Särkyneenpyörän Stefa & My Trusted Friend Kane's Wicky & Mieletön Moottori

Särkyneenpyörän Stefa & My Trusted Friend Kane's Wicky & Mieletön Moottori

keskiviikko 22. marraskuuta 2006

Ongelmaa paikallaolossa.

Nemi ei enää toimi paikallaolossa. Ennen meni hienosti, sanoin istu, ja juoksin pois, koira istui paikallaan kunnes palasin. Nyt onkin äkkiä alkanut seurata perässä. Johtuukohan siitä, että olin viikonlopun festareilla ja se pelkää, että katoan taas? En tiedä. Joka tapauksessa täytyi mennä koulutuksessa aikas paljon takapakkia, kiertelen enää istuvan koiran ympärillä, eikä se enää silloinkaan tahdo istua... Vinkkejä?
Ja mitäpä muuta... Olin tosiaan festareilla viime viikonlopun ja Nemi oli odotellut apaattisena kotona, oli kuulemma ollut koko viikonlopunn ihan tylsä ja synkeä. Taitaa se sittenkin minusta pitää.
Ja muita ongelmia; Nemi ei anna leikata kynsiään. Täytyy varmaan alkaa vähitellen totuttaa sitä tassujen käsittelyyn ym, kun koira on ihan kauhuissaan ja näykkii, kun tassuun tarttuu. Jos tähänkin on vinkkejä, niin kertokaa.
Ja yritetään kertoa sitten jotain positiivisempaa... Luoksetulo edistyy jo hienosti, vaikken koiraan uskallakkaan vielä täysin luottaa. Mutta jonkin verran se saa jo olla vapaana pihalla, mikä helpottaa kummankin elämää huomattavasti. Täytyy vain toivoa, ettei auto aja juuri silloin ohi.
-------
Juuri tullaan ulkoa leikkimästä. Heittelin palloa, Nemi juoksi sen kiinni ja toi viereeni, mutta aina kun kurotin palloa kohti se loikkasi kauemmas. Olen sitä yrittänyt opettaa luopumaan pallosta juoksemalla poispäin, kun se kantaa palloa. Joskus se tiputtaa pallon, joskus se tuo sen niin lähelle, että saan sen napattua ja heitän heti uudestaan. Nyt olen kuitenkin keksinyt toimivamman tavan; heitän kahta palloa. Jos koira ei tuonut toista takaisin, heitin toisen, jolloin sen oli pakko luopua toisesta. Nyt kun pentu on jo vähän oppinut siihen, se tuo jopa silloin tällöin pallon minulle ja istuutuu odottamaan seuraavaa. Tällöin heitän kuitenkin sen luovuttaman pallon. Ehkäpä se tällä menetelmällä oppii. Ainakin vähän on jo yritystä sinne päin.
Ja samalla kun tuota palloa heiteltiin, huomasin, että auto on tulossa. Juoksin pallon kanssa kauemmas koirasta, ja sain sen luokseni. Kytkin sen kiinni, ja se oli oikein nätisti, kun auto meni ohi, katsoi vain. Sen jälkeen annoin sen juosta narun kanssa palloa kiinni vielä muutaman kerran. Sitten mentiin sisälle, kun koira oli ihan puhki.
Nemi on myös syönyt kaikki puruluunsa, ja on alkanut purra kaikkea mahdollista. Täytyy ensi tilassa ostaa sille uusia.

Ei kommentteja: