Särkyneenpyörän Stefa & My Trusted Friend Kane's Wicky & Mieletön Moottori

Särkyneenpyörän Stefa & My Trusted Friend Kane's Wicky & Mieletön Moottori

tiistai 6. tammikuuta 2015

Sonata Arctica: Paid In Full

Vuosi on alkanut tokomaisesti. Ollaan treenattu melkein joka päivä, parhaana kahdesti. Treenit on menneet niin hyvin, että ilmoitin Stefan jo EVL-kokeeseen maaliskuulle - jää nähtäväksi miten se tarina päättyy :D

Tänään koetreeneissä koirat eivät olleet niin loistavia kuin treeneissä. Tai, Possu oli. Se on kyllä niin kiva, kuten aina jaksan painottaa: Se tekee koetilanteessakin mitä sille on opetettu.

Stefa sen sijaan oli ihan pähkinöinä. Kun palkkaa ei tippunut, seuraava liike vedettiin vielä enemmän överiksi. Seuruussa pari perusasentoa jäi tekemättä, liikkeestä istuminen oli maahanmeno, luoksetulon stopissa valui viisi metriä.. Ruutu ei löytynyt, tunnarissa toi väärän, kaukoissa vaati neljä käskyä ensimmäiseen vaihtoon. Kammottavaa! Olo ei ole kovin rohkea, mitä tulee kokeeseen parin viikon päässä.

Treeneissä Stefa kuitenkin on osannut asiat. Mun pitää siis vaan yrittää saada se hanskaan kokeenomaistakin tehtäessä. Paljon käskytystä, liikkeiden ketjutusta ja palkattomuutta. Ehkä me saadaan se vielä  niin kasaan että tästä tuleekin jotain. Koska, harmittamaanhan se jää, jos TK3 jää yhtä ykköstä vajaaksi, enkä kyllä viitsisi enempää voittajan kokeita käydä. Peukut pystyyn ja hurjana treenaamaan!

Possu sen sijaan oli jälleen kerran ihmeen hieno. Kympin arvoisesti olisi menneet seuraamisia lukuunottamatta kaikki. Seuruissa se vähän painoi, jonkin verran pomppi. Varsin mallikkaasti nekin silti menivät, olin oikein ylpeä. Possusta tulee kyllä sellainen tehopakkaus!

Tarkoituksena olisi nyt käydä tuo tammikuun koe, ja sen jälkeen treenailla seuraavien luokkien liikkeitä pari kuukautta. Hyvin noilla kahdella on pohjat jo kaikkeen, Stefalta taitaa onnistua EVL-jutuista kaikki.. Merkkiä pitää toki vielä vahvistaa, muuten se karkaa sekä ohjatun kapuloille että ruutuun. Possusella taas nouto alkaa olla valmis, kaukoissa hion vielä tekniikkaa.

Villiinnyttiin sunnuntain tokotreeneissä ja kokeiltiin vähän uusien sääntöjen ruutuakin :D Tai siis, tyhjään lähetystä. Olen tehnyt siitä pääni sisällä valtaisan mörön, kuinka varmasti lähetän koiran vinoon ja se ei ympyrään osu. Nyt tehtiin saman kokoinen ympyrä kuin merkin ympärillä on tälläkin hetkellä, ja alettiin sohia koiriamme sinne. Yllättävän helposti se sitten sujuikin! Alkuun kokeilin suunnilleen neljästä metristä, ja Stefahan sujahti sinne ilman sen kummempia ongelmia. Käskin sitä vain mene, joka on meidän kauemmas -käsky, ja koira lähti etenemään suoraan, ja sain sen nätisti pysäytettyäkin.. Mitä, onko toko sittenkin helppoa?

Ei kommentteja: