Särkyneenpyörän Stefa & My Trusted Friend Kane's Wicky & Mieletön Moottori

Särkyneenpyörän Stefa & My Trusted Friend Kane's Wicky & Mieletön Moottori

keskiviikko 1. tammikuuta 2014

Apulanta: Zombeja!

Käydäänpäs läpi viime vuoden saavutukset ja ensi vuoden tavoitteet. Yhteenvetona voisin todeta että se oli kovin yllätyksellinen vuosi, muttei pelkästään hyvällä tavalla. Kahden kuukauden varoitusajalla päätettiin hankkia Possu, ja ilman varoitusaikaa lähti Rood. Onni onnettomuudessa siis, jos ei olisi pitänyt lähteä Norjaan noutamaan Possua, olisin varmaan hautautunut Roodin poismenoon. 
Jonna Löytynojan maalaama muistotaulu.
Pienempiäkin asioita ehti vuoden aikana tapahtua runsaasti. Käytiin kokeissa ihan hulluna. Sekä kahdet suorastaan kisatkin, kun osallistuttiin joukkueessa sekä tokon SM:iin että PM:iin. SM:istä haettiin kolmonen, PM:istä kakkonen, parantamisen varaa ensi vuoteen siis on. Kohta kohdalta viime vuoden tavoitteet ovat tässä:

Tavoitteet 2013 

Stefa

Toko:
Tavoitteena SM-joukkuekisat. Sinne mennään joko ALO tai AVO -luokkaan. Tavoitteena tälle vuodelle on joka tapauksessa ALO1 ja AVO1. Ja tietysti ykköstulos sieltä SM:istä, kummassa luokassa sitten kisataankaan.
Alokkaassa mentiin SM-kisoihin, mutta ykköstä ei ikävä kyllä sen paikallaoloepisodin takia tullut. Eipä se muutenkaan ihan nappiin mennyt, mutta onnistuneella paikkiksella olis enivei ykkönen saatu. AVO1 tulikin sitten heti SM-kokeen jälkeisestä kokeesta, joten tavoite saavutettiin. Toinenkin avoimen koe käytiin piirinmestaruuksissa, jossa tyrin seuruun nollille ja ykkönen jäi viiden pisteen päähän. Mutta kaikesta oppii, niin tästäkin. TAVOITE SAAVUTETTU.

BH:
BH-koe aiotaan lopulta saada suoritettua. Stefallahan on takana jo kolme hylsyä, joten tällä kertaa olisi parempi onnistua!
BH-koe meni ihan heittämällä :D Heti kun oltiin hulluna treenattu. TAVOITE SAAVUTETTU.

PK-tottis:
Metrinen este ylitetään vuonna 2013! Ettäs tiedätte! Ja äänensietoa treenataan niin, että Stefasta tulee vielä laukausvarma :) Alimman luokan tottis koitetaan saada mahdollisimman hyvin kasaan kesän aikana.
Metristä ei vielä ylitetty, mutta välineet sen ylittämiseen kyllä saatiin. Laukausten treenaamisessakin mentiin niin paljon eteenpäin, että kyllä tästä vielä selvitään! Tottis on kyllä vieläkin kasaamatta, mutta uskon että se saadaan nyt talvikaudella kuntoon ensi kesää varten.

Esineruutu:
Esineruutu on Stefalla jo erittäin hyvällä mallilla, Stefa noutaa 50mx15m ruudusta jo useita esineitä peräkkäin. Tavoitteena kasvattaa ruutu myös leveydeltään siihen viiteenkymmeneen metriin, ja saada esineruutu suorastaan 3-luokan tasolle. Tämä ei tule olemaan edes vaikeaa, koska Stefa on tässä tosi hyvä.
Tähänkin päästiin helposti, vaikken esineruutua juuri kesällä treenannutkaan. TAVOITE SAAVUTETTU.

Haku:
Ilmaisu laitetaan tänä kesänä kuntoon ja viedään metsään asti. Tavoitteena olisi päästä mahdollisimman lähelle kisavalmiutta treenikauden loppuun mennessä. En osaa tuon tarkempia tavoitteita asettaa, kun olen itse vielä niin uusi lajin parissa.
Heti alkuun voin kertoa että olipa ihan väärät tavoitteet :D Ilmaisu jätettiin unohduksiin ja treenattiin eka maastot kuntoon. Nyt maastot onkin tosi hyvällä mallilla, talven aikana laitetaan ilmaisut kuntoon ja keväällä ne viedään metsään.

Jälki:
Sain inspiraation opettaa Stefalle jäljen alkeet kevään aikana. Ja jos mulla on vuorotyö taas kesällä, niin tätä voin treenata iteksenikin iltavuoroviikoilla. Tavoitteena kepit.
Stefa oppi kyllä kepit, muttei jäljestämään :D Kyllä se jälkeä ajaa jos siellä on paljon nameja, mutta matkaa on vielä edessä. TAVOITE SAAVUTETTU.

Viesti:
Tätäkin aiotaan tänä vuonna kokeilla! Ville lupautui heikkona hetkenään että pari kertaa lähtee ensi kesänä Stefan kanssa kokeilemaan. Jatko riippuu sitten ihan Villen innostumisesta.
Taidettiin käydä viesteilemässä juurikin ne pari kertaa? Stefa ei oikein osoittanut kykyjä tähän lajiin, sillä se eksyy jo parinkymmenen metrin matkalla, jos ei näe toista päätä. TAVOITE SAAVUTETTU.

Agility:
Ohimennen tuli kavereiden kanssa juteltua, että voishan sinne alkeiskurssille mennä. Mutta sinne ei joka tapauksessa pääse ennen syksyä, niin ei tarvitse mokomaa vähään aikaan pohdiskella. Eikä sitä tiedä riittääkö aikakaan, jos kaikkea yllämainittua meinataan keritä tekemään.
Alkeiskurssille mentiin ja se käytiin. Ja agilitytartuntaan sairastuttiin. TAVOITE SAAVUTETTU.

Siinähän ne meidän tavoitteet olikin. Stefan kanssa edettiin kyllä todella hyvin, sen ilme ja into tekemiseen kasvaa yhäkin treenin myötä, eiköhän me päästä sen kanssa ihan kohtuullisen pitkälle. Sanotaan sillai keskipitkälle, vaikkei oikeasti pitkälle päästäisikään :D Nää taitaa olla meidän parhaiten asetetut ja saavutetut tavoitteet toistaiseksi.

Sitten ensi vuoden tavoitteisiin. Mahtavaahan olisi, jos näissä onnistuttaisiin yhtä hyvin!

Tavoitteet 2014

Stefa

Toko:
VOI1

PK-tottis:
1- ja 2-luokka haltuun! 1-luokka jo kevätkauden aikana. Yli metristä ja laukaukset siedätetyiksi.

Haku:
Kesällä mennään kokeeseen!

Jälki:
Treenaillaan miten nyt satutaankaan treenaamaan. Kiva tavoite olisi päästä syksymmällä lähemmäs koekuntoa, mutta en tiedä riittääkö mulla into siihen.

Agility:
Radanlukutaitoa ja ohjaustekniikoita mulle haltuun, Stefa nyt kehittyy siinä sivussa :D Epiksiä ja ratatreenejä jahka ollaan niihin valmiita.


Possu

Näitä ei sitten kannata ottaa turhan vakavasti :D Possu on sen verran pentu vielä, että kaikki tavoitteet sille on tehty tietyllä varauksella, mutta jos se nyt kehittyy siitä normaalisti ja muuten niin tavoitteet ovat totta kai voimassa. Toistaiseksi ainoa este näiden saavuttamiselle ovat Possun orastava teini-ikä ja mun rajallinen hermorakenteeni..

Toko:
SM-joukkuekisaan mennään alokasluokkaan ja ALO1 alkuvuodesta. Loppuvuodesta AVO1.

Haku:
Metsätyöskentely kuntoon, pyritään nättiin pistotukseen sun muuhun sellaiseen.

Jälki:
Tässä päästään varmaan aika pitkälle, Possulla on taipumuksia jäljestykseen. Pyritään 1-luokan pituiseen jälkeen, ehkä kepit mukaan.

Esineruutu:
Alkeet, ja loppukesästä koitetaan saada jo täysimittainen etsintäalue.

Siinähän ne, ja taas kerralla listattuna noi vaikuttavat ihan järjettömiltä! Mutta ehkä se siitä, vuosi on kuitenkin pitkä aika, ja jos treeni-intoa löytyy, on mahdollista päästä pidemmällekin. Niin paljon treeni-intoa tosin ei taida löytyä. Voisin asettaa itselleni tavoitteeksi sen treenimotivaation, ja VARSINKIN SEN etten kuluta itseäni loppuun treenatessani. Viime vuonna oli jo lähellä, kun tokon SM:eihin valmistauduttiin hulluna, ja sen jälkeen en tajunnut pitää taukoa vaan jatkoin edelleen. Sitten se innostus siitä lopahtikin kokonaan. Ja, jotta ei lipsuttaisi perinteisistä uudenvuodenlupauksista, voisin myös laittaa tavoitteeksi sen että mun kunto riittää agiradalla :D

Ei kommentteja: