Särkyneenpyörän Stefa & My Trusted Friend Kane's Wicky & Mieletön Moottori

Särkyneenpyörän Stefa & My Trusted Friend Kane's Wicky & Mieletön Moottori

torstai 25. kesäkuuta 2009

Ismo Alanko Säätiö: Ruuvaa väännä säädä hinkkaa

Eli siis TOTTISTA!

Mittari näyttää kuusikolmatta ja aurinko ei anna armoa. Mutta reeneihin mennään silti! Edelleen ruuvataan väännetään säädetään hinkataan seuraamista. Ongelma: kun pysähdyn Rood pysähtyy liian eteen. Seuraa siis ihan oikeassa kohtaa. Olen tehnyt niin, että komennan oikealle paikalleen ja palkkaan, virhe. Tästälähin komennan oikein, otan uuden pätkän ja palkkaan vasta, kun koira on tehnyt koko suorituksen oikein.

Toinen seikka: Rood kiertää minut ennen kuin tulee sivulle. Ei ongelma, kunhan ei ala liioitella, kuten tänään, ja meni muutaman kierroksen jalkojeni ympäri ennen kuin istuutui. Rood kun tekee koko ajan mahdollisimman paljon, se on niin nopee.. Enivei. Jos tekee näin askel sivulle ja uusi käsky. Palkka vain oikeasta suorituksesta, niin itsestäänselvää ja silti en sitä tajua.

Ja leikkimisestä taas minulle. Eli menen koiran mukana jos se on vahva, annan sen voittaa. Heti kun koira saa patukan leikki jatkuu minun luonani. Näin. Rood on niin hurjan itsenäinen(varmaan hyödyllistä paimentyössä) että leikkii mielellään itsekseen, minun siis on oltava mielenkiintoinen. Joo. Ajatus katkeaa.

Irrottamista myös. Eli annan irrotuskäskyn pidellen koiraa pannasta, kädet irti patukasta. Kun on irrottanut kielto heti kun yrittää ottaa patukan uudelleen suuhun. Välillä irrotuksesta patukka heti palkaksi.

Joo. Täytyy alkaa treenata yöllä kun kunto ei kestä tuolla überkuumassa.

Ei kommentteja: