Särkyneenpyörän Stefa & My Trusted Friend Kane's Wicky & Mieletön Moottori

Särkyneenpyörän Stefa & My Trusted Friend Kane's Wicky & Mieletön Moottori

keskiviikko 6. helmikuuta 2019

Toni Wirtanen: Eden

Välillä me treenaamme, välillä emme treenaa. Mutta viime aikoina pelkästään tokoa.

Meillä oli tammikuun alussa Teslan pentueen treenipäivä Tampereella, kouluttajana Maija Eerikäinen. Pidin tästä kouluttajasta kovasti, hän esitti asiat selkeästi ja yksinkertaisesti, ja muistutti ihan niistä perusasioista, jotka naurettavaa kyllä tuppaavat aina unohtumaan. Teslan kanssa tehtiin seuruuta ja perusasentoon tuloa. Saatiin nämä toimimaan kouluttajan kanssa kyllä, mutta näin kuukautta myöhemmin tuntuu ettei homma oikein etene enää. Eilisissä treeneissä käytin Teslalla ihan ohjuria estämässä edistämistä. Se oli nyt toistaiseksi ihan toimiva, Tessu on niin kiltti että se väistää estettä eikä yritäkään edistää, ja pääsen palkkaamaan sitä usein oikeasta paikasta. En sitten kyllä tiedä miten tuollaiset koskaan häivytetään?

Toisella kierroksella kouluttaja korjasi meidän noudon. Tuosta vain. Minä olen laskenut ja laskenut virettä jotta pureminen lakkaisi, mutta ratkaisu löytyikin ihan toisesta suuntaa. Tessu nappasi heti kapulaan ja piti nätisti ja tiiviisti kapulasta kiinni - en yhtään käsitä miten. Ilmeisesti aiheuttajana aiempi lelupalkkaus joka oli nostanut koiran oikeaan tilaan. Tästä pääsin sitten palkkaamaan, ja saatiin paljon onnistumisia. Taikatemppu pitäisi tässä liikkeessä olla se, että en tartu kapulaan vaan Tesla saa pudottaa sen kun palkkaan sen lelulla. Jostain syystä se toimii, vaikka ymmärrykseni ei riitäkään kertomaan miten ja miksi.

Tessun veljien treeneistä napattiin vinkkejä myös luoksetulon loppuasentoon, jossa koira suunnattiin oikein käyttämällä tuoleja apuna koiran suoristamiseen - jälleen apu jonka häivytys minua hermostuttaa. Koitan ajatella niin, että kun saan pohjalle paljon onnistuneita toistoja, häviävät avutkin sitten kuin itsestään. Itse asiassa tätä tapaa käytinkin vain pari treenikertaa ja sen jälkeen siirryin pelkkään käsiapuun, ja Tesla tekee nyt poikkeuksetta suoria asentoja. Käsiapua en ole vielä saanut häivytettyä, Tesla jää väljäksi ilman sitä.

Mitä muita tokon avoimen luokan liikkeitä meillä on jäljellä? Ruutua siirryttiin tekemään alustalla, jälleen helpotin niin paljon taaksepäin että saadaan onnistumisia. Kierto onnistuu jostain syystä aina lopputreenistä erittäin hyvin, mutta alkutreenistä Tesla on kuin ei olisi kiertokartiota ikinä nähnytkään.

Kaukokäskyissä minua on alkanut suunnattomasti ärsyttää Teslan etujalkojen nostelu. Paikallaan se pysyy, mutta teputtavat jalat saavat sen näyttämään epätarkalta. En osaa mitenkään kertoa siltä mitä siltä haluan, ja se raastaa hermojani. Tesla on niin kullanmuru että tekisi mitä vain siltä pyydän, jos vain saisin sen ymmärtämään. Ja tätä en osaa sille kertoa. Alustalla olemme lähteneet harjoittelemaan, ja alustaa koitin nytkin, mutta se ei tunnu juuri helpottavan. Pitänee etsiä apua osaavammilta.

Possu on tehnyt kuurina lähes pelkkiä kaukokäskyjä. Eivät ne oikein onnistu treeneissäkään. Turhauttaa junnata yhtä ainoaa liikettä.

Stefalla taktiikkani on kuitenkin tismalleen sama; sen treeniliike vain on tunnari. Viime treeneissä sain sen jo osaamaan, vaikka joulun treenitauon jälkeen se oli unohtanut koko tunnistusnoudon.

Treenattiin me tässä tammikuun aikana yksi ilmaisutreenikin, mutta en ole osannut sen asian kanssa juurikaan edetä. Pitäisi säätää aivoni hakutaajuudelle jos toivoisin kokeisiin siinä lajissa kesällä pääseväni.

Stefa on ollut nyt vähän kipeä. Se oli pissannut sisälle eilen yksinollessaan, ja tänään se on juonut ja pissannut paljon. Käytin sen eläinlääkärissä tänään, mutta pissatulehdukseen kokeet eivät viitanneet. Hermostuttaa. Stefan täytyy olla ikuinen koira.

Ei kommentteja: