Särkyneenpyörän Stefa & My Trusted Friend Kane's Wicky & Mieletön Moottori

Särkyneenpyörän Stefa & My Trusted Friend Kane's Wicky & Mieletön Moottori

sunnuntai 16. syyskuuta 2012

YUP: Kiusauksien iltapäivä




Tekstiin lisätty kuvia. Ne on ottanut hovikuvaajamme Elina Voutilainen.

Stefalla oli tänään luonnetesti.

Voi että kun olinkin paniikissa, jo päiviä etukäteen. Olin ihan varma, että Stefan pää ei kestä sitä paineistamista ja pilaan sen elämän, se saa ikuiset traumat,  vetää päänsä läpi pannasta ja karkaa, puree tuomaria.. Kyllä minä keksin kaikki huonot vaihtoehdot!

Niin että kun testi sitten koitti, olin paniikissa, ja tuohon koiraan tarttuu aika hyvin minun tunteeni. Että mikäs tässä, mokasin, lol.

No niin. Testin kulku. Aluksi tuomari leikitti koiraa, ja Stef leikkikin ihan hyvin. Ei se tappomielellä repinyt, mutta leikki iloisesti niin kuin se tekee nykyään, kun ollaan vähän harjoiteltu :) Mutta tätä en ollutkaan etukäteen jännittänyt.
"omnom"

Kelkkaa sen sijaan jännitin. Olin varma että Stefa lähtee tuhatta ja sataa päinvastaiseen suuntaan. Sen sijaan se vain istui vieressäni, osittain takanani, ja katseli. Kun kelkka tuli kohdalle, Stefa nuuhki sitä varovasti itsekseen, ja kun minä kumarruin kelkan puoleen Stef hyppäsi vehkeen päälle istumaan. Ei sitä pelottanut.

"WTF"
Hyökkäävä tuomarikaan ei aiheuttanut pelkäämääni voimakasta reaktiota. Stefa istahti taas taakseni, ajatteli kai, että jos tuo meidät syö, ei se jaksa enää mitään ohjaajan jälkeen. Ei se meitä syönyt, ja Stefkin otti ilolla rapsutukset vastaan. Ei pelottanut.

Silmille tullutta sateenvarjoa Stef sen sijaan säikähti, mutta ei muistanut sitä enää takaisin palatessamme. Koliseva tynnyrikin piti ikävää meteliä, mutta ei aiheuttanut väistämistä kummempia toimenpiteitä.

Pimeässä huoneessa tuomarit paineistivat Stefaa ylimääräisesti heittäen valtavan klapin suoraan sen naaman eteen. Stef kavahti, palasi taaksepäin sokkelossa, mutta löysi luokseni kuitenkin suht kivuttomasti. Myöhemmin tuomarit mainitsivat tehneensä tään saadakseen esiin koiran pehmeyden. Eivät olleet varmoja oliko koira hieman pehmeä vai suhteellisen kova.

Seinään sidottuna Stef ei puolustautunut tuomaria vastaan. Istuskeli korvat luimussa kaikessa rauhassa, tuomarille alistuen.
"Ei edes vituta."

Laukaukset aiheuttivat suurimman reaktion. Stef hätkähti ja painautui jalkaani vasten. Ammunta toistettiin vielä kahdesti, ja Stef jäi istuskelemaan jalkojeni taakse turvaan.

"Täältä se ääni ei löydä mua."
Että näin, tiivistettynä. Olin todella tyytyväinen, ettei Stefa paennut ja kauhistunut ja traumatisoitunut. Ei sitä tuntunut kamalasti kiinnostavan, minuunhan se kaiken aikaa turvasi.

Pisteet:
I Toimintakyky -1 pieni totta
II Terävyys +1 pieni ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua Stefahan ei ole yhtään terävä, mutta tämä tulos tuli koska hyökkäyshalua ei jäänyt.
III Puolustushalu -1 haluton ehdottomasti 
IV Taisteluhalu -1 pieni Stefa taistelee ja leikkii mielellään, mutta ei se kyllä kelkkaa vastaan ainakaan taistellut yhtään. Lienee ihan totta.
V Hermorakenne +1 hieman rauhaton
VI Temperamentti +2 kohtuullisen vilkas
VII Kovuus +1 hieman pehmeä Joutuivat tosiaan tasapainottelemaan tämän ja kohtuullisen kovan välillä - todella yllättävää.
VIII Luoksepäästävyys +2a luoksepäästävä, aavistuksen pidättyväinen Eihän se tosiaan mikään kultainennoutaja oo :D
Laukauspelottomuus - Laukausaltis Olihan se. Mutta tämähän tullaan kouluttamaan pois :)
HYLÄTTY, +78 pistettä

Kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa.
Tosiaan laukausalttiuden tähden hylättiin, koska bortsut ja luonnetestit muotovalion arvoon, tai jotain. Olen kyllä ihan tyytyväinen, koska sain kuulla mitä halusinkin, uuden mielipiteen. Tuo kovuus tuli todella yllätyksenä, kun tuomarit siitä minulle erikseen mainitsivat. Ehkei tämä sitten olekaan niin pehmeä, ollut vaan muiden koirien pompoteltavana niin vaikuttanut siltä.

Jepjep. Näin kävi tänään, ja tykkään kyllä ihan :) Oli mukavaa, ettei Stefa ollut lainkaan niin säikky kuin olin ajatellut. Hirveän riippuvainenhan se minusta on, mikä tekee siitä arjessa äärimmäisen helposti hallittavan koiran.

1 kommentti:

Aliel kirjoitti...

Lumeksella oli just sama loppupistemäärä ja muuten ihan samat osa-alue pisteytyksetkin, mutta temperamentti oli +1 erittäin vilkas ja luoksepäästävyys +3 luoksepäästävä sekä sillä kovuudessa mietittiin hieman pehmeän ja pehmeän välillä (+ oli laukausvarma). Niin sitä mahtuu samojen pisteiden sisään ihan erilaiset koirat. :)