Särkyneenpyörän Stefa & My Trusted Friend Kane's Wicky & Mieletön Moottori

Särkyneenpyörän Stefa & My Trusted Friend Kane's Wicky & Mieletön Moottori

sunnuntai 13. lokakuuta 2013

Queen: We are the Champions

Mitähän sitä taas on tehty. Maanantaina tokoa. Tiistaina hakua. Keskiviikkonako en tehnyt mitään? Possu oppi maahanmenon käskystä keskiviikkona, eli kyllä me jotain tehtiin. Torstaina agilityä. Perjantaina tokoa. Lauantaina päädyin yllättäen Hurtta-hallin koiramaiseen syyspäivään pitämään tokonäytöstä. Ja tänään, yhtä yllättäen, eilen selvinneenä, tokon piirinmestaruuskisoihin IKKJ:n joukkueeseen. Paniikissa lähdin eilenillalla kymmeneltä treenaamaan Stefalle liikkeitä joita ei olla pitkään aikaan tehty, ja olinkin ihan nuutunut aamulla kokeessa. Kaiken lisäksi avoin luokka oli kolme varttia etuajassa, joten päädyin kehään melkein saman tien paikalle saavuttuani..

Mutta ei kiirehditä asioiden edelle. Torstai-illan agitreenien jälkeen selvisi tuo tokonäytös lauantaille. Sitä ei hirveästi ehditty valmistella. Koska esitys oli suunnattu tokosta mitään ymmärtämättömille, piti hommaan saada mukaan näyttävimmät mahdolliset tokoliikkeet - jotka Stefa osaa. Tehtiin siis seuraamisen askeleita ja käännöksiä paikallaan, sekä lyhyt kävelyosuus joka sisälsi lähinnä juoksuosuuden. Toisena liikkeenä oli voittajaluokan luoksetulo kahdella pysäytyksellä, ja kolmantena avo-luokan hyppy, koska se näyttää paremmalta kuin hyppynouto :D

Stepunen hoiti hommansa hyvin. Näytös oli iisi, koska sain palkata koiraa kehässä ja jutella sille, eikä muutenkaan tarvinnut tehdä kaikkea niin justiinsa. Seuruu sillä oli hyvää, on ollut parempaakin. Luoksetulon seisomaan pysäytykseen tarvitsi kaksi käskyä, muu hyvää. Hyppy kaikin puolin mainio.

Possunenkin esiintyi. Sen tehtävänä oli näyttää kuinka hirmuisen kivaa tokon treenaaminen on. Ja niinhän se Possusen kanssa onkin! Heti kun se pääsi irti hihnasta se alkoi hyppiä ympärilläni halkeamaisillaan innosta. Metelöivä yleisö ei häirinnyt sitä lainkaan, se keskittyi vaan minuun. Tehtiin makupalalla perusasentoon auttamisia, käännöksiä paikallaan ja askeleita imuuttaen. Sekä liikkeestä seisomista myös makupalalla pysäyttäen. Se oli vaikeaa, koska Possusen kanssa on tehty maahanmenoja paljon ja se koitti tarjota niitä :D Homman nimi kuitenkin oli näyttää osaamattomalla koiralla miten näitä opetetaan, joten tehtiin seisomista joka oli Possuselle vieraampaa. Loppuun otettiin vauhtiluoksetulo, joka oli tosi hieno. Sekä tietysti leikkimistä! Uskoakseni jonkun tokokiinnostus saattoi jopa herätä tämän pikkunäytöksen myötä, ainakin mulla ja Possusella oli niin hurjan kivaa, että luulisi sen kivalta näyttäneenkin :D

Ja sitten siitä tokokokeesta. Tämä tuli tosiaan ihan yllättäen, ollaan treenattu vain voittajaa varten ja avoimen luokan liikkeet olivat ihan unohtuneet. Lauantai-illan pikatreenillä niitä sitten muistuteltiin, ja Stefa ne kivasti muistikin. Koe kaatuikin sitten siihen, että joukkueemme toinen avo-koira oli kehässä ennen minua, ja heidän suorituksensa kaatui koiran liian alhaiseen vireeseen. Niinpä, varmuuden vuoksi, viritin Stefan ihan yli :D IIIHAN YLI. Niin yli, että kun se makasi käy siihen -käskyllä kehän laidalla ennen meidän vuoroa, se meinasi hyökätä viereisen koiran kimppuun kun se vingahti. Ei se onneksi hyökännyt, oli vaan ihan viriviritööttööt.

No mutta se kehä. Paikkis meni hyvin, kuten aina. Mutta se tehtiinkin ennen tätä yliviritystä.
Paikallamakuu 10

Aloitettiin seuruulla. Stefa oli ihan menossa johkin, tuijotteli kehän laitaa ja oli sillai "eteenmeno, eteenmeno!". Sain sen kuitenkin sivulle, mutta kun lähdettiin liikkeelle se pinkaisi heti metrin liian eteen. Annoin lisäkäskyn. Käännös vasemmalle, koira edisti taas. Annoin lisäkäskyn. Juoksuosuus, ja kun käyntiin palattiin Stefa oli ihan missä sattui. Aattelin että liike nollaantuu kolmannesta lisäkäskystä ja päätin ottaa nollan. Aloin kehua koiraa, jutella sille pitääkseni sen mukana ja saadakseni sen virettä vähän laskemaan ja järkeä peliin. Nollahan siitä sitten tosiaan tuli, vaikka sainkin jälkeenpäin kuulla että kolmas lisäkäsky ei nollaa seuruuta. Eli oltaisiin voitu saada vitonen ellen olisisi päättänyt olla yrittämättä :D Tai sitten ei.
Seuraaminen 0

Liikkeestä maahanmenoon lähdettäessä Stefa seurasi jo normaalisti, ja hyvin.
Liikkeestä maahanmeno 10

Luoksetulossa Stefa teki IHAN MAHTAVAN PYSÄYTYKSEN SEISOMAAN. AIVAN UPEA, hajosin kun se oli niin upea. Kikkani tähän oli jännittää kaikki lihakseni ja antaa käsimerkki oikein töksähtäen. Selvästi se auttoi :D Loppu menikin sitten hassusti, Stefa alkoi ennakoida maahanmenoa ja vaati lisäkäskyn että sain sen loppuun asti. Oisko se vaatinut vielä sivulletuloonkin lisäkäskyn?
Luoksetulo 6

Liikkeestä seisomista jännitin. Stefa ei muistanut sitä treeneissä yhtään, kun ollaan tehty vaan istumista. Ja sitten kun muisti, se ei kestänyt takaakiertoa vaan kääntyi perään. Ihme tapahtui, ja tämä onnistui täydellisesti!
Liikkeestä seisominen 10

Nouto sujuu meillä hyvin. Mutta sivulletuloon tarvitsi taas kaksoiskäskyn, nyyh :(
Nouto 8

Kauko-ohjauksessa ongelmana on ollut, että oon treenannut pelkkää maasta seisomaan-vaihtoa viime aikoina :D Niinpä treeneissä kun koitin tätä, Stefa tietty tarjosi sitä seisomista. Teknisesti oikein, tosin! Tämäkin kuitenkin onnistui, taianomaisesti. Toisella istumaannousulla Stefa jäi vähän kyyryyn, siitä pistepudotus.
Kauko-ohjaus 9

Estehypyssä Stefa meni maahan toisella puolella :D Nauratti. Once in a lifetime -ongelma :D
Estehyppy 7.5

Kuulemma hieno koira joka tahtoi tehdä minun kanssani, mutta jolla oli koko ajan kiire johonkin niin ettei ihan keskittyminen riittänyt :D No aijaa!
Kokonaisvaikutus 9

AVO2, pisteet 155, sijoitus 4/10.

Meitäpä ei kuitenkaan kakkonen haitannut! Tai vähän haittasi kun mietin sitä seuraamista ja miksen edes yrittänyt jos siitä ois tullut se vitonen. Mutta joka tapauksessa, ei me olla TK2:sta tavoittelemassakaan, joten ykköstä ei siis olla vailla. JA, meidän joukkuekin sai kultaa (meidän EVL-koirat oli niin hyviä :D ) joten senkään puoleen ei tarvii harmitella mun vajavaista tulostani.

Oon kyllä niin ylpeä meidän seurasta. IKKJ voitti tosiaan joukkuekullan hurjassa kahden joukkueen kisassa, ja yksilökisassa piirinmestaruuden kulta, hopea ja pronssi menivät kaikki seurakavereille. Siitä en sano mitään, ettei paikalla tainnut olla ketään muuta mestaruuteen osallistujaa :D Hienot ykköstulokset kuitenkin kaikilla, joten ei se haittaa.

2 kommenttia:

Kati kirjoitti...

Vähänkö meillä siis oli hyvät treenit lauantaina, kun kaikki ongelmajutut meni kokeessa hyvin ! :D

Takku kirjoitti...

Meillä oli ihan todella hyvät treenit! Millähän saisin suunniteltua tuollaiset pikaiset pelastustreenit kaikkeen muuhunkin :D