Särkyneenpyörän Stefa & My Trusted Friend Kane's Wicky & Mieletön Moottori

Särkyneenpyörän Stefa & My Trusted Friend Kane's Wicky & Mieletön Moottori

tiistai 21. lokakuuta 2014

Andy Suonsilmä: Karrelle palanut enkeli

Voinette arvata, että treenimotivaatiota on.

Sunnuntaina oli Possusen hakuilupäivä, ja Stepsun esinetreeni. Kumpikin koira oli eri mainio, Possu teki muistikuvilla kolme maalimiestä, haki ensin hajut, palasi sitten autoon, ja tuli sitten etsimään ukot seuraavalla kierroksella. Kolmannen lähetin väärästä paikasta huonomuistisuuttani, mutta muuten Possukka meni suoraan ja varmasti. Ehkä sille saadaan vielä hyvät pistot tänä vuonna, jos treenikeli vaan pysyy optimina.

Stefa teki esineitä. Ollaan tehty nyt enemmän seurassa, koska huomasin että se ei löydä vieraiden hajuisia esineitä (ei ollutkaan nenäpunkki! ehkä!). Ollaan tehty pari treeniä isoilla avuilla, ja nyt tehtiin ekaa kertaa hetkeen vieraita esineitä ilman apuja. Ja sehän nosti ne sieltä! Kaksi ekaa nousivat vaivattomasti, kolmas kauempana oleva vaati enemmän työtä. Stefan ongelma on, että jos se ei heti löydä, se lannistuu, ja sitten sen pistot jäävät lyhyemmiksi ja lyhyemmiksi.. Niin että ne viimeiset jäävät yleensä sinne viidenkymmenen metrin päähän, kun Stefa ei vaan suostu uppoamaan. Seuraava kuuriluontoinen esinetreeni on se, että esineet ovat aina viidessäkympissä, niin saadaan sille lisää varmuutta uppoamiseen. Mutta, löysi tosiaan ne vieraan hajuiset, ja olin hirmutyytyväinen!

Maanantaina tehtiin tokoa. Stefa teki ekaa kertaa merkkiä! Ja se oppi sen about kahdella toistolla, koska se on ilmeisesti fiksu. Jännittävää! Tehtiin myös kaikenlaista kokeessa epäonnistunutta, seuruun perusasentoja, kaukoja, sun muuta. Stefa oli oikein mainio!

Possunen taas teki jäävien erotteluja, nyt se osasi taas kaiken. Ottaa päähän kun se ei sitten kokeessa osaa :I Ja kokeenomaista seuruuta, ja se kokeili kaiken perseilynsä mitä kokeessakin. Ojensin, ja koitettiin uudelleen. Nyt se oli hyvä! Toivotaan ettei se seuraavassa kokeessa koita taas samaa! Possu on myös oppimassa luoksetulon loppuaseman, josko en enää seuraavassa alo-kokeessa kutsuisi sitä suoraan sivulle.

Ja sitten tän päivän tokotreeneihin! Pidin sellaiset itsenimotivointitreenit, ja tein kaikkea hauskaa! Possu teki liikkeestä istumista, ruutua ja luoksaria.

Stefan kanssa tehtiin merkkiä - ja merkistä ruutuunlähetystä. Stefan mielestä oli ihan loogista että lähetin sen ensin merkille ja sitten ruutuun, jeejee! Zetakin tehtiin, ekaa kertaa ikinä, Stefa osasi kaikki asennot, ja oli nopea ja hieno :D Seisomisen takaakierrossa se liikahti, mutta muuten kyseessä oli oikein hieno kokonaisuus. Siis oikeesti, me voidaan mennä kohta evl:ään!

Ohjattu olikin sitten vaikeampi. Kapulat vetivät Stefaa puoleensa enemmän kuin ruutu, ja sille oli tosi vaikeaa pysähtyä merkille. Pysähtyihän se, mutta ilman mun "top" -käskyä se olisi varmaan jatkanut keskikapulalle asti :D Noudotkin olivat kamalia, otin näitä onneksi vain erikseen, mutta silti. Oli päässyt seiskan jälkeen illalla jo hämärtymään sen verran, ettei koira nähnyt kuin keskikapulan, ja saatiin tehdä tosi monta toistoa, ja tosi monta kertaa näyttää kapulat Stefalle että saatiin onnistuneet vasen ja oikea. Fiksu treenaa näitä jatkossa vain valoisalla. Toivotaan että minäkin.

Yhtä kaikki, olin varmaan tosi ärsyttävä hyppiessäni tasajalkaa ja hihkuessani, että "STEFA OSAA KOKO EVL:ÄN TAKAPERIN JA JUOSTEN!" Mutta oikeesti, se osaa ruudun merkin kautta (tai treeniähän sekin vaatii, mutta yllätyin kuinka vähän!) ja zetan! Ja kaukot viidestätoista on sille yhtä vaikeet kuin kymmenestäkin, joten ei sen kummempaa. Stefasta tulee ens vuonna tokovalio!

Ei kommentteja: