Särkyneenpyörän Stefa & My Trusted Friend Kane's Wicky & Mieletön Moottori

Särkyneenpyörän Stefa & My Trusted Friend Kane's Wicky & Mieletön Moottori

keskiviikko 17. elokuuta 2016

Red Hot Chili Peppers: Dark Necessities

Maanantaina käytiin tekemässä jäljelle korjaussarja. Posan kanssa tehtiin pari janaa. Nätisti se ne nosti, vaikkei olla ennen taidettu niitä treenatakaan. Itsellä oli opettelemista lähettämisen kanssa. Pidempi jana taisi olla kymmenestä metristä, eli jokunen treeni on vielä ennen kokeita tehtävä.

Stefa ajoi huonommin viimeksi, joten nyt lähestyin asiaa yllättävästä näkökulmasta (oikeasti sain neuvoja kaverilta) ja tein vanhemman ja vaikeamman jäljen joka vaatii keskittymistä. Jälki oli vain 250 metriä pitkä (sanoi Sportstracker) vaikka metsässä sen harhailtuani oisin vannonut vaikka kuinka paljon pidemmäks :D Keppejä oli kolme, ikää kaksi tuntia. Stefalla meni hetki päästä jäljen alkuun, mutta päästyään vauhtiin se pysyi kohtuullisesti jäljellä ja eka keppi löytyi. Jatkoi matkaa käyden ajoittaisilla harhoilla mutta pysyen kuitenkin asiassa, mutta toinen keppi jäi kuitenkin löytymättä.. Hassua sinänsä, koska jäljesti siitä melkein yli ja löysin kepin itse. Heti kepin jälkeen se päätyi pidemmälle harhalle, mutta löysi jäljen ja viimeisen kepin kunnialla. Jäljelle oli laitettu varakeppi parikymmentä metriä viimeisen kepin jälkeen siltä varalta että ajaa taas yli, mutta sitä ei tällä kertaa tarvittu. Hirveästi Stefa pyyteli apuja minulta, ja jouduin sitä kannustamaan ja antamaan uusia "jälki" -kehotuksia. Tultiin kuitenkin siihen tulokseen että paras lääke on vain ajaa niitä jälkiä, tämäkin oli kuitenkin vasta kolmas tälle vuodelle.

Kumpikin koira sai vieraan talloman jäljen vieraan hajuisilla kepeillä, jee. Stefan alkuharhailussa epäilin että syynä saattoi olla juurikin vieras talloja, mutta Possu ei tehnyt mitään eroa minun tai muiden tallomien jälkien välille.

Maanantaina tehtiin myös esineruudut. Possu ei ollut yhtä loistelias kuin sunnuntaina, vaan palasi pari kertaa ruudusta uudelleen lähetettäväksi. Ruutu oli kooltaan kapea kaistale, mutta alussa oli runsaasti vaikeakulkuista ja haisevaa suopursua, ja esineet olivat ihan takalaidalla. Kun Posa pääsi vauhtiin se nouti hienosti takalaidalta kummankin esineen.

Stefalle tehtiin näköavuilla hetsaukset, eli kaveri vei esineen Stefan katsellessa. Palo oli kova, ja se syöksyi (kerrankin) pitkälle, mutta luulin että se paikansi jo esinettä ja huikkasin "hyvä" mikä sai sen palaamaan bumerangina takaisin.. Sitten olikin taas vaikeampi saada se etenemään takarajalle asti jatkamaan etsimistä. Stefalle pitäisi varmaan tehdä paljon näitä hetsauksia jotka saavat sen etenemään, ja minun pitäisi antaa sen työskennellä rauhassa. Se on niin herkkä minun ohjaukselleni.

Posa B-pisteellä ennen ekaa matkaa.
Tänään oli Possun viestipäivä. Piti tehdä sille 500+300 metrin viesti, mutta käytiin testaamassa uudet maastot ja törmäsin varsin leveään ojaan, joten matka jäi sitten vain 500+100. Ennen koetta täytyy käydä tekemässä vielä koemittainen, ja sen jälkeen lyhyet motivaatioviestit.

Posa juoksi ihan hulluna. Se käveli koko etenemän suunnilleen takaperin kun oli niin liekeissä. Hiljaa sentään ymmärsi olla, vaikka autosta otettaessa lauleskelikin. B-pisteellä se oli haastavaa seuruuttaa lähetykseen kun se oli koko ajan sinkoamassa. Lähetyksellä se lähtikin sitten kuin tykinkuula ja napsahti A-pisteelle hetkessä. Toki, tämähän olikin vasta toinen viestitreeni pentuloman jälkeen, joten intoa riitti. C-piste jäi tosiaan varsin lähelle, ja onnistuin sijoittumaan niin että näin Possun siirtymisen B-pisteeltä C-pisteelle. Se juoksi kyllä niin älykovaa että mahtoiko haistella ollenkaan :D Viimeisen lähetyksen yritin tehdä Posa hihnassa, mutta hihnassa se vasta holtiton olikin.. Vissiin jatkossakin seuruutan sen lähetyspisteeseen irti. Juoksutettiin siis tänään B-A-C-A. Luottamus saada Possu koekuntoon on kova.

Ei kommentteja: