Särkyneenpyörän Stefa & My Trusted Friend Kane's Wicky & Mieletön Moottori

Särkyneenpyörän Stefa & My Trusted Friend Kane's Wicky & Mieletön Moottori

sunnuntai 13. joulukuuta 2015

Apulanta: Valot Pimeyksien Reunoilla

Tänään oli tokokoe. Se meni just niin hyvin kuin saattoi odottaa kun koirat ei oo kolmeen viikkoon treenanneet paria kertaa useammin :D Muttei ne huonoja olleet. Semipaskoja vain.

Stepsun tavoite EVL:ssä oli ettei nollata mitään. Ihan ei onnistuttu, mutta aika lähellä oltiin.

Eka kehä alkoi ohjatulla noudolla. Stefa oli oikein mainio, se on alkanut oikoa merkin ohi kun ollaan tehty enemmän kiertoa kuin merkkiä, mutta nyt ei kiertänyt. Luovutus vino, perusasento vino, puri kapulaa.
Ohjattu nouto 8,5

Uutta liikettä jännitin. Viime treenissä se taas hyppi esteet menomatkalla. Nyt se vaati kaksi käskyä lähtöön, mutta lähti kuitenkin suoraan merkille, kiersi hyvin, pysähtyi seisomaan vaikka piti istua. En korjannut, kun en ole sitä istumista riittävästi treenannut vaatiakseni sitä. Piti noutaa vasen, joka on ollut vähän hankalampi kun Stefa lähtee taaksepäin, samaan suuntaan kuin ohjatussa. Nytkin lähti, sain sen lisäkäskyllä korjattua oikeaan suuntaan, otti kapulan, haki hyppyä tosi paljon, mutta hyppäsipä vain. Pysähtyi oikein siihen eteen epäröimään. Luovutus taas vino, perusasento vino, varmaan myös puri kapulaa.
Uusi liike 5

Sitten oli tunnari. Stefa säntäsi kapuloiden yli, katseli ympärillee, tuijotti minua, palasi kapuloille ja toi vaan jonkun. Kyllä se nyt tunnarin on yleensä osannut, tänään ei.
Tunnari 0

Ja seuruu. Edisti, oli väljää, hyppi juoksussa, piippaili, peruuttamisessa tuli eteeni ja teki jotain kumman rallytokoliikettä. Edisti silti vähemmän kuin mitä pahimmillaan :D
Seuruu 5

Ja sitten seuraava kehä. Aloitettiin ruudulla. En päässyt lähetyspaikkaan oikeasta suunnasta joten en saanut suunnattua Stefaa. Se sitten lukitsi itsensä ruutuun. Sinne lähti, pysäytin, sain yhdellä lisäkäskyllä ympyrän sisään. Ihan sikahieno korjaus, olin ylpeä! Ruutuun, pysäytin vähän liian myöhään, oli ihan narun päällä. Siinä ja siinä oliko ruudussa. Varmistin ja annoin lisäkäskyn. Loppu ok, seuruussa taas edisti.
Ruutu 5,5

Sitten oli ehkä Z. Ei voi enää muistaa. Meni istumisen maahan. Seuruu sitä normaalia edistämistä ja käännöksissä väljää.
Z 5

Kaukokäskyt. Olivat kivat ja hyvät, ei paremmasta väliä. Nousi (mun mielestä) riittävän korkeaan ja hyvään istuma-asentoon. Tekniikka puhdas. En tiedä onko haistellut jätössä, piipannut vai oliko vaan tuomarin mielestä yhä liian matala joka asennossa.
Kaukokäskyt 8,5

Ja viimeisenä luoksetulo. Stefa meinasi jo kaukojen jälkeen lähteä palkalle, joten luoksari oli TOSI PAHA, koska kehänlaita ja Stefan palkka oli ihan selkäni takana. Seisomisessa vaihtoi raviin, kaksoiskäskyllä meni maahan. Makuu ok, liukastui jarruttaessaan. Mun luo tullessaan JUOKSI OHI ja ajattelin että nyt se meni palkalle, mutta palasikin perusasentoon. Yllättävää.
Luoksetulo 5

Vikassa kehässä vielä paikkikset. Istumisessa oli kerran nostanut tassuaan. Makuulle meni nätisti mun käskystä vaikka oltiin vuorossa vikana. Oli kuulemma haistellut vähän. Luoksetulo oli hidas mutta mun käskyllä, loppu vino, perusasento vajaa.
Istuminen 9,5
Makuu ja luoksetulo 8,5

187,5 pistettä, ei tulosta.

Sellainen koe. Tosi paljon meillä on tehtävää jos aion sen valioksi ennen SM:iä saada. Mutta jotenkin on rauhallinen olo, tiedän mitä tehdä, tiedän että voin rauhassa keskittyä treenaamaan pariksi kuukaudeksi ja aloittaa ykkösten metsästyksen uudelleen keväämmällä, ehkä huhtikuussa. Katotaan saadaanko tuloksia kasaan ennen kesäkuuta ja ilmoittautumisajan loppua.

Sitten Possu. Sen kanssa kävi sellainen pikku vahinko, että ennen kehään menoa se istu häkissä hallin nurkassa. Ja sanoi joo. Ja tuomari sanoi sille joo joo! Ja sitten yhdessä lauloivat. Voitte vaan kuvitella millainen Possu oli kehässä, kun sitä oli vähän innostettu ja naureskeltu. Itse en parantanut asiaa, olen lepsuillut äänen kanssa treeneissä, ja palkkasin sitä hermostuksissakin kuten Stefaa - mikä saa Possun huutamaan kehässä. Tuomari totesi ekan kehän loppupuolella että jollei hän olisi itse huudattanut Possua aluksi ja olisi osasyyllinen, antaisi hän varoituksen ja hylkäyksen jos (kun) ääni jatkuisi. Perkeleen perkele. Hävettää kun olen päästänyt sen taas noin pahaksi, se oli ihan HIRVEÄ.

Aloitettiin seuruulla. Possu oli liikkeen ajan hiljaa. Annan liian teräviä sivukäskyjä nopeuden muutoksissa ja Possu reagoi niihin säpsähtämällä parempaan perusasentoon - rumaa. Oli se hillitympi kuin mitä se on ollut. Mutta hyppelehti ja oli ruma silti.
Seuraaminen 6,5

Puolikas z saattoi olla seuraava. Possu teki ok vaihdot, istu-maahan. Seuruu taas rumaa.
Z 8,5

Sitten oli ehkä ruutu. Possu humahti siitä komeasti yli ja rullasi kehänauhan. (Jännä juttu että kumpaakaan mun koiraa ei pysäytetty ajoissa.. yhteensattumaa?) En sitten saanut sitä enää ruutuun.
Ruutu 0

Ja vielä metallinouto. Kelpo nouto, suorahko luovutus, nätti irrotus, räjähti hienosti ja suoraan sivulle.
Metallinouto 9

Seuraavassa kehässä sitten luoksetulo. PossuKIN valui seisomisen raviksi, ihan kuten Stefakin. Ja sekin meni lisäkäskystä maahan. Wat.
Luoksetulo 5

Sitten kauko-ohjaus. Possun tekniikka oli tosi kiva, olen tyytyväinen! Yhden vaihdon teki ennen käskyäni kun ei jaksanut odottaa, siitä korjasin. Ja tekiköhän seiso-istu maahanmenon kautta vai seiso-maahan istumisen kautta. Ei voi muistaa enää. Silti, nää on olleet meillä työn alla että olen siihen nähden ihan tyytyväinen.
Kaukot 6,5

Tunnarissa Possu vaan juoksi kapuloille, nappasi ekan ja juoksi takaisin. Vaikka olin tehnyt tätä kehän laidalla ennen meidän suorituksen alkua, ja se toi joka kerta oman. Hitto.
Tunnari 0

Ohjatussa noudossa Possu taiteili tyypillisen seuruunsa. Pysähtyi hyvin seisomaan. Lähti oikealle kapulalle, kieritti sitä ensin puoli metriä kun ei muka saanut sitä millään suuhun. Suora luovutus, hyvä irrotus, nätti sivulletulo. Edes yhdellä mun koirista.
Ohjattu 8

Ja vikana paikkikset. Taisi haistella kun palasin sen luo.
Paikallamakuu 9

178 pistettä, ei tulosta

Tämmänen koe tänään. Näitä sattuu. En oo hirveän huolissani Possusta, noi sen ongelmat oli vaan ihan puhdasta treenin puutetta. (Ja kurittomuutta.) Voisin käydä sen kanssa vielä jonkun kokeen alkuvuodesta ennen pentulomaa.

Mikäs siinä, kuha jaksaa yrittää.

Loppuun vielä julma häkityskuva kun tungin koko perheen samaan koppiin.

Ei kommentteja: