Särkyneenpyörän Stefa & My Trusted Friend Kane's Wicky & Mieletön Moottori

Särkyneenpyörän Stefa & My Trusted Friend Kane's Wicky & Mieletön Moottori

sunnuntai 11. marraskuuta 2018

Gasellit & JVG: Mitä mä Malagas?

Eilen taas tokokoe, joka jäikin sitten höpsöjen virheiden päähän ykkösistä.

Tesla oli perjantain paikallamakuutreeneissä kohonnut lähes istumaan pian minuutin jälkeen, joten aloitin aamun käymällä vielä lähihallilla tekemässä kahden minuutin paikallamakuutreenin. Ennen kehää hinkkasin vielä käskytyksiä, koska Tessu hyppi perusasennosta istu-maahan-istu-maahan. Paikallamakuurivissä se ei reagoinut vieruskavereiden maahan-käskyihin - eikä minunkaan. Kolmannella, hyvin painokkaalla käskyllä sain sen lopulta maahan ja loppu paikallamakuu oli virheetön, mutta se koe meni sitten siinä. Harmitti niin vietävästi. Voi että kun harmittikin.
Paikallamakuu 0

Totesin kuitenkin että tehdään koe loppuun, koska enkö mä ole siellä juurikin näyttämässä mitä me osataan, enkä kiukuttelemassa virheitä joita sattuu kaikille joskus. Niin keräsin itseni sitten yksilökehään. Liikejärjestys on päässyt jo onnellisesti unohtumaan, joten luettelen liikkeet siinä järjestyksessä kun ne pistelapulla olivat.

Seuruu oli hyvin tyypillistä, seuruu liian edessä, perusasennot liian takana. Tuomari mainitsi että yksi perusasento jäi myös tekemättä, mutta en osaa sanoa missä kohtaa. Hitaassa käynnissä teki pari istumista.
Seuruu 8

Liikkeestä maahanmeno kuitenkin samalla seuruulla kymppi. Olin tosi tyytyväinen tähän, koska perjantain treeneissä Tesla oli noussut istumaan heti kun käännyin sitä kohti, sekä ennakoinut perusasentoa.
Liikkeestä maahanmeno 10

Luoksetulossa Tessu tuli KOVAA. Hän on onneksi kiltti eikä törmää, vaan väisti viime hetkellä ja vei luoksetulon loppuasennon vinoon ohitseni oikealle. Jarruja pitää vähän treenata. Loppuperusasento saattoi olla myös vajaa.
Luoksetulo 8

Noutokapulan pitäminen oli hyvä.
Noutoesineen pito 10

Kauko-ohjauksen päätin tehdä etujalkakaukoina. Ilman epäonnistunutta paikallamakuuta olisin saattanut jänistää ja tehdä sen takajalkakaukoina, mutta nyt asialla ei ollut enää merkitystä. M-I-vaihto oli hyvä etujalkavaihto, I-M-vaihto vahingossa takajalkavaihto. Tämän jälkeen ei pysynyt itsellä enää vakava naama vaan höpöttelin Tessulle liikkeen välissä, mistä innostuneena se räjähti hyppimään ja sanoi kahdesti hau.
Kaukokäskyt 5

Estehypyssä Tessu pystyi jarruttamaan tehden hyvän, aavistuksen minun makuun liian väljän loppuasennon. Tuomari kuitenkin kehui sitä, ja tokossa nyt ei pitäisikään olla yhtä tiivistä kuin pk-puolella. Loppuperusasento taisi olla taas vajaa.
Estehyppy 9

Kokonaisvaikutusta pudotti kaukokäskyjen jälkeinen härvellys, ja tuomari totesi erittäin ystävällisesti että ilman sitä meidän kokonaisvaikutus olisi helposti kymppi. Tesla on hyvin hallinnassa niin kauan kuin pidän sen hillittynä ja järkevänä.
Kokonaisvaikutus 8

132 pistettä, ALOIII. Sijoitus 8/9, tuomarina Henna Hautakoski. Tykkäsin tästä tuomarista. Tiukemmasta päästä ehkä, mutta puhui koirakoille todella kauniisti ja löysi kaikkien suorituksesta jotain hyvää.

Sain tässä kokeessa oivalluksen meidän viimeaikaisiin maahanmeno-ongelmiin. Juttelin EVL:ään osallistuneen koirakon kanssa jonka etujalkakaukoja ihailin, ja hän sivulauseessa mainitsi että tietysti heidän perusasennosta maahanmenot ja -sivulletulot ovat myös etujalkaliikkeitä. Ilmankos Tesla on sekoittanut julmasti näitä asioita, kun välillä käsken sivulta maahan etu- ja välillä takajalkaliikkeenä. Ihan riippumatta siis liikkeestä mitä mennään tekemään, jonkin aikaa kun olin ottanut paikallamakuun alunkin etujalkamaahanmenona, mistä epäilen seuranneen sieltä istumaannousun. Sen seurauksena sitten taas käskytin eri käskyllä maahan nyt kokeessa, ja sekoitin pikku koirapojan. No, virheistään ehkä oppii, ja suunnittelin seuraavan koekäynnin nyt sen verran kauemmaksi että ehditään saada nämä kuntoon.

Possu von Nakki sitten taas toisti lähes identtisesti viime koekäyntinsä tässä hallissa.

Paikallamakuussa nousi koko rivi ensimmäisellä sivu- käskyllä. Voi meitä. Haisteli vähän kun kiersin sen takaa, mutta tuomari ei verottanut siitä pisteitä.
Paikallamakuu 8

Ensimmäinen yksilökehä alkoi kaukokäskyillä, eli niillä joista edellinen tokokoe jäi kiinni. Treenikaverin kanssa hinkattiin näitä oikein urakalla ennen kehää - sillä seurauksella ettei kummankaan koira noussut makuulta enää kehässä. Hupsista keikkaa! Videolta kun katselin, Possu ei edes nytkähtänyt, vaan teki vakavana häiriöpaikallamakuuta. Voi sitä höpönassua. Itseltä pääsi varsin turhautunut puuskahdus koiralle kesken liikkeen, ja anteeksipyyntö heti perään kun eihän kehässä saa koiraa moittia. No, yleisöä onneksi nauratti, eikä siinä itsekään voinut koiralle vihainen olla.
Kaukokäskyt 0

Seuraavana luoksetulo, jossa Possu ennakoi perusasennon.
Luoksetulo 8

L-liikkeen vaihdot Possu teki oikein, kuten aina.
L 9

Ekan kehän viimeinen liike oli ohjattu. Possu on hyvä ja taitava, eikä edes ennakoinut loppuperusasentoa tässä. Olisiko luovutus ollut vino?
Ohjattu nouto 9

Toinen kehä alkoi tunnarilla. Ne on sujuneet meillä nyt hyvin. Possu on löytänyt näihin ihan mielettömästi vauhtia, ilmeisesti liike on nykyään sen verran varma että se voi juosta kovaa. Perusasento taas ennakoitiin.
Tunnistusnouto 8

Seuraava liike saattoi olla seuruu, tai sitten ei. Seuruu oli kuitenkin Possulle tyypillistä uimista, olisinkohan tarvinnut yhden lisäkäskyn johonkin perusasentoon.
Seuraaminen 8

Metallihyppynouto on Possulla aina 10. Se on meidän bravuuri.
Metallihyppynouto 10

Viimeisenä liikkeenä ruutu. Taisin pysäyttää liian aikaisin ja korjata Possun syvemmälle. Sitten se mokoma vielä ennakoi sivulletulon kun käänsin päätäni, mutta tuomari luuli minun antaneen vain hyvin hiljaisen käskyn joten jäätiin vielä pisteille.
Ruutu 6

Tuomari kehui meidät vielä kokonaisvaikutuksessa, ja muisti että aiemmissa kokeissa Possu oli se laulava koira. Kehui siitäkin että ollaan saatu se ongelma pois kehästä.
Kokonaisvaikutus 9

230 pistettä, VOI-II, sijoitus 2/3. 

Nyt taas tietää mitä treenata! Ensi kuussa on koepaikka katsottu Possulle ja Stefalle, Tessu saa odottaa seuraavaa koekäyntiään tammikuuhun.

Ei kommentteja: