Särkyneenpyörän Stefa & My Trusted Friend Kane's Wicky & Mieletön Moottori

Särkyneenpyörän Stefa & My Trusted Friend Kane's Wicky & Mieletön Moottori

lauantai 31. toukokuuta 2008

Kesä ja loma

Lopultakin! Pari tuntia sitten lopultakin päätettiin taas talven kestänyt raadanta ja lähdettiin kesälaitumille. Ihanaa kun saa kaikki päivät vapaaksi, mutta tietysti aina vähän haikeaakin on..

Viimepäivinä ollaan reenattu hihnakävelyä paremmaksi. Hihnassa tuo tulee mukana, mutta haluan sen nyt siihen kuntoon, että pääsen pihan rajoja kävelemään.. Tuo kun on hihnassa sellainen, että joko kävelee tai ei. Ja ei tarkoittaa, että se istuu paikalleen eikä liiku kuin kantamalla.

Opetan tuota niin, että laitan sille yksinkertaisesti hihnan ja lähden kävelemään. Hihna saa laahata perässä, jotten huomaamattani kiskoisi siitä, kun koira jää jälkeen. Mutkittelen pihalla ja kehun ja välillä annan makupalan, kun pentu tulee mukana oikealla etäisyydellä.

Luoksetuloa ollaan toistaiseksi harjoiteltu sillä perinteisellä tavalla, eli avustaja pitelee koiraa, sille lirputetaan ja kun se on ihan lähdössä, huudan tänne ja avustaja päästää irti. Tässä ollaan edistytty hurjasti, harjoituksen ulkopuolellakin pentu tulee pienimmästäkin äännähdyksestä kovaa luo, jos vaikka saisi namin.

Eilen oltiin myös ystäväperheen valmistujaisissa, ja Rood sai leikkiä Ruuti-spinonen ja Pimu-dalmatialaisen kanssa. Se meno oli ihan uskomatonta, Rood kun on niin pieni tirri, ja Ruuti niin uskomattoman valtava(dalmatialaista isompi), ja kumpikin pentuja eli vauhti oli kova. Pimu oli onneksi vähän komentamassa jos leikki äityi liian hurjaksi, mutta kovaa mentiin silti. Rood oli ihan kuolassa kun lähdettiin kotiin:D

Oli tosi mukavaa huomata, että ei aristellut uusia koiratuttavuuksia!

Ei kommentteja: