Särkyneenpyörän Stefa & My Trusted Friend Kane's Wicky & Mieletön Moottori

Särkyneenpyörän Stefa & My Trusted Friend Kane's Wicky & Mieletön Moottori

sunnuntai 30. kesäkuuta 2013

PMMP: Rusketusraidat

Jos viitsisin laittaisin teille kuvan aiheesta. Kaulassani on V niin kuin Vitutus -rusketusraja, kiitos hienojen seurapaitojemme :D Ja rajan tarkoitus juontaa siihen miten meidän joukkueen SM-suoritus meni :D

Ihan ensiksi kerron kuitenkin, että Ilmajoen Metsästysseuran Koirankoulutusjaoston joukkue 2 sijoittui kuudenneksi tokon joukkue SM:issä. Kyseisen joukkueen Liis ja Huti sijoittuivat voittajaluokan kolmansiksi. Myös seurassamme treenaavat Heidi ja Jiri tekivät hienon tuloksen voittajaluokassa sijoittuen viidenneksi, tosin Shetlanninlammaskoirat -joukkueen nimiin.

Mutta sitten siihen ykkösjoukkueeseen. Sijoitus oli 39/70, eli puolenvälin huonommalla puolella. No, selitän omasta puolestani miksi.

 Luoksepäästävyydestä saatiin hienosti kymppi, mutta heti paikallamakuun kaikki sitten kaatui. Stefa oli noussut ylös jo ennen kuin olimme kävelleet koko matkan koirista poispäin. Maassa oli jotain aivan ylihyvää, joka piti syödä.. Harmitti niin vietävästi, voitte vain kuvitella! Stefan kanssa on niin harjoiteltu tätä, sen ympärille on kylvetty makkaroita ja sen läheltä on kieritetty palloja ja siis TODELLAKAAN ei mikään makkaranpala saa sitä siitä nousemaan. Mutta joku mahapulla sai. En sitten tiedä mikä siihen oli pudonnut, mutta Stefa sen pisti tyytyväisenä poskeensa ja nollasi meidän paikkiksen. Ja toivo oli menetetty. Noh, sellaista sattuu. Toinenkin alo-koira joukkueestamme nollasi paikallamakuun, joten siinä aika pitkälti syy joukkueen huonoon tulokseen.
Luoksepäästävyys 10
Paikallamakuu 0
Kokonaisvaikutus 1/3 8

Kyyneleet pyyhittyäni siirryin seuraavaan kehään tekemään hihnaseuruuta, liikkeestä seisomista ja hyppyä. Alokasluokan kentät olivat haastavia, pohja oli epätasainen ja hiekka muuttui puolessa välissä nurmeksi. Muistaakseni Stefa lähti seuraamaan ihan hyvin, mutta siirtyessämme hiekalta nurmelle se hukkasi koko jutun ja loppu olikin vähän niin ja näin. Liikkeestä seisomisessa koira alkoi ennakoida, taas koe-ennakointia! Annoin lisäkäskyn saadakseni sen mukaani, ja itse seisomisenhan se teki sitten hyvin, mutta ei auttanut. Hyppy oli hieno, en tiedä mistä piste putosi.
Seuraaminen kytkettynä 7
Liikkeestä seisominen 6
Hyppy 9
Kokonaisvaikutus 2/3 8

Tässä välissä tuli kiire, juoksin palkkaamaan koiran, ja juottaessani sitä (hellettä oli varmaan kolmekymmentä astetta) huomasin että kehässä pyöri jo meitä edeltävä koira, ja juostiin hirveällä kiireellä seuraavaan kehään, ehdittiinkin. Seuraaminen taluttimetta lähti hyvin, pohjanvaihdostakin selvittiin, mutta täyskäännöksen tein vahingossa vasemmalle ja Stefa putosi! Se jäi aika paljon jälkeen ennen kuin tajusi mun menneen, korjasi sitten kyllä, mutta ei auttanut enää. Mun moka! Liikkeiden välissä Stefa oli todella vaikea, oli hirveän kuuma ja se yritti lähteä kehän nurkkaan varjoon, mutta tuli onneksi kutsulla takaisin. Liikkeestä maahanmeno oli hieno mun mielestä, en tiedä mistä tippui piste. Luoksetuloa jännitin koska koira yritti taas paeta varjoon ennen sitä, ja olin varma että se on lysähtänyt maahan kääntyessäni siihen päin.. Se kuitenkin oli edelleen istumassa ja tulikin hienosti luo, vähän vinoon loppuasentoon. Jäi todella hyvä mieli, kun tämä kehä meni näinkin hyvin vaikka koira oli todella vaisu ja väsynyt kuumuudesta johtuen.
Seuraaminen vapaana 7
Liikkeestä maahanmeno 9
Luoksetulo 9
Kokonaisvaikutus 3/3 7

Kokonaisvaikutus: 7,67
ALO3, 134,67 pistettä, 71/88
Oishan sieltä se viimeinen ykkönen tullut jos paikkiksesta olisi tullut edes ysi, mutta turha parkua kun maito on jo maassa.. no vähän paruin kuitenkin varmuuden vuoksi, mutta ehkä sillai yhden kyyneleen :D Nyt on kuitenkin helpottunut olo, kun tähän on tähdätty viimeiset puoli vuotta, ja tätä on jännitetty ja stressattu. Keliolosuhteet olivat ihan hirveät, kehien pohjat olivat kamalat, mutta selvittiin, ja seuruita ja liikkeestä seisomista (ja sitä paikkista) lukuun ottamatta meni ihan hyvin. Oikeesti ne seuruutkin oli hyviä, ei vaan oltu harjoiteltu pohjan muutosta kesken liikkeen. Sitä sitten ensi vuotta silmällä pitäen.

Koepaikalla pyörittiin vielä sunnuntaikin yksilökisoja seuraillein. Oli aika kamalaa katsella tuomareiden tiukkaa linjaa kun en yhtään ymmärtänyt mistä pisteet tippuivat - tai ymmärsin vähän, mutten riittävästi. Tuomareita tosin onkin kritisoitu, joten ehkä kaikki muutkaan eivät käsittäneet isojen pistemenetysten syitä. Mun ja Stefan tokotavoite on kisata tokon SM-kisoissa EVL-luokassa, joten tuntui ihan kamalalta ajatella etten tiedä millaiseen suoritukseen pitää pyrkiä, kun nekin hienot koirakot menettivät niin paljon pisteitä. Mutta eiköhän se tokosilmä kehity ajan myötä.. Toivotaan.

Muutaman viikon päästä vuorossa on avoin luokka, koska alo saa nyt jäädä. Sain siitä ihan tarpeekseni kun sitä piti hinkata niin kauan, ja ilman SM:iä oltaisiin varmaan avoon siirryttykin jo aiemmin.. tai sitten ei, kun se alo1kin antoi odottaa itseään. Mutta kohta se on kuitenkin luvassa, ja sitten siirrytään voittajaan! Ihan vain koska ostin pinkit ruutukartiot ja -nauhan, ihQsti.

Ei kommentteja: