Särkyneenpyörän Stefa & My Trusted Friend Kane's Wicky & Mieletön Moottori

Särkyneenpyörän Stefa & My Trusted Friend Kane's Wicky & Mieletön Moottori

sunnuntai 14. lokakuuta 2018

Queen: Somebody to Love

Tesla Motors valittiin Belgianpaimenkoirayhdistyksen tokon edustusjoukkueeseen ensi kevään FMBB-kisoihin Tsekkeihin. Minun pikku Tessu. MM-kisoihin. Johan nyt.

Ja Possu von Nakki kävi tokokokeessa. Ensimmäinen koe yli vuoden tauon jälkeen, ja voi että kun minua jännitti. Possu oli kuitenkin täysillä mukana ja halusi tehdä minun kanssa töitä, joten tehtiin kyllä ihan osaamistasomme mukainen suoritus. Toistaiseksi paras voittajaluokan koe, eikä se ykkönen nyt enää kaukana ole, yhden nollan päässä.

Paikallamakuussa meillä oli heti vähän häslinkiä, kun rivin toinen koira meni maahan vasta kolmannella hyvin voimakkaalla käskyllä. Ihme kyllä Possu ei reagoinut tähän, vaikka välissämme ollut koira kyllä lakosi käskyn voimasta. Voimakkaan käskyn vaatinut koira myös nousi ylös heti jätössä, joten saatiin lisäjännitystä kun tämä poimittiin kiinni ja vietiin kehästä. Loppu sujui kuitenkin ongelmitta, mutta perusasentoonhan Possu sitten jo napsahti viereisen käskytyksellä. Näitä ollaan tehty liian vähän, ja tiedossa on että tämä on ongelma, joten ihan oma häpeäni kun en ole ottanut asiakseni sitä korjata.
Paikallamakuu 8,5

Yksilöliikkeet alkoivat metallinoudolla. Possu otti vähän huonosti kapulasta kiinni kun nosti sen, ja pyöräytti kapulaa vielä luovutukseen tulossa toistamiseen, muuten hyvä suoritus ja pito.
Metallinouto 10

Luoksetulossa Possu vähän ennakoi pysäytystä, ja pysäytin sen liian myöhään kun jännitin pysähtyykö se ilman käskyä. Muuten hyvä.
Luoksetulo 8

L-liikkeessä vaihdot I-S. Käskytin istumisen epäselkeästi hermoillessani, joten seisomiseksihan se sitten meni. Muuten hyvä liike. Kun lähdettiin kehästä otin vielä istumisen ennen palkkaamista, ja siinä Possu kyllä osasi, kun keskityin käskyttämiseen.
L 6

Ruutu päätti ensimmäisen kehän. Olin ihan paniikissa L:n jälkeen ja pyörin paikallani tietämättä mihin siirtyä, enkä sitten osannut kertoa tuomarille miten me ruudussa toimitaan - onneksi oli hyvä liikkuri joka otti tilanteen hallintaan ja toisti minulle hitaasti vastausvaihtoehdot jotta pääsin taas paperille. Possu meni hyvin ruutuun, jäi vähän reunalle mutta oli kuitenkin ruudussa. Nätti maahanmeno, tosi nätti seuruuseen tulo - seuruutus kun oli kohti palkkaa ja pelkäsin että se alkaa edistää, mutta eipä edistänytkään. Hyvä Posso-koiro.
Ruutu 9

Toinen kehä alkoi tunnarilla. Tätä me nollataan kokeissa usein. Hermoilin, kuiskasin koiralle käskyn ja Possu jäi paikallen. Lähti kuitenkin ennen kuin ehdin antaa uuden käskyn, ja teki erinomaisen tunnistusnoudon. Hyvä Possu!
Tunnari 9

Ja sitten kaukokäskyt. Nämä on meillä ihan hajallaan, ja jännittivät minua kovasti. Possu ottikin niissä sooloasenteen, ja ennakoi jokusen asennon, sekä taisi tehdä yhden vääränkin vaihdon. Eteenpäinkin se liikkui noin puoli Possunmittaa, mikä on kuitenkin paljon vähemmän kuin mitä se pahimmillaan liikkuu. Nämä on otettava tehotreeniin, varsinkin asennoissa odottaminen!
Kaukokäskyt 0

Seuruussa Possu teki Possuksi oikein mainiota työtä. Kovasti se tanssi, edisti ja kuolasi jalkaani, mutta ikävä kyllä se teki juuri niin hyvän seuruun kun olen sille opettanut. En vain ole kovin kaksista seuruuta jaksanut treenata. Kuitenkaan yhtään lisäkäskyä ei tarvittu, yhtään perusasentoa ei jäänyt tekemättä, eikä missään käännöksessä lähtenyt lentoon. Oikein hyvää työtä.
Seuraaminen 6,5

Viimeisenä liikkeenä ohjattu nouto. Tämä oli oikein hyvä, varsinkin kun saatiin oikea puoli, jolta Possu juuri viime treenissä lipsahteli toistuvasti vasemmalle. Luovutus oli rehellisen vino, perusasento kuitenkin hyvä.
Ohjattu 9

Kokonaisvaikutuksessa saatiin sanomista vireestä. Pitäisi kuulemma olla matalammassa vireessä niin ei pudottelisi pisteitä seuruuliikkeissä eikä sähläilisi muitakaan. No jaa, mielestäni me oltiin oikein hyvin paketissa, kun palkkailin Possua pelkästään lyhytsanaisin kehuin liikkumatta ja riehumatta sitä. Yhtään lauluakaan ei laulettu, ei edes harkittu.
Kokonaisvaikutus 8,5

Kokonaispisteet 232,5, II palkinto, sijoitus 1/5. Tuomarina Jaana Tala. Tykkään kyllä hänestä, hän on tarkka ja tuomaroi tarkasti sääntökirjan mukaan, vaikka monasti haluaisikin antaa enemmän pisteitä. Esimerkkinä kaukokäskyt joita oikein pahoitteli ettei niistä millään vitosta saa - onneksi ei saanut, harmitus olisi iskenyt jos ykkönen olisi jäänyt neljän pisteen päähän. Samaten kokonaisvaikutuksesta totesi että ei me kyllä kasia ansaita, mutta ysiäkään ei voi meidän sähläilyillä antaa, joten päätti kerrankin antaa puolikkaita pisteitä kokonaisvaikutuksesta. Hauska rouva, ja mennäänä kyllä toistekin hänen kokeisiin.

Ei kommentteja: