Särkyneenpyörän Stefa & My Trusted Friend Kane's Wicky & Mieletön Moottori

Särkyneenpyörän Stefa & My Trusted Friend Kane's Wicky & Mieletön Moottori

† Rood

Rood Karvanoppa, viralliselta nimeltään Särkyneenpyörän Tappi.

Rood on toinen koirani, jonka hankin ensimmäisen bordercollieni kuoltua tapaturmaisesti auton alle. Löysin Roodin Särkyneenpyörän kennelin nettisivujen pentuesivuilta. Särkyneenpyörän kasvattaa paimenkoiria, mutta Rood syntyi vain 140-grammaisena rääpäleenä, joten sitä ei paimeneksi voinut antaa. Roodista kasvoi kuitenkin luonteensa puolesta pentueen paras(ainakin minun mielestäni). Se on ollut mainio harrastuskoira, ja edustaa mieleltään juuri sellaista koiraa jonka tahdonkin bordercollien olevan. Armeijaan lähdettyäni vanhempani huolehtivat koirasta, ja reserviin päästyäni ongelmaksi muodostui koiran takaisin saaminen. Rood onkin jäänyt maatilakoiraksi Punkalaitumelle. Työkseen se ajaa verijälkeä, mikä tekee siitä korvaamattoman peurarikkaalla maaseudulla.

Rood menetti häntänsä auto-onnettomuudessa tapaninpäivänä -09. Kolauksesta seurasi spondyloosi, mutta koira on ollut lihasjumeja lukuun ottamatta täysin oireeton.

8.7.13 Rood päästettiin pihaan aamupissalle ja löytyi myöhemmin pihan laidalta kuolleena. Pään tappavasta haavasta päätellen koira on ajanut pihasta jotain villieläintä, ehkä supikoiraa. Pysyt muistoissani Rood, kasvoin kanssasi elämäni vaikeimmat vuodet.