastaavana toimitsijana kyseisen kokeen ajan. Syy tälle tarinalle? Olin niin stressaantunut, etten enää nukkunut öisin.

Koirien kokeita en siis ehtinyt jännittää lainkaan. Jos olisin tiennyt olevani toimitsijana, en varmaan olisi koiria kokeisiin ilmoittanut, mutta nyt tahdoin mennä sinne vaikka väkisin :D Alkukankeuden jälkeen sain jopa kokeen pyörimään, ja kiitos kärsivällisten kisaajien, taitavien ja ahkerian työntekijöiden ja asiantuntevian toimistohenkilöiden, mä pystyin lopulta pysähtymään, ja hakemaan koiran autosta kisaamista varten.

Pakko oikeasti kiittää täälläkin vielä kaikkia jos joku sattuu lukemaan. KIITOS kisaajat, jotka jaksoitte lukea satakaksitoista sähköpostiviestiäni sekä satakolmetoista korjaussähköpostiani. KIITOS työntekijät jotka suostuitte ennakkoluulottomasti järjestämään teille uuden lajin kisoja. KIITOS tuomarille joka jaksoi mun tyrimistäni. Ja KIITOS niille kaikille jotka sanoivat "eka koe on aina vähän tollainen, seuraavan järjestät sitten jo paljon paremmin!" Kesällä onkin edessä tokokoe jonka toimitsijana olen, toivotaan että se vaatii vähän vähemmän säätämistä :D

Noin. Sitten siihen kokeeseen. Stefa oli ollut jo aamupuolella Villen kanssa rallyn aloluokassa hakemassa ekan hyväksytyn tuloksensa. Vähän se tuntui väsyneeltä, kun sen autosta otin, mutta nousi se kivasti kehään mennessä. Tuomarina oli Riitta Räsänen, ja liikejärjestys sekoitettu. Aloitettiin liikkeestä istumisella, jota jännitin Stefan viime kokeen jälkeen. Turhaan, Stefahan istui ihan nätisti. Seuruu taisi olla vähän rumaa.
Liikkeestä istuminen 9

Tässä vaiheessa kaukot. Tykkäsin että ne oli näin alussa, Stefa kun jumittaa jos ne ovat liikesarjan lopussa. Parhaat. Kaukot. Ikinä. Piste lähti siitä kun Stefan seisomisasento oli kumara ja vaaniva :D
Kauko-ohjaus 9

Sitten mentiin heti ruutuun. Stefa bongasi ruudun hyvin, mutta meni vähän yli ennen kuin sain sen pysähtymään. Kahdella lisäkäskyllä sain sen ruutuun sisälle, pysäytin ja laitoin maahan. Loppu hyvä. Oon hirmutyytyväinen että se jäi seisomaan ruudussa, se kun on tupannut menemään pysäytyskäskyllä maahan, sillähän oltaisiin nollattu koko homma.
Ruutu 7

Seuruu alkoi ruudun jälkeen noin metrin sivussa ruudun lähetyspaikalta. Se oli vaikeaa! Stefa oli ihan lähdössä ruutuun, ja lähti edistämään. Kun käännyttiin sivuun linjalta ruutuun, se alkoi piippaamaan. Aina kun käännyttiin niin että koira näki ruudun se alkoi edistää sitä kohti. Tarvittiin tosi monta lisäkäskyä. Samoin siltä jäi taas muutama perusasento tekemättä. Loppuun saatiin jopa ihan hyvä pätkä, kun se tajusi että seuruutahan me tässä tehdään.
Seuruu 6

Ja sitten luoksetulo. Ennen liikkeen alkua kiersin itseni muka tarkistamaan onko koira suorassa, huijasin koiralle että laitoin takapalkan. Tämän johdosta pysähtymiset olivat tosi hyviä! Vauhtikin oli riittävä. Loppuasento oli vino, mutta perusasennon taisi tulla suoraan?
Luoksetulo 8

Ja sitten hyppynouto. Stefa oli ihan lähdössä hypylle, oli pakko varmistella sille ODOTA. Heitin kapulan ihan superhyvin, pakko kehua itseäni! Stefa hyppäsi hyvin, palautti vähän hitaammin, haki aika paljon paluuhyppyä, kun on itsensä palatessa kolauttanut pari viikkoa sitten. Puri kapulaa ihan järjettömästi, irrotus hidas, mutta yksi käsky riitti. Tuli nätisti perusasentoon, vaikka sanoin sille "kierrä", käsky jolla sen pitäisi kiertää mun takaa, tuli silti vasemmalta sivulle :D
Hyppynouto 7,5

Ennen  metallinoutoa Stefa karkasi hypylle! Se sika! Metallinoudossa tuomari näytti mihin asti kapulan piti lentää, ja sai mut ihan hermostumaan :D Mutta heitinpäs sinne asti, kaikin voimin! Palautus oli Stefalla taas vähän menoa hitaampi.
Metallinouto 9,5

Vikana tunnari. Stefa oli ihan pähkinänä, en saanut sitä rauhoittumaan ollenkaan. Sitten kun se säntäsi kapuloille, se nosti ensin yhtä kapulaa, potki ne ympäriinsä, ja toi sitten väärän. Voi Stefa. Meidän eka huono koetunnari!
Tunnistusnouto

Paikallamakuu otettiin vikana. Oltiin kokeen ainoa voi-koira, joten saatiin sivullemme häiriökoirat. Oiskohan Stefalla ollut hidas maahanmeno tai ylösnousu? Ei enää muistikuvia.
Paikallamakuu 9,5

Kokonaisvaikutuksesta lähti pisteitä kun Stefa karkasi hypylle :D
Kokonaisvaikutus 7,5

226,5 pistettä, VOI2

Vähän sillä lailla harmillinen kakkonen, että Stefa oli tosi hyvä, se olis ansainnut ykkösen! Teki kivalla fiiliksellä, oli superiloinen, palkkaantui sosiaalisesti, ja mikä parasta, tuli suoraan perusasentoihin ja irrotti noutokapuloista ekalla käskyllä! Tunnarista jos olis tullut kymppi tää ois ollut ykkönen, mutta tää tuomari ei juuri kymppejä jaellut, joten ehkä mua olis harmittanut vielä enemmän kun oltais saatu tunnarista vaikka 9 :D

Stefa on edistynyt ihan hirveästi, se on kiva kehässä, vähän holtiton mutta kiva. Se pitäisi nyt pistää pakettiin niin että saan sen tekemään korrektisti tollai superiloisenakin. Ja tunnari, se on nyt ollut ihan huono! Laitoin ilmon menemään Kannuksen kokeeseen parin viikon päästä, jospa sinne päästäis, niin voitais kokeilla sitä tk3:sta jota mun ei missään vaiheessa pitänyt hakea.

Tokokehän aikataulu venyi, rallytokon aikataulu oli edellä. Stressasin varsinkin tokon EVL:ää joka venyi ja vanui, ja siellä kilpailevien piti mennä töihin rallytokon AVO:on, jonka piti alkaa hetkenä minä hyvänsä. JA mun ois pitänyt hakea Stefa ja mennä sen kanssa voi-kehään. Onnekkaasti asiat kuitenkin järjestyivät, ja avoin luokka rallyssä sujui ihan kokonaan ilman mun hädissäni ympäriinsä juoksentelua.

Ja sit, lopulta, kun rally oli paketoitu ja toko ei tahtonut loppua millään, alkoi se alokasluokka. Olin ihan zombie tässä vaiheessa, onneksi koirat olivat näin päin, Possulle kun on ihan sama jännitänkö vai nukunko minä. Se oli sitä mieltä että se osaa alokasluokan ihan ulkoa itsekin, ei siinä mua tarvita :D

Alokkaassakin oli sekoitettu koejärjestys, ensin otettiin kehääntulotarkastus ja luoksepäästävyydet, sitten yksilöt, lopuksi paikkikset. Possu lähti luoksepäästävyydessä vähän tuomaria vastaan, mutta peruutti sitten takaisin perusasentoon :D
Luoksepäästävyys 10

Ja sitten ne yksilöt. Ekana oli hihnaseuruu, mutta seuruut eivät olleet peräkkäin. Tykkäsin, koska Possu kuumuu kahdesta peräkkäisestä seuruusta ja alkaa repiä mun treeniliiviä :D Nytkin se oli ihan vieteri, sen seuruu oli bojoing-bojoing-bojoing -menoa. MUTTA se oli hiljaa (y) Täyskäännöksessä myös kävi niin, että minä käännyin oikealle ja Possu vasemmalle, ja mentiin ihan umpisolmuun sen hihnan kanssa.
Hihnaseuruu 7

Ja sitten liikkeestä maahanmeno. Seuruu oli taas bojoing-bojoing-bojoing. Tosi moni katsoja kiitteli mua tästä jälkeenpäin, ihmettelivät miten Possu tuntui olevan kokonaan ilmassa, ja sitten se olikin yhtäkkiä äksänä maassa :D Ennakoi loppuperusasennon. Tuomari sanoi "minähän sanoin jo edellisessä että pomppiminen vähentää pisteitä, mutta se pomppii edelleen". Olin vähän wat, oisko mun pitänyt kouluttaa se olemaan pomppimatta tässä välillä :D
Liikkeestä maahan 8,5

Luoksetulo oli hidas. Tai siis, nopeahan se oli, mutta Possu pääsisi lujempaakin. Se tulee nätisti suoraan eteen, ei törmää, ei jää kauas, ja pomppaa siitä tosi näyttävästi suoraan perusasentoon.
Luoksetulo 10

Liikkeestä seisomisessa pisteet putoilivat taas pomppuseuruusta. Seisominen oli nopea, mutta Possu pystyisi paljon näyttävämpäänkin pompun kautta pysähdykseen. Nyt se vaan seisahtui, salamannopeasti toki, mutta siis niin :D Ennakoi loppuperusasennon.
Liikkeestä seisominen 8,5

Vapaana seuruussa Possu edelleen meni bojoing-bojoing-bojoing. Sen seuruu on tosi kivaa muuten, paikka on oikea, ei ole väljä, ei paina, ei edistä, ei jää jälkeen, mutta vertikaalisesti se elää :D Tein täyskäännöksen taas oikealle vaikka treeneissä tehdään aina vasemmalle, ja Possu oli ihan wat miksi noin teit.
Seuraaminen vapaana 7,5

Estehyppy oli tyylikäs. Bojoing se meni toiselle puolelle, pam se pysähtyi. Ennakoi loppuperusasennon.
Estehyppy 9,5

Paikallamakuu Possulla on tosi varma, mutta, tan-tan-taaaaan ennakoi loppuperusasennon.
Paikallamakuu 9,5

Liikkeiden välit olivat Possusen kohdalla suurta showta. Se on ilmeisesti paikallinen julkkis, kehään mennessämme tuntemattomat ihmiset supisivat "tuo on se Possu, se joka laulaa". Kun Possu sai luoksarin kympistä aplodit, se kajautti pikku serenadin yleisölleen. Joka nauroi ystävällisesti, ja Possu vielä innostui lisää. Se palkkautuu nauramisesta, joten liikkeiden väleissä se usein vastaili mulle. "Possu, seuraavaksi tehdään seisominen." "JUUUUUUUUUUUUU" "Juu, niin tehdään." Mä ehkä oikein villitsen sitä kun vastailen sen lauluun kuin keskustelemalla :D Mutta, kokonaisvaikutuksen pisteitähän tämä laulu verotti.
Kokonaisvaikutus 8

173,5 pistettä, ALO1, TK1, sijoitus 4/12

Tuomaria nauratti hirveästi Possun laulu :D Kun pisteiden laskun aikana alettiin purkaa tokokehiä ja koota agikehiä, Possu juoksi jaloissa ja tuomari huuteli sille "Hei, Possu, JUUUUU!" Ja Possu näytti parastaan oikein karjumalla "JUU-JUUUUU!" Voi Possua. Olen tosi tyytyväinen, kun se on lopettanut lauleskelun liikkeiden aikana, liikkeiden välissä en ole siihen puuttunut. Ja, en ehkä puutukaan :D After all, EVL:issä ei ole sitten kokonaisvaikutusta. On sitten vaan keltainen ja punainen kortti jodlaavalle tirolilaiselle matikkakoiralle.

4 kommenttia:

Oona kirjoitti...

Possu oli kyllä aika symppis! Ekaa kertaa livenä näin, aiemmin oon vaan jotain pentukuvia nähnyt :D Ihana laulava Possu! Stefakin tosi symppis, näytti kivalta se teidän meno :)

Tiina kirjoitti...

Laulava possu. :'D

Takku kirjoitti...

Olisit Oona tullut silittelemään Possua :D Toki, olin itse niin väsynyt jo siinä vaiheessa päivää etten varmaan olisi tajunnut vaikka joku olisi tullut juttelemaankin.

Ja joo, Possu on oikein laulava lintukoira :D

Oona kirjoitti...

No ois pitänyt kehdata! :( Possu ois varmaan tykänny rapsuista!