Särkyneenpyörän Stefa & My Trusted Friend Kane's Wicky & Mieletön Moottori

Särkyneenpyörän Stefa & My Trusted Friend Kane's Wicky & Mieletön Moottori

Tesla

Kuva Susanna Lehtonen

Martti Tesla, viralliselta nimeltään Mieletön Moottori. 


Tesla on tilaisuus jota en voinut jättää käyttämättä. Kaikkien bordercollievuosien jälkeen uskalsin lopulta ottaa The Käyttöbelgin kun kohdalle osui pentue tutulla mahtavaksi tietämälläni nartulla yhtä valloittavalla uroksella. 

Tesla on ollut sitä mitä koiralta odotin, kun 14-vuotiana sain ensimmäisen bordercollieni. Tesla palvoo maata jalkojeni alla ja tekee kaiken mitä siltä osaan pyytää palkkana pelkkä hyväksyntäni. Se on läheisyydenkipeä perskärpänen joka tahtoo olla apunani kaikessa mitä teen. Se on koko ajan kuulolla eikä voisi harkitakaan karkaamista luotani esimerkiksi riistan perään. Tesla rakastaa ihmisiä ja tahtoisi uida myös tuntemattomiin liiveihin, vaikken sitä vielä pentuaikana siitä arvannut. Se on koira jolta ei tule loppumaan ominaisuudet kesken, ja odotan siltä suuria.

Myös Teslassa arvostan sen huomaamattomuutta sisätiloissa ja potentiaalia harrastuskentällä. Tesla tekee treeneissä kaiken täysillä ja keskittyy kentällä vain ja ainoastaan minuun vaikka ympärillä olisi räyhääviä uroksia tai juoksuisia narttuja. Toki, ikä saattaa vielä tuoda muutoksia, mutta näin kaksivuotiaana näyttää hyvältä. Tesla reagoi yllättäviin asioihin aina ensisijaisesti äänellä, enkä ole huomannut siinä arjessa kiusallista terävyyttä.

Ei kommentteja: