Särkyneenpyörän Stefa & My Trusted Friend Kane's Wicky & Mieletön Moottori

Särkyneenpyörän Stefa & My Trusted Friend Kane's Wicky & Mieletön Moottori

sunnuntai 1. joulukuuta 2013

Captain Jack: Captain Jack

Torstaina tehtiin agilityä. Puomi oli taas ongelmana, se on ilmeisesti kamala. Kaveri vinkkasi että toinen hallin puomeista yksinkertaisesti on niin pelottava, että puolet koirista regoivat siihen tekemällä sen jotenkin huonommin. Niinpä koitettiin toista puomia, jonka Stefa teki ihan ilman ongelmaa. Ihan pimeetä, mun mielestä niissä puomeissa ei oo mitään eroa. No, otettiin joka tapauksessa sillä vaikeammalla, ja kun lopulta saatiin Stefa menemään se ongelmaksi muodostui lopun kontakti. Stefa mielellään hyppäisi pois ennen sitä, joten piti ottaa pari hihnassa jotta sain sen estettyä. Vika tehtiin ilman hihnaa ja juoksi kontaktin nätisti.

Tehtiin myös pientä radanpätkää, joka oli VAIKEA. Oikeasti se ei varmasti ole vaikea yhtään kellekkään, mutta mulle oli. Ohjasin koiraa mutkaputkesta suoraan putkeen, ja sen jälkeen suoraan oikealla oli hyppy. Käännös oli niin jyrkkä että Stefa vaan juoksi siitä ohi koko ajan.. Joskin koitettuamme sitä about sata kertaa tajusin lopulta että mun pitää neuvoa Stefa hypylle jo kun se on siellä putkessa ja heti onnistuttiin, jee! Sitten vähän tuuletin, vaikka oltiin koiran kanssa kumpikin niin puhki että teki mieli vaan kaatua kyljelleen läähättämään.

Perjantaina oli tokon koetreenit. Ylläripylläri tehtiin hyppynouto, liikkeestä istuminen, metallinouto ja ruutu. Nehän me tehdään aina kun tehdään kokeenomaista, kun me ei osata mitään muuta. Päätin että ennen tammikuun koetreenejä koitetaan saada voittajan liikkeet siihen kuntoon että voin vain arpoa mitkä liikkeet tehdään, ja teen ne sitten vaikka vähän helpotettuna jos ei muuten suju. Mä viihdyn liian hyvin mukavuusalueellani.

Paitsi etten tällä kertaa oikeasti viihtynyt. Stefa kiersi hyppynoudossa hypyn, minkä se tekee vain ja ainoastaan koetreeneissä.. Liikkeestä istumisen se teki täydellisenä liikkeestä seisomisena. Metallinouto sentään onnistui suht hyvin, palautus vain oli vino. Ruutu sen sijaan oli ihan karmea, Stefa lähti luoksetulon merkeille, ja löysi ruutuun vasta muutamalla käsi- ja vartaloavulla ja lisäkäskyllä. Kun tehtiin loppuun, se sivulletulossa päättikin juosta ohitseni kohti merkkiä jolta lähetin.. Sain sen sitten lisäkäskyllä sivulle. Melkoinen fiasko. Ihan nauratti, että kesällä kuvittelin meidän vielä pääsevän voittajan kokeeseen vielä tänä vuonna. Ei tällä treenimäärällä!

Lauantaina en jaksanut tehdä mitään. Paitsi vähän naksuttelin Possuselle noutoa ja Stefan kanssa tehtiin tunnaria. Se tunnari oli IHAN HIRVEÄ. Stefa talloo kapuloita nykyään vaikka ne olisivat kiinni seinässä tai verkon alla. Laitoin esteen ennen kapuloita ja se jäi nätisti sen taakse, mutta tökki sitten nenällään kapulat minne sattuu. Voi raah. Sen on jotenkin vire liian korkealla tuohon liikkeeseen, pitäisi keksiä joku tapa saada se rauhoittumaan sopivaan tunnarimielentilaan. Siihen asti laitan verkon takaisin ja pähkäilen millä saan Stefan olemaan tallomatta verkkoa. Pöh mikä tyhmä liike.

Tänään tehtiin vielä hakua. Kuukauteen tai kahteen ei olla hakuiltu, mutta tällä viikolla päätettiin sitten hakuilla kahdesti! Stefa oli ihan mahtava. Sillä oli kolmen maalimiehen rata, kaikki suoraan edessä lähetyspaikasta, ilman apuja. Välissä oli myös yksi tyhjä pisto. Se löysi kaikki maalimiehet vaivatta, olin niin ylpeä siitä! Viimeiselle lähettäessä vähän mokasin, kun piti lähettää se yliheittona tyhjältä, mutta aivopieruna pysäytin sen keskilinjalle ja tein sitten yliheittolähetyksen, joka on erilainen kuin tavallinen lähetykseni. Eihän se sit mihkään lähtenyt, teki homovoltin (opin tän termin Facebookin Hakuharrastajat -ryhmästä :D ) ja lähetin sen uudelleen, tällä kertaa oikein. Kun lähetin sen oikein, se lähti oikein, ja löysi hyvin. Tyhjä pistokin sillä jäi piikkimäiseksi kun kutsuin sen pois liian aikaisin. Pitäisi antaa sen vaan työskennellä, Stefa kuitenkin tulee pois ihan kiltisti kun toteaa ettei mitään löydettävää ole.

Kyllä me ens kesänä vielä kokeisiin päästään! Otettiin loppuun Stefalle laukauksiakin. Perusasennossa ammutut oli jo aika hyviä, mutta kun koira oli maassa ammuttaessa se nousi aina ylös. Tarvitaan siis paljon lisää treeniä ennen kuin alan vaatia maassapysymistä.

Possu teki kolme löytöä. Ekalta ja kolmannelta palattiin hyvin pitkälti takaisin ennen lähetystä, ja se meni NIIN hienosti ja suoraan! Possusta tulee vielä niin hyvä. Tokalla lähetin sen jo aiemmin kun tuntui että se oli saanut hajun, mutta sen oli katse jossain ihan muualla kun lähetin sen ja se lähti sitten minne nokka näytti. Löysi se maalimiehen silti, joskin pienen mutkan kautta.

Ei kommentteja: