Särkyneenpyörän Stefa & My Trusted Friend Kane's Wicky & Mieletön Moottori

Särkyneenpyörän Stefa & My Trusted Friend Kane's Wicky & Mieletön Moottori

torstai 5. maaliskuuta 2015

Sielun Veljet: Peltirumpu

Stefa täytti eilen seitsemän vuotta. Ja yhä vain se on sitkeästi nuori!

Ollaan nyt viikonlopun jälkeen treenattu tehokkaasti tokoa. Maanantai-iltana tehtiin jo olkkaritunnaritreenejä. Meno oli villiä, Stefa sähläsi ja toi väärää kun oli niin tohkeissaan. Mutta minä pidin pääni kylmänä ja jatkettiin kunnes se sai hermonsa kasaan ja alkoi keskittyä tekemiseensä. Stefan mielestä tunnarista teki varsin tukalaa se tosiasia, että Possu kyttäsi vierestä.. Kerran se jopa ryömi tunnarien laidalle ja VARASTI OMAN TUNNARIN kun Stefa tutki toista päätä kapulakasasta. Voi Stefa raukkaa.

Possukin tosiaan teki tunnaria. Se on paljon tarkempi kuin Stefa, vain hyvin harvoin siltä lähtee mopo keulimaan ja se nostelee vääriä. Jännä huomata miten paljon helpompaa tämä on sille, kun en ole tehnyt opettamisesta itselleni niin isoa draamaa ja numeroa kuin mitä Stefan kanssa tein.

Tiistaina Stefa teki hurjana rallytokoa, joten mulle jäi vaan Possu von Nakki. Possunen teki seuruun perusasentoja, luoksetulon stoppeja, kaukoja.. Ja varmaan muutakin, kun vaan muistaisin. Possun kanssa on niin kiva treenata, se on nyt jo parantanut perusasentojaan merkittävissä määrin, hyviä asentoja tulee prosentuaalisesti paljon enemmän kuin perjantaina tämän treenin aloittaessamme. Samaten luoksarin stopit olivat poikkeuksetta hyviä. Kaukoihinkin se alkoi jo sisäistää käsimerkin suullisen käskyn lisäksi :) Olen tehnyt hassun virheen kaukokäskyissä, Possu toimii kaukaakin (lue 5-10 metriä) pelkällä suullisella käskyllä, mutta käsimerkin kanssa en ole muistanut tehdä ollenkaan, joten joko se ei tee käsimerkillä, tai sitten se tulee eteenpäin.. Murheellista on elämä!

Eilen jatkui tokotreenit. Stefan kanssa tehtiin ruutua merkin kautta, se sujui oikein hyvin! Kerran kävi jokin aivopieru ja Stefa kiepsahti merkiltä ruudun suuntaan ja palasi takaisin merkille. Muuten kaikki sujui hyvin, olen onnistunut vahvistamaan merkkiä niin että Stefa juoksee sille eikä oio suoraan ruutuun.

Ohjattuakin tehtiin. Se olikin sitten ongelmallista. Stefa lähtee nätisti merkille, huomaa keskikapulan ja pinkaiseekin sinne. Kerta toisensa jälkeen. Ja sitten kun saadaan onnistuneita merkkejä, Stefa lähtee noutokäskyllä ruutuun..? No kidding. Kerta toisensa jälkeen se oli sillai "öö mihin mä meen TUOLLA ON RUUTU!" Pakko tehdä tehotreenillä tätä nyt ennen ensi viikon koetta. Suunnitelmana vahvistaa merkkiä suurissa määrin, ja siitä noutoja tehdessä menen puoleen väliin lähettämään, merkin tasolle oikean kapulan kohdalle. Pelkästään näitä lähetyksiä pari treeniä, ja sitten koitetaan häivyttää apu. Ongelmaksi muodostuukin sitten se, että Stefa tajuaa lähteä merkiltä ruutuun ruutuliikkeessä, se kun sekoittaa mun käsimerkkini takia nää liikkeet tosi pahasti keskenään :D Ja on jotenkin niin häiriönkestävä ettei viitsi katsella ohjatussa liikkuria kun se vie kapulat..? No. Sellaista elämä on.

Stefa teki myös luoksaria, se oli hirveä. Mun pitää alkaa treenata sitä eikä aina vaan tehdä sitä kokeissa. Eiköhän se ongelma sillä selviä. Zeta sen sijaan oli hyvä, yksi seisominen meni istumiseksi, mutta muuten. Pitää muistaa olla selkeä käskyjen kanssa jotta Stepu erottaisi ne. Hyppynouto onnistui, ja tehtiin me varmaan jotain muutakin. Mutta mun muisti.

Possu teki luoksarin stoppeja taas. Ne olivata paljon huonompia nyt keskiviikkona..? No, ehkä se oli vaan tää yks treeni, en jaksa huolestua vielä. Perusasennot olivat taas hyviä, ja kaukoissa tehtiin läpimurto! Treenikaveri neuvoi palkkaamaan eri kädellä kuin millä annan käsimerkin, ja se auttoi jo parin toiston jälkeen! Ilmeisesti Possu vaan kurottelee mua kohti käsimerkin kanssa, kun kuvittelee mun ojentavan namia tai jotain? Enivei, no worries, kyllä tää sujuu. Noutokin oli hyvä, jäävät oli hyvät takaakiertoineenkin(Possullakin meni pari seisomista istumiseksi, mitä mä teen väärin? Onkohan se jotain mitä ne syö :D ).

Oon hirmu tyytyväinen mun tehopakkauksiin. Ei jaksa ihan hirveästi hermostuttaa se koe ensi viikolla, Stefalla nyt on liikkeet vielä kesken, mutta uskoisin että sen on mahdollista osata ne edes teoriassa jos kaikki menisi putkeen.. Ja jos ei osaa, niin ainakin voin syyttää ihan rehellisesti sitä ettei olla niitä vielä riittävän pitkään treenattu :) Possu nyt selviää kaikesta. Koska teho-Sika.

Possulle on muuten tullut tuollainen pentusuunnitelmia -banneri tähän keskelle blogia, joka heittää Marjon pentusuunnitelmasivulle. Pentuehan on ajankohtainen vasta vuoden päästä, mutta tätä on suunniteltu jo monta vuotta (kyllä, Marjo on käynyt tätä pentuetta läpi jo ennen Possun syntymää Eosin kohdalla, ja heti Possun tultua Suomeen Possuselle) ja nyt kun päätöksiä on viimein tehty ja the täydellinen uros löytynyt ja sovittu, laitettiin tieto julkiseksi. Tykkään ihan hurjasti tuosta yhdistelmästä, harmi että mulla on niin hyviä koiria etten voi ottaa vuoden päästä kolmatta :D Mutta jos joku kaipaa the täydellistä bordercollieta, niin mua ja Possua saa tulla moikkaamaan ja tutustumaan, josko tästä yhdistelmästä voisi löytyä Se Oikea Pentu ^_^

Ei kommentteja: