Särkyneenpyörän Stefa & My Trusted Friend Kane's Wicky & Mieletön Moottori

Särkyneenpyörän Stefa & My Trusted Friend Kane's Wicky & Mieletön Moottori

keskiviikko 8. huhtikuuta 2015

Rammstein: Spieluhr

Pääsiäinen vietettiin koirain kanssa Laitumella. Pitkäperjantaina poikettiin Tuuloksessa poimimassa Possulle BH-titteli, ihan kasvattajalle synttärilahjaksi :D Possu oli semikamala, mutta riitti se silti BH:seen. Paikkiksen se makasi kyllä erinomaisen arvoisesti, vaikka katsojat kertoivat että se oli siellä taas vaihdellut lonkkaa ja kiemurrellut.. Se paikkistreeni. Seuruussa Possu mölisi, edisti, sekoili täyskäännöksissä, vaati lisäkäskyjä.. Arvosanaksi seuruista hyvä. Istumisessa Possu edisti kun pysähdyin, tuli siitä kuitenkin sivulle ja teki nätisti loppuun. Erittäin hyvä. Luoksetulo ja maahanmeno.. öö..? Tuli suoraan sivulle! Erittäin hyvä.

Kaupunkiosuudessa Possu oli oma sikamainen itsensä. Se tervehti tuomaria ystävällisesti, ja talsi sitten kaiken ohi sillä mielialalla että voivoi kun moikkaisin jos voisin mutta kun en saa. Varsin erinomainen suoritus. Nyt vasta huomasin miten paljon se on aikuistunut, oltiin liikkeellä ilman Stefaa, ja Possu oli siitä huolimatta tyyni, itsevarma, rauhallinen. Todella helppo koira kaikin puolin! Kun se nyt jäisi tollaiseksi, tollaisena se on kiva.

Ajeltiin myös muutama jälki, sekä ihan verijälki että tavallinen. Stefa sai ajaa suoran, suht tuoreen verijäljen, ja jopa suostui ajamaan sen :D Possun jäljessä oli enemmän kulmia ja makuita, ja sekin ajoi, joskaan ei kovin täsmällisesti. Ihan hauska aktivointitreeni tämäkin aina välillä.

Jälkikausi korkattiin Stefan kanssa 300 metrin vieraan tallaamalla jäljellä, jossa oli 6 keppiä. Eksyttiin heti kohta alussa, kun jälki ylitti harhajäljen, turhauduin koiran hihnaan ja päästin sen irti. Harhailtiin ja luovutettiin, kunnes yhtäkkiä paluumatkalla metsästä Stefa poimi mulle kolmoskepin! Jatkettiin sitten siitä jäljestämistä, ja kohta nousi neloskeppi, vitonen jäi välistä, mutta kutoskeppi löydettiin - oletettavasti, löydettiin merkki puusta jäljen päättymisen merkkinä ja Stefa kaivoi raivoisasti koloa mättäässä, ja jäljentekijä varmisti jälkeenpäin laittaneensa kepin sellaiseen painaumaan, eli se on sitten vierähtänyt maapallon sisään.

Seuraavana päivänä Stefa teki vastaavan jäljen, 300 metriä, kuusi keppiä. Tällä kertaa nousi jo 5, yksi oli laitettu ihan kulmaan ja se jäi sitten välistä. Aikaa tosin kului runsaasti kun eksyttiin, Stefa ei ihan jaksa vielä keskittyä, ja minä en osaa luottaa koiraan :D Kun nyt saisin aikaiseksi treenata tätä, niin voitaisiin mennä kokeisiin tänä kesänä.

Possu ajoi pari keppitreenijälkeä, varsin helppoja kummatkin. Kepit nousevat ja Possu pysyy jäljellä, vähän se vain turhautuu, kun joutuu tekemään tälläisiä ylihelppoja. Täytyy vaikeuttaa jälkeä sillekin, se osaisi kyllä ajaa hankalampiakin, kuten se todisti minulle jäljestämällä viimeiseltä kepiltä takaisin tielle nopeasti ja täsmällisesti :D

No. Tämä oli tälläinen pikapäivitys. Nyt luvassa on kolmen päivän tehotokotreenit, ja sen jälkeen tokokoe. Olen buukannut kevään täyteen kokeita, utopistisena haaveena saada Stefa valioksi ennen sääntömuutosta.

Ei kommentteja: