Särkyneenpyörän Stefa & My Trusted Friend Kane's Wicky & Mieletön Moottori

Särkyneenpyörän Stefa & My Trusted Friend Kane's Wicky & Mieletön Moottori

sunnuntai 15. maaliskuuta 2015

Haloo Helsinki!: Vihaan kyllästynyt

Tänään mentiin tokokokeeseen :D Olin tosi hyvällä tuulella heti aamusta. Jes, tätä varten on treenattu, jes, nyt nähdään mitä me oikeesti osataan, jes, MÄ NIIN TYKKÄÄN TOKOKOKEISTA! Oli oikeesti sellanen olo että tokoa tehdään kokeita varten. Eikä kokeita tokoa varten, kuten yleensä :D

Koepaikkana oli aurinkoisella kelillä kuumeneva kasvihuone, tuomarina Tiina Heino, jolta Stefa on aiemmin saanut alo-ykkösiä. Olin tosi itsevarma, me osataan tämä :D Vuorossa oltiin ihka ensimmäisenä, jotta mulla ei varmasti olisi mahdollisuutta muistutella itselleni miten mikin liike meni.

Aloitettiin paikallaistumisella. Odota -käskyllä Stefa valahti maahan?! Se tekee sitä kyllä treeneissäkin, ettei mun pitäis olla järkyttynyt. Nostin sen istumaan ja menin piiloon, mutta nollillehan se silti meni, vaikka nätisti istuikin koko kaksiminuuttisen. Mut hei, tää on helppo homma treenata :D
Paikallaistuminen 0

Paikallamakuussa Stefa oli normaali C-kirjain. Se haisteli kun palasin piilosta sitä kohti, vähän ilmeisesti jänskätti.
Paikallamakuu 8

Yksilöt alkoivat ruudulla. Stefa bongasi ruudun hyvin, mutta merkkiä ei. Aattelin vaan että "kyllä se suoraan eteenpäin lähtee kun lähetän sen merkille, ja vähintään törmää siihen!" Mutta ei se törmännyt :D Lähti ruutuun. Pysäytin, käskin merkille, lähti taas ruutuun.. No, näytin sille sen merkin sit. Voi mua, kun en ottanut riittävästi aikaa itelleni merkin osoittamiseen.
Ruutu 0

Sitten z. Stefa meni TAAS istumisen maahan! Kuten kahdessa viimekokeessa. Voivoi. Kaksi muuta vaihtoa kuitenkin sujuivat. Vika pa jäi tekemättä.
Z 5

Seuruuseen olin tosi tyytyväinen. Stefa pysyi kohtuuhyvin omalla paikallaan :) Ei edistänyt(paljoa) tai ollut lähdössä lentoon. Perusasentoja jäi pari tekemättä, ja jossain vaiheessa taisi eksyä paikaltaan sun muuta. Mutta sanoisin että paras koeseuruu toistaiseksi! :D
Seuruu 6

Luoksetulossa Stefa juoksi LÄPI!!! Voi meitä :D Toisella käskyllä pysähtyi seisomaan. Juoksi läpi myös maahanmenosta, sitä se ei oo ikinä tehnyt :D Kaksoiskäsky siis siihenkin. Vino loppuasento. Mutta tuli laukalla :D
Luoksetulo 0

Ekan kehän liikkeet olivatkin sitten siinä. Mieli oli tosi hyvä tässä vaiheessa :D Naurettiin treenikavereiden kanssa kun meillä on niin superhyvä seura, kaikki varmaan katsovat kateellisena että miten noi kouluttaa noi koiransa kun ne on kaikki noin ylihyviä, jokainen taisi juosta läpi luoksetulosta :D Ja mokata zetan ekan vaihdon. Ja kaikkea muuta pientä.

Sitten toiseen kehään! Ohjatulla alkoi, tän mä halusin tehdä oikein, näyttää kuinka hyviä me ollaan, koska tää me osataan. Arvottiin vielä vasen, meille se vaikeempi puoli. Mutta noin vaan, Stefa oli TÄYDELLINEN, nopea tarkka merkki, hyvä pysäytys, suora juoksulinja vasemmalle kapulalle, nätti nosto, se jopa kääntyi jo poimiessaan kapulaa, jota se ei ikinä tee treeneissäkään..? :D Lujaa takas, suora luovutus, nätti irrotus, suora perusasento. ANSAITTU KYMPPI! Ja, koska haluan leveillä (joo, mä leveilen vaikka haettiin just nollarivi erikoisvoittajaluokasta.. Pohjanmaa tarttuu?) niin TIINA HEINOLTA :D Tältä tuomarilta ei montaa kymppiä putoile.
Ohjattu nouto 10

Metallinoudossa Stefa hyppäs takasinpäin!! Vähän kyllä haki hyppyä, mutta hyppäs kuitenkin ^_^ Puri tosi lujaa metallikapulaan kiinni, irti-käskyllä haukkas vaan kovempaa mutta päästi kuitenkin irti ilman lisäkäskyä. Oisko ollut vielä vino perusasento?
Metallinouto 7

Tunnari jännitti, sitä ollaan tehotreenattu! Stefa vähän epäröi kapuloilla, kävi ne pikaiseen läpi ja nappasi yhden suuhunsa, mietti hetken, laski sen maahan, tarkisti uudelleen ja toikin eri kapulan toisesta päästä riviä. Toi oikean! Mutta nollasi kun oli ottanut väärän suuhun. Oon ihan supertyytyväinen että se keskittyi siellä, tarkisti, ja toi oman :) Toki, väärä kävi suussa.. Mutta.. Sitä voidaan työstää :D
Tunnistusnouto 0

Ja vikana kaukot. Olin aika varma näiden suhteen, olin tehnyt sitä ainoaa vaikeaa vaihtoa, s-i vielä eilenillalla, ja lämmitellessäni koiraa. Vaan kuinkas kävikään.. Stefa ei noussut istumaan :D Se jäi tosi tohkeissaan makaamaan ja tuijotti mua tosi tohkeissaan että joojoo, mä teen koko ajan! Ikävä kyllä se sit teki paikkamakuuta eikä kaukoja. Kolmannen käskyn jälkeen lähti koiralle välitön palaute, varsin spontaanisti, "Stefa voi hyvä LUOJA!" Yleisöä nauratti, ja mä vaan olin hyvilläni että tähän puuskahdukseen ei ollut eksynyt mitään sopimatonta kielenkäyttöä..
Kaukokäskyt 0

100 pistettä, EVL0, 9/9

Kummallista mutta totta.. Mä oon todella tyytyväinen tähän suoritukseen :D Stefa teki tosi kivasti, keskittyi, ei ollut lentoon lähdössä.. Ja teki oikein ne mitä ollaan tehotreenattu, ohjatun ja tunnarin! Ruudun merkki nyt oli vähän harmillinen, mutta mitäs en näyttänyt sitä koiralle kunnolla. Kaikki muu on kuitenkin sellaista että näitä nyt sattuu, treeneissäkin, ja niitä on helppo treenata. Treeniä siis tiedossa, ja seuraavaan kokeeseen mennään heti kun saadaan paikka jostain :D

Possun vuoron koittaessa halli oli jo tosi hikinen. Itsekin riisuin t-paidalle, ja silti oli vaikea olla. Paikkikseen mennessä koirien tarkastus tuntui kestävän ikuisuuden, Possua kyllästytti kun liike viimein alkoi. Liikkurin käskyllä se sitten jo valahtikin maahan, sievään c-kirjaimeen.. Miksi kaikki mun koirat makaa c-kirjaimina? Koirien luo palatessa se sitten pomppasi perusasentoon heti kun asetuin sen viereen.. Tuomari kertoi että se oli haistellut. Ja vaihtanut lonkalle. Ja RAPSUTTANUT. Rapsuttanut, for real Possu? Oon taas tuudittautunut niihin tylsiin kokeenomaisiin omissa hallissa, joten kun sitten oli häiriötä, Possu vähän rapsutteli ja haisteli ja vääntyili.. Treeniä on tiedossa, hohhohhoo!
Paikallamakuu 5

Possu oli vuorossa kuudentena, joten ehdittiin odotella, ja hallikin ehti kuumeta entisestään. Possu oli ihan kiva kun mentiin kehään ja lähdettiin seuruuseen. Sen seuruu oli tosi kivaa, Possuksi korrektia, ei pomppinut, ei painanut.. Varmaan kun oli niin kuuma :D Täyskäännöksessä se oli väljä. Arvosana oli vähän pettymys, tuomarin kommentti "No se oli vähän.. no.. joo." Kyllä hetken sanavalinnan miettimisen jälkeen löytyi selityskin, paikka oli elänyt. Olikin varmaan, mä keskityin vaan sen elämiseen pystysuunnassa ja olin hirmu tyytyväinen :D
Seuruu 7

Tässä välissä mä tulin kiusallisen tietoiseksi kuumuudesta. Oli tukala olo, huimasi, jalat tärisi. Osa varmasti jännitystä (mun tärisee jalat aina kun jännitän :D ) mutta yhdistettynä kuumuuteen olo oli ihan kamala.. Possu oli kuitenkin vielä virkeä! Liikkeestä maahanmenon Possu tekikin hienosti, oli oma itsensä :) Hienosti ei kääntynyt lonkalle kun kiersin takaa! Eikä ennakoinut perusasentoa!
Liikkeestä maahanmeno 10

Ennen luoksetuloa Possussakin alkoi sitten näkyä uupumus, vai heijastuiko mun oma oloni vaan siihen? Paha sanoa. Sivulletuloon se vaati pari käskyä, oli vähän puuhakas poispäin kehästä, ulvoi. Mutta tuli kuitenkin perusasentoon ja oli valmis suorittamaan seuraavan tehtävän! Luoksetulossa matka oli tosi pitkä! Laskin 18 askelta lähdöstä merkille. Possu odotti nätisti, lähti pirun kovaa luo, karjaisin seisomiskäskyn, ja pysähtyi - no, se pystyy parempaankin, mutta ihan ok pysäytys se oli. Oisko tullut vinoon eteen?
Luoksetulo 8

Liikkeestä seisomisessa Possu jäi hienosti, mutta sitten kävi joku lapsus! Kun kiersin Possun selän taa se lähtikin seuraamaan :D Ja seurasi sen lenkin kun kiersin sen takaa. Hämmentävää.
Liikkeestä seisominen 6

Noudossakin kävi aivopieru :D Possu odotti nätisti, lähti lujaa, kääntyi nopeasti, lähti palauttamaan - ja tiputti kapulan :D Sitten se pysähtyi mun eteen sillai "hetkinen, etkö vauhtipalkkaakaan?" ja palasi hakemaan kapulan ilman eri käskyä. Minkä jälkeen se piti sitä huonosti ja kapula putosi liikkurin käskyllä, poimin sen maasta sitten.
Nouto 5

Kaukoihin mennessä kannustin Possua että jaksat sitten nousta ylös Pikku-Possu! Kuumuus selvästi vaikutti siihen (vaikka sitä ei ilmeisesti nähnyt ulospäin, itse tietty huomaa kun on tottunut vauhkoon villisikaan), ja se tuli nihkeästi perusasentoihin ennen liikkeiden alkuja, ja oli muutenkin hieman hitaampi. Sanoin että nouset sitten kanssa ylös! Ja Possu kuunteli, ja nousi! Istumaannousut olivat tosi huonoja, Possu tulee yleensä yhdessä osassa, ei pompulla, mutta kuitenkin etutassut nopeasti maata pitkin viistäen. Nyt se otti apuaskelia. Siitä huolimatta, jaksoipa vaan! Ja oli kuitenkin nopea, vaikkei tavallisen nopea :D
Kaukokäskyt 10

Ja sitten vielä hyppy. Possu ei ois millään jaksanut tulla perusasentoon, mutta sainpa sen siihen sit istu-käskyllä. Se jäi hypyssä tosi lähelle estettä, ei ollut sille tyypillinen lennokas loikka. Takaisin tuli kuitenkin senkin nätisti. Jäi vinoon eteen.
Estehyppy 9

Tuomari vielä kehui Possua, että tosi mainio! Seuruun kun saan kuntoon niin siitä tulee superkoira! En tiedä oliko tuomari unohtanut Possun lauleskelut seuruun ja liikkeestä maahanmenon jälkeen, vai eikö vaan välittänyt :D
Kokonaisvaikutus 10

153 pistettä, AVO2, 3/8

Olen Possustakin ihan supertyytyväinen! Muutamia hupsutteluja joukkoon mahtui, niin että pistepudotukset olivat ihan ansaittuja, mutta eipä noistakaan mikään ole sellainen että voisi laittaa pelkän kuumuuden syyksi, vaan ihan rutiinin puutetta treeneistä. Yleensä en hirveästi arvosta sijoittumista ilman ykköstä, mutta nyt todellakin arvostin. Se osoitti sen, että Possu oli oikeasti hyvä niissä olosuhteissa. Koko päivä oli tosiaan koirille hirmu raskas ja epäonninen, EVL:ssä ei ollut yhtään ykköstä(9 koiraa), VOI:ssa yksi(6 koiraa), AVO:ssa kaksi(8koiraa), ALO:ssa kaksi(7 koiraa).. Väsyneitä ja läähättäviä koiria sitten sitäkin enemmän. Ei mikään ihme, kun yllättäen joutuu tekemään kesähelteessä kun on talvikeliin tottunut.
Possun muhkeat palkinnot, kiitos VAS!
No, mitäpä tästä voi todeta? Sanani jouduin syömään, vaikka koiriini olenkin ihan mielettömän tyytyväinen - en varmaan ikinä ole ollut näin tyytyväinen ei-ykköstuloksia sisältävään kokeeseen :D Nyt ei voi todeta kuin uutta putkeen, ja lisää treeniä! Saatiin todellakin vikalista siitä mitä treenataan ennen ensi kertaa - jolloin sitten haetaan ne ykköste ;)

Ei kommentteja: