Särkyneenpyörän Stefa & My Trusted Friend Kane's Wicky & Mieletön Moottori

Särkyneenpyörän Stefa & My Trusted Friend Kane's Wicky & Mieletön Moottori

sunnuntai 4. lokakuuta 2015

CMX: Kultanaamio


Stefa teki keskiviikkona hakua. Kävi klassiset: maalimiehet ei löytyneet. Piti tehdä kiva pieni helppo suorien pistojen vahvistustreeni. Vissiin maasto oli vähän vaikeampaa kuin normaalisti, kun Stefa harhaili vaikka missä kaukana ja ukot ei nousseet. No, ensi viikolla ehtii vielä toisen kivan hauskan pienen treenin suorista pistoista, ja sit herran haltuun. Kyllä se nyt normaalisti maalimiehet löytää, en jaksa uskoa että tulos jäisi siitä kiinni.

Torstaina koirilla saattoi jopa olla lepopäivä. Aamulla tytöt kävi lenkillä kaverin poikien kanssa. Muttei mitään mielikuvaa mihin olen loppupäivän käyttänyt. Varmaan ainakin tottiskentällä kävin ampumassa ja tekemässä esteitä.
Kuva Wellu Vetoniemi
Perjantaina ohjelmassa oli taas tottista. Käytiin "vieraalla" kentällä Lapualla, kun mukavuudenhaluisena treenaan aina tuossa lähikentällä. Possu teki ensin paikkiksen kun toinen koira suoritti yksilöt, ja siitä palkatta yksilöihin ja pitkä seuruukaavio. Ei ongelmia, aattelin että se ois edes vähän sukkautunut, mutta ei sitten. Ehkä sen kanssa uskaltaa mennä kokeeseen. Esteitäkin tehtiin, ehkä kovasta tuulesta johtuen kolautti, mutta korjasi uusinnalla. Ei kuitenkaan epäröinyt uusia esteitä. Eteenmenossa sen sijaan hidasti vilkaisemaan minua, että "ootko varma että tuolla on palkka?" Pikkuvikoja, kun kenttä oli tosiaan käytännössä vieras, ja tahdoin kokeilla tekeekö se esteet ja eteenmenot ilman harjoittelua etukäteen.

Olen ottanut Possusta muutamia videoita ammuttaessa. Marjo varmaan tekee niistä jotain YouTubeen jossain vaiheessa. Jännä juttu on, että Possu vähän nyökkää mun kanssani, Villen kanssa ei. Minä en tykkää laukauksista, sävähdän itse joka kerta kun ammutaan, joten ei ihme jos koirakin reagoi. Millähän mut sais treenattua niin että Possu ei nyökkäile kokeissa? (Melkein kuuluu noi laukaukset tossa videossa. Niitä on siis kaks, ja loput aikaa ammun tyhjää tolla aseella.)
Lauantaina käytiin viestitreenaamassa ihan seurassa! Löydettiin toinenkin innostunut täältä päin, ja saatiin harjoitella sitä aidompaa koetilannetta. Siirtyminen B-paikalle toisen koiran kanssa ei ollut Possun mielestä mikään ongelma, sen sijaan sitä vähän kiukutti kun kaveri lähti matkaan, pieni vinkaisu pääsi. Otettiin viitisen lähetystä, ja vingahdus ei toistunut enää. Hyvä juttu! Sen sijaan, minun lähettäessäni se varasti melkein joka lähetyksellä, tosi paha juttu! Ei ole ennen tehnyt sitä, eikä nytkään tehnyt Villen päässä, mutta vissiin sitä kuumensi niin lähteä toisen koiran perään, että johtui siitä. Näitä treenataan onneksi jatkossakin, sovittiin uudet treenit ensi viikolle! 

Stefa ajoi vieraan tekemän jäljen. Se oli ihan perseestä :D Yksikään keppi ei noussut, jäljesti kyllä. Ikinä, ikinä ennen ei ole noin käynyt. Ois luullut että edes vahingossa nousee edes yksi, mutta ei. Tänään tehtiin korjaussarja Villen tallaamalla, ja koira haahuili menemään ihan ihme meiningillä. Käytännössä näytin sille kaksi ekaa keppiä, sitten se vasta alkoi oikeasti jäljestää. Kuinka hermostuttavaa. Pitää saada nyt vieraiden tallaamia jälkiä, kummallekin koiralle, pian!

Tänään myös käytiin Villen kanssa tekemässä vähän pidempi viesti. Oikeasti ei ees ollut pitkä, mutta eilistä pidempi. 200-320-320-500. Hyvin juoksi. Ensi viikolla on tiedossa paljon pidempää rataa, jotta tiedän uskallanko laittaa sen viestikoeilmon menemään.

Ei kommentteja: