Särkyneenpyörän Stefa & My Trusted Friend Kane's Wicky & Mieletön Moottori

Särkyneenpyörän Stefa & My Trusted Friend Kane's Wicky & Mieletön Moottori

torstai 28. toukokuuta 2009

Stam1na: Muistipalapelit

Tänään treeneissä. Täytyypä hehkuttaa kun vaan tykkään niin paljon käydä siellä. Ihanaa kun on kyytiä joka viikoksi. Täydellistä.

Otettiin edelleen perusasentoa. Sain peräti kaksi koulutusohjaajaa ihan itselleni, niin oli aika jännä treeni. Ts. ohjaajat keskustelevat keskenään miten ongelmia saa parhaiten ratkottua ja minä seison vieressä suu auki, koira istuu sivulla ja huokailee, kun mitään ei saada aikaiseksi ja minä änkytän joka lauseen jälkeen "öö.. en tajunnut.."

Mutta kyllä sitä sitten aikaankin saatiin. Eli, tällä viikolla harjoittelen niin, että käsken koiran istumaan, menen itse perusasentoon koiran viereen, sanon "sivu" ja palkkaan vasemmalla kädellä taaksepäin. Pelkästään tässä lauseessa monta sanaa, jotka olisi pitänyt laittaa kursiivilla. Toisekseen, teen (vain) muutamia kertoja niin, että otan koiran sivulle, sanon istu, otan askeleen eteenpäin niin että koira ei seuraa mukana ja heitän pallon vasemmalle taakse. Näin koira oppii, että palkka tulee taakse ja lakkaa edistämästä. Kolmanneksi, jos koira menee vinoon, nostan sen paikalleen, palkka taas taakse. Ennen palkkaamista annan vapautuskäskyn kaikissa, vapautuskäskynä "saa" koska on lyhenne sanoista "saa mennä" joita käytän muuten kun koira saa mennä autosta/ovesta/tarhasta, joten tietää mitä se tarkoittaa.

Toivottavasti muistin nyt kaikki. Tässä vielä itselleni lista:
tapa 1. itse perusasentoon
tapa 2. nostan koiran paikalleen
muista myös: askel eteenpäin palkka taakse

muista aina:
-palkka taakse
-palkkaa myös vasemmalla kädellä(palkkaan yleensä oikealla, joten koira kiertää edestäni taakse palkalle)
-vapautuskäsky
-MUISTA OLLA TODELLA TARKKA koiran asennosta, koska saatan vahingossa palkata vinoistakin.

Että näin. Takku on iloinen. Ja toivoo muistaneensa mahdollisimman paljon, asiaa oli aikalailla.

Rood muuten herätti vähän huomiota kentän laidalla. Ikään kuin näkyi päälle Roodin paimenlinjaisuus, kun loppuun heittelin sille palloa, ja tuo ihanuus paimensi ne minulle. En kyllä ymmärrä, mitä niin hassua siinä on. Tietenkin Roodin on kierrettävä pallon vastakkaiselle laidalle, miettikää nyt, jos se pieni vihreä tennispallo lähtisikin yllättäen karkuun! Jos sekä Rood että minä olisimme samalla puolella, se pakenisi varmasti ja piiloutuisi värinsä ansiosta pusikkoon, mutta kun minä ja Rood olemma vastakkaisilla puolilla, pallolla ei ole mahdollisuutta.

Nih! Sitten kun teidän tennispallonne pakenevat niin minä nauran ja totean Roodin kanssa "mitäs me sanottiin!".

1 kommentti:

Ulla ja Penjo kirjoitti...

Ihana lueskella tätä sun blogia :)