Särkyneenpyörän Stefa & My Trusted Friend Kane's Wicky & Mieletön Moottori

Särkyneenpyörän Stefa & My Trusted Friend Kane's Wicky & Mieletön Moottori

maanantai 29. kesäkuuta 2009

Ultra Bra: Tänään

Agilityä. Olen ottanut keppejä kotipihalla kuudella, joten kentän neljä eivät tuottaneet ongelmaa. Tosin, ohjaaja neuvoi muuttamaan käskysanaa, tyyliltä "kepit" tyylille "kepkepkepkep" niin että kiljaisen "kep" joka kerta kun koiran pitää kääntyä. Jep. Harjoitellaan näin tästedes.

Putkea Rood menee jo upeasti. Siitä on muodostumassa eläimen lempieste. Hypyt hienosti. Ohjaajan mukaan koira tietää jo käskysanan, koska oli välissä tulossa luokseni, mutta toistaessani sanan "hyppy" palasi takaisin hyppäämään. Minun täytyy vain kiljaista uusi käsky heti ensimmäisen esteen jälkeen. Pituus kahdella osalla, sekin loistavasti, kuten myös puomi. Ongelmia ei itse asiassa ollut ennen loppua, jolloin otimme radanpätkän, hyppy-hyppy-putki-hyppy. Hypyt peräkkäin, putki niiden jälkeen melko raa'asti oikealle taivutettuna, ja kolmas hyppy vähän putken suulta vasemmalle. Mokailin ihan totaalisesti :P Hypyt ja putkeen menivät hienosti, mutta viimeinen hyppy ei mennyt millään! Syynä; hyppy oli niin paljon vasemmalla, että koira ei hoksannut sitä itse, enkä minä saanut sen huomiota tarpeeksi nopeasti, vaan se oli jo juossut vasemmalta esteen ohi. Koitettiin pari kertaa, mutta en vaan ollut tarpeeksi nopea.. Lopulta otettiin vain putki-hyppy, jolloin koira ei ollut ehtinyt vielä kiihdyttää niin paljoa, että olisi juossut ohi, ja ehdin saada sen huomion ennen estettä, ja koira hyppäsi. Argh, miten tätä työstän? Täytyyköös kasata pihaan lisää omia esteitä ja tehdä yksinkertaisesti ohjausharjoituksia.. Hmm, ehkä ihan varteenotettava vaihtoehto.

Rood sai suuret kehut. Se on fiksu, oppii nopeasti ja on jo nyt todella nopea, sekä itsenäinen. Kunhan vielä saan sen kuuntelemaan minua meitä ei estä mikään. En kehdannut sanoa kouluttajalle, että agility on meille vaan sellainen sivujuttu, pk-lajit ovat ohjaajalle henki ja elämä(vaikkei tänä keväänäkään ole mainittavasti treenannut, kun aina on liian kuuma, kylmä, tai ei huvita). Mutta ehkä tuosta agista tulee meille vielä suurempi harrastus.. Vaikken haluaisikaan, mutta kyllä mieli tekee sitä treenaamaan :D Meitä pyydettiin myös mukaan muihinkin kuin aloittelijatreeneihin, tiistaisin ja torstaisin olisi myös treenit samalla paikalla. Mikäs siinä muuten, paitsi että torstaina meillä on tottis, eivätkä vanhempani ole kovin innostuneita kuskaamaan minua enää tiistaipäiviksi kentälle.. No, katsotaan miten tästä. Taidan alkaa kehitellä ajatusta hyppyesteistä, joilla voisin treenata ohjaamista. Kiitos hei tältä päivältä.

1 kommentti:

Tiia Ahveninen os. Hämäläinen kirjoitti...

En tiedä ihan tuost ohjaajan keppi neuvosta. Jospa Rood ei opi sitä että kun käsky loppuu loppuu kepitkin. Meillä on käskynä vain kepit ja Rasmuksella lisäksi vähän kannustusta. Siksi ettei se opi että niin kauan kuin kepkepkep kuuluu tehdään. Ettei käyniin että lopettaakin kesken kun vedät henkeä tai lopettaa pari ennen vikaa kun lopetatkin käskyn.. Kannattaa miettiä vähän kumpi sopii riippuu vähän rodusta mikä kouluttajalla on. Älykäs bortsu voi käsittää asian noinkin.. Kauhean moni ei hoe täällä päin käskyä paitsi jos koiralla into ei riitä kannustaa jollain. Teillä kivasti agilitya. Kyllä säkin varmaan siihen sytyt, ainakin kun kisaamaan pääsee tai harjoitteleman kunnon ratoja. Aluksi se on vähän tylsää yksittäisiä esteitä ja jos koira ei vielä niin osaa. Jossain hypyn ohituksessa voisi auttaa joku lelu valmiina palkkana, ohjaisit vain oikein. Ruutillekin on välillä vaikea tosi pienestä kulmasta hypylle tulo ainakin vauhdilla. Tai pyöristät ainakin vekkaamalla kulmaa. Et päästä koiraa niin pienellä kulmalla hypylle, olet edessä että joutuu kiertämään sua ja kulma suoristuu.