Särkyneenpyörän Stefa & My Trusted Friend Kane's Wicky & Mieletön Moottori

Särkyneenpyörän Stefa & My Trusted Friend Kane's Wicky & Mieletön Moottori

maanantai 29. joulukuuta 2008

Korn: Freak on a leash


Tämän tein itse. Tyynityperä mutta kelpaa=D

Jos jotakuta kiinnostaa uudenvuodenuhkaukset ne ovat kaksi tekstiä alempana, kuten myös yhteenveto tästä vuodesta. Tavoitteet laitoin myös tuohon reunaan esittelyjen alle, että varmasti pysyvät mielessä.

Roodin juoksu siis edelleen. Oli pakko ostaa sille housut kun ei tuota tiputtelun määrää vaan kestä. Varsinkin kun se nukkuu vieressäni, yök.. Muuten piski on ollut edelleen oma helppo itsensä, silti siirryin tänään pelkkään hihnassa ulkoiluun, kun pihapiirissä alkaa juoksennella uroksia. Argh. Mutta toivon mukaan tämä ei kestä enää kauaa, ja sitten voidaan taas riehua entiseen malliin.

Treeneistäkin. Seuraamista olen ottanut pihalla pelkillä perusasennoilla, Rood ei jaksa kovin pitkiä aikoja keskittyä pihalla, joten tarkoitus on ottaa jokapäiväiseksi hyvin lyhyitä keskittymisiä pihassa, tosin, nyt ei auta kun se on remmissä. Kävin ostamassa tuolle myös ketjukaulaimen, ja keskustelin eläinkaupan myyjän kanssa pitkät pätkät pannan asettamisesta kuristamattomaksi. Tarkoitus on opettaa Rood siihen, että ketjupannassa käyttäydytään säädyllisesti, koska se on kuitenkin panta jossa osallistutaan kokeisiin, niin sanovat pk-lajien säännöt. Muuten tuo saakin riehua hihnassa miten mielii, se ei vedä, mutta nuuhkii kaikki puhelinpylväät kiinni ollessaan, ja kiinnihän en sitä tosiaan pidä kuin hyvin harvoin, eli ollessamme kylillä kävelemässä tms. Ei siis aina edes joka viikko. Näin ollen BH-kokeeseen tähdättäessä lienee paras aloittaa alusta asti myös kaupunkiosuuteen harjoittelu. Ensin kävelen Roodin kanssa kotipihassa tuon pannan kanssa, opetan kulkemaan vasemman jalan kohdalla(osittain vielä vähän hakusessa miten, ettei mene sekaisin seuraamisen kanssa). Tänään tein yksinkertaisesti niin, että otin hihnan lyhyelle, ja aina Roodin mennessä liian eteen napautin jalkani yhteen ja pysähdyin. Tuosta jalkojen napautuksesta on tullut Roodille jonkinlainen merkki pysähtyä, kenties koska olen käyttänyt sitä siinä vähäisessä remmikäyttäytymisen opettamisessa, jota Roodille pentuna pidin. No, enivei, Rood ei tainnut päästä ihan perille pannan tarkoituksesta, mutta tämä olikin vasta ensimmäinen harjoitus. Välillä se seurasi, välillä vain istahti järkyttyneenä, kun ei saanut kulkea edelläni. Mutta toivon mukaan se paranee tästä, olemmehan vasta ihan alussa.

Olikohan sitten jotain muuta tärkeää.. Kyllä varmaan mutten muista. Joten kerron toiste tai en ikinä. Jatketaan suunnitelmien raapustelua.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Me ollaan mun nuoremman koiran Stepin kanssa treenattu myös alusta asti tokoa/tottista metallipannan kanssa, mietin, että haluan tehdä pannasta sille selkeän merkin, että nyt alkaa treenit, nyt tehdään jotain superhypermegakivaa. Aluksi menin vaan kentälle, laitoin pannan päähän ja leikittiin.
Jos pk-puolelle tähtäätte, niin bh-koe, ja siinä kaupunkiosuus on niin mitätön osa, että ennemmin kannattaa opettaa että metallipanta päässä tehdään tottista korkeassa vietissä, kuin että se päässä kuljetaan siivosti hihnassa. Meidän Sara-neitokainen kulki hihna kireällä mun edellä bh-kokeen kaupunkiosuudella, eikä tuomari edes huomauttanut ;) Siitä ei tod. kannata ottaa stressiä...

Anonyymi kirjoitti...

Rasmuksen kanssa kuljin myös hihna kireällä ja niin että Rasmus käveli mun lähellä. Ohitettiin pari ihmistä ja koiraa. Mutta kaikki pääsi kaupinki osuuden läpi jos siihen oli päässyt. Siinä varmaan hylkäävää on jos koiraa hyökkää jonkun ihmisen kimppuun tai räyhää kauheasti jollekin..

Meilläkin on ketju aina pk-tottis treeneissä tokossa normaali panta, agilityssa ei mitään. Emmi tuossa hyvin kertoi mitä kannattaa tehdä.