Särkyneenpyörän Stefa & My Trusted Friend Kane's Wicky & Mieletön Moottori

Särkyneenpyörän Stefa & My Trusted Friend Kane's Wicky & Mieletön Moottori

tiistai 13. lokakuuta 2015

Ismo Alanko: Kriisistä Kriisiin

Stefan hakukokeelle lauantaina kävi vähän räkäisesti. Mentiin aamulla kasiks kentälle kokeilemaan esteet ennen varsinaisen kokeen alkamista, ne kun on Stefalle ollut se heikoin lenkki. Otettiin kunnon lämmittelylenkki pohjalle ettei vaan rikota koiraa just ennen koetta. Ja sit kentälle. A-este oli pelottava, ensi töikseni sain liimata sen harjalle vedetyn jesarin takaisin paikalleen jottei koiran varvas jää esteen osien väliin. Ja sitten kokeiltiin saada Stefa siitä yli. Ja eihän se mennyt. Autoin sen alkuun, nostin lähemmäs harjaa niin että se pääsi itse kiipeämään loppuun ja tulemaan alas. Ei siltikään uskaltanut mennä avustamatta. Nostin sen pari kertaa alkuun jotta saisin sen luottamaan siihen että kyllä se pääsee yli - ja sitten se tuli alas ja kantoi toista takajalkaansa mahan alla. Koitin kävelyttää ja venytellä, muttei se siitä miksikään mennyt. Laitoin koiran autoon ja lähdin koepaikalle vielä kävelyttämään lisää josko olisi vaan vähän venäyttänyt ja se menisi itsellään ohi. Mutta eihän se mennyt, ja todettiin sitten paikan päällä että jäädään pois tästä kokeesta. Kiukutti ja itketti ja vähän kiukuttelin ja itkin.

Kotona tutkin jalan tarkemmin, reisilihas oli ihan turvonnut. Laitoin suurilla lääkintämiehentaidoillani siihen kylmää, kohoasentoa ja kompressiota. Joskaan idealsiteeni ei koiran jalassa kovin kauaa pysynyt. Mutta ainakin oli yritetty.

Sunnuntaina jalka oli jo parempi, Stefa käveli jo normaalisti, muttei vielä venytellyt jalkaa. Sunnuntai-iltana se jo venyttelikin.

Joka tapauksessa se saa nyt olla levossa koko ensi viikon. Peruin suosiolla seuraavan viikon jälkikokeen, vaikka jalka olisikin kunnossa ennen sitä ei oltaisi ehditty treenata esteitä sairasloman vuoksi. Seuraava tavoite olkoon Kankaanpään hakukoe, ja sormet ristiin ettei iske korvatulehduksia tai lihasvaurioita.

Possu oli juossut viime viikolla huonosti viestiä. Kaksi treeniä meni niin että se juoksee kaksi matkaa hyvin, kolmannella jää keskelle istumaan. Kiukutti, eihän sitä voi kokeeseen viedä jos se jää keskelle. Pähkäilin mistä tämä yllättävä ja uusi ongelma voi johtua, kun mieleen nousi niinkin yllättävä vaihtoehto kuin että koira on väsynyt. Oltiin tehty joka päivä viestiä siinä pari päivää, ja kaksi matkalle jäämistä tapahtui pitkällä matkalla, eli koiralla saattoi ihan oikeasti olla lihakset kipeät, saati sitten stressitaso liiasta treenistä. Hoitona otettiin Possulle lepopäivät viikonlopulle, se sai kaksi päivää vain maata sohvalla selällään ja saada maharapsutuksia. Maanantaina koitettiin kisamatkasta ja Possu juoksi paremmin kuin ikinä. Ihan hyvä opetus minulle, olen huomaamattani taas treenannut joka päivä, monta kertaa päivässä montaa eri lajia. Koirat tarvitsee lepopäiviä myös.

Possu siis lähtee sunnuntaina Kemiin ihan ekaan palveluskoirakokeeseensa. Viesti-Sika! Koitan treenailla järkevissä määrin tämän edeltävän viikon, vaikka se onkin ihan supervaikeaa nyt kun Stefakaan ei treenaa yhtään. Kaksi päivää ennen koetta Possu saa taas totaalilepoa. Ja onnea mulle ja Villelle, meidän piti lähteä muutamaksi päiväksi moikkaamaan Marjoa, mutta tultiinkin siihen tulokseen että lähdetään sinne vain päiväksi. Kiva matka ajaa päivää varten.

Possu on tehnyt myös tokoa. Harmittaa kun aika ei riitä tokolle niin paljoa kuin tahtoisin, Possulla alkaa olla voittajan liikkeet tosi kivalla mallilla, ollaan saatu kaukokäskyt ja tunnarikin etenemään. Mutta ehkä sitten taas kun ollaan saatu pk-treenit talvitauolle.

Ei kommentteja: