Särkyneenpyörän Stefa & My Trusted Friend Kane's Wicky & Mieletön Moottori

Särkyneenpyörän Stefa & My Trusted Friend Kane's Wicky & Mieletön Moottori

torstai 1. tammikuuta 2015

David Bowie: Space Oddity

Tavoitepostaus 2015! Ekana käydään läpi viime vuoden tavoitteet.

Tavoitteet 2014

Stefa

Toko:
VOI1
Saavutettiin, ja vieläpä kahdesti! TK2:kin tuli että mätkähti, ihan suunnittelematta!

PK-tottis:
1- ja 2-luokka haltuun! 1-luokka jo kevätkauden aikana. Yli metristä ja laukaukset siedätetyiksi.
1-luokka saatiin 70 pisteen kuntoon, 2-luokkakin teoriassa, käytännössä ei kokeiltu :D Metrinen menee että heilahtaa (tosin, ei kapulan kanssa takaisin) ja laukaukset paikkiksessa on helppoja kuin mitkä. Seuruun laukaukset kaipaa vielä lisätyötä.

Haku:
Kesällä mennään kokeeseen!
Meidän tän vuoden ehdottomasti suurin koesaavutus, HK1 tuli että heilahti! Kakkosissakin käytiin koittamassa, mutta se ei sit mennytkään enää niin helposti :D

Jälki:
Treenaillaan miten nyt satutaankaan treenaamaan. Kiva tavoite olisi päästä syksymmällä lähemmäs koekuntoa, mutta en tiedä riittääkö mulla into siihen.
Ei treenailtu kyllä oikein yhtään, vaikka syksyllä havahduinkin siihen että Stefanhan vois viedä kokeeseen.

Agility:
Radanlukutaitoa ja ohjaustekniikoita mulle haltuun, Stefa nyt kehittyy siinä sivussa :D Epiksiä ja ratatreenejä jahka ollaan niihin valmiita.
Aksa jäi kokonaan. Ei vaan riittänyt aika eikä innostus.

Stefan vuoden ehdottomasti suurin parannus on rusinasta pähkinäksi muuttuminen. Tammikuisen jäsenkorjaajakäynnin myötä sille kasvoi kaula! Vanhoja kuvia katsellessa olen oikein ihmetellyt miten se onkin ollut niin jumisen näköinen enkä ole mitään huomannut. Terveen kropan myötä se on nuorentunut takaisin pennuksi. Stefasta on tullut niin ihana harrastuskaveri etten olisi osannut edes kuvitella!
Ennen. Kesä 2013. Elina V.
Jälkeen. Syksy 2014. Heidi K.


Possu

Näitä ei sitten kannata ottaa turhan vakavasti :D Possu on sen verran pentu vielä, että kaikki tavoitteet sille on tehty tietyllä varauksella, mutta jos se nyt kehittyy siitä normaalisti ja muuten niin tavoitteet ovat totta kai voimassa. Toistaiseksi ainoa este näiden saavuttamiselle ovat Possun orastava teini-ikä ja mun rajallinen hermorakenteeni..

Toko:
SM-joukkuekisaan mennään alokasluokkaan ja ALO1 alkuvuodesta. Loppuvuodesta AVO1.
Nää oli tosiaan näitä leikkimielisiä tavoitteita, joten ei ihmekään ettei onnistuttu oikein missään :D ALO1 saatiin kuitenkin, jopa kaksi, ja se on mun mielestä aivan mieletön saavutus tuon lapsikoiran kanssa.

Haku:
Metsätyöskentely kuntoon, pyritään nättiin pistotukseen sun muuhun sellaiseen.
Syvä suora pisto oli mun tavoitteeni, ja siihen osittain jo päästiinkin. Vähän lisätyötä se vielä vaatii, mutta tähän oli hyvä jättää hakuilut tältä vuodelta.

Jälki:
Tässä päästään varmaan aika pitkälle, Possulla on taipumuksia jäljestykseen. Pyritään 1-luokan pituiseen jälkeen, ehkä kepit mukaan.
Possunkaan kanssa ei ihan hirveästi muistettu tehdä jälkeä, mutta varsinainen jälkikone siitä muodostui silti! Jäljestäminen on varmaa ja tarkkaa, vaikka jäljen pituus ja kepit koesuorituksesta vielä uupuvatkin.

Esineruutu:
Alkeet, ja loppukesästä koitetaan saada jo täysimittainen etsintäalue.
Ehän mä mitään esineruutuakaan muistanut tehdä! Alkeet on hallussa siihen malliin, että ensi kesänä tästä on hyvä jatkaa.

Lisäksi Possu saavutti sen ehkä mahdottomimman, näyttelyistä on pokattu H 15 kuukauden iässä, valionarvoon vaadittava arvosana siis kasassa. Koira myös läpivalaistiin priimaksi ja tutkittiin muutenkin perin pohjin, yksi ylimääräinen ripsi löytyi, mutta se nyt on aika vähän.

Possun the suurin saavutus on hallinta. Keväällä kamppailtiin sen kanssa että koira saattoi haihtua tuuleen kesken treenin. Tää on vaatinut enemmän asioita multa, sen että oikesti vaadin asioita, kovetan itseni ja haen koiran karvoista jos ei puhe muuten mene perille. Kesäisten yhteenottojen jälkeen koiran kanssa löytyi yhteinen sävel, ja nykyään Possu on paljon tottelevaisempi kuin pennuksi taantunut Tuhmeliini-Stefa.
Kevään leikkihetkissä Possu vielä pinkoi varmistushihna perässä kurittomuuskohtauksen varalta.
Elina V.
Mutta syksyllä löydettiin niin hyvä yhteinen sävel että uskaltauduttiin kokeisiinkin extempore.
Elina V.
Kaiken kaikkiaan, kummankin koiran osalta, olen tosi tyytyväinen meidän tämän vuoden saavutuksiin. Ollaan saatu ihan hirveästi aikaan, ja mikään ei jäänyt kaivelemaan.

Sitten pitäisi keksiä tavoitteita tälle vuodelle, mitähän sitä ollenkaan osaisi :D

Tavoitteet 2015

Stefa

Toko
FIN TVA. Kiva ois päästä myös ulkomaille kokeisiin, muttei varmaan tänä vuonna vielä ehditä. Kesän sääntömuutos vähän jänskättää ja saattaa meitä hidastaa. Merkitön EVL-ruutu kun tuntuu mahdottomuudelta!

PK
HK3 ykköstuloksella. Ja josko mentäis niihin jälkikokeisiinkin!

Possu

Toko
TK1, TK2. Ehkä jopa VOI1. Possu menee tänä vuonna toko SM:iin, AVOssa. Sen vannon :D

PK
BH-koe suoritetaan heti keväällä. Myös viestikokeita ollaan Villen kanssa mietitty. JK1 voisi olla hyvä tavoite. Hakupuolella tarkoitus on saada ilmaisu metsään syksyn puolella. Kokeisiin meno saattaa ensi kesänä olla vielä liian aikaista, jää nähtäväksi paljonko treenejä saadaan kasaan.

LTE
Jos Possu vaan riittävästi kypsyy, syksyllä on edessä luonnetestaus.

Possulle on tulossa kiireinen tulostavoitevuosi. Sen mahdolliset pennut olisivat varmaan vuodenvaihteessa 2016, niin että katotaan mitä saadaan aikaan ennen sitä. Nyt alkaa olla hyvä aika suunnitella omaa Pikku-Possua, viestiä sopii laittaa Marjolle osoitteeseen hijeo@hotmail.com ;)

Treenirikasta vuotta toivottelevat Stefa ja Possu tässä todella laadukkaassa kännykkäkameraotoksessa.

Ei kommentteja: