Särkyneenpyörän Stefa & My Trusted Friend Kane's Wicky & Mieletön Moottori

Särkyneenpyörän Stefa & My Trusted Friend Kane's Wicky & Mieletön Moottori

sunnuntai 8. huhtikuuta 2018

Warmen: Somebody's Watching Me

Muut koirat ovat olleet rauhassa, mutta Tessu on tehnyt paljon kaikenlaista treeniä. Tai, mitä mä valehtelen, paljon yhdenlaista treeniä. Ajattelin josko jopa tekisin sen kanssa myös tokojuttuja, mutta huomasin ettei siitä tule yhtään mitään. Joten tehtiin kaverin kanssa diili, että hän tekee Teslalla kapulanpitoa ja mä teen hänen koiralla seuruun kontaktia. Kerran vaihdettiin koirat päittäin treeneissä, ja heti saatiinkin kyllä ihan näkyvää tulosta - huomaa että tietyt ihmiset haluaa treenata vain tiettyjä asioita, ja se näkyy koirissakin.

Viikolla tehtiin hupsuja häiriötreenejä. Laitoin Tessun paikallamakuuseen ja toinen koira teki luoksetuloa sen editse. Kerran Tessu erehtyi tule-käskyllä lähtemään, mutta palautuksen jälkeen se muisti mistä on kyse ja pysyi nätisti. Muutenkin tehtiin pitkästä aikaa kaikenlaista sellaista jossa toinen koira teki vieressä ja Teslan piti silti keskittyä. Ei tuottanut lainkaan ongelmaa, mutta hermostuttaa silti koeolosuhteet, niissä on kuitenkin niin monta liikkuvaa osaa lisää, etten voi olla varma Teslan häiriönsiedosta.

Tänään käytiin tekemässä kokeenomainen BH-treeni ihan vain me yksin. Olin käynyt alkuun lenkittämässä koirat, joten Tessusta oli otettu isommat savut ulos. Otin sen jo suoraan autosta koemaisesti, en antanut sen häslätä enempää vaan laitoin sen vaan haukkumaan käskystä isomman kiukun ulos. Sitten hihnassa halliin, esittäytyminen kuvitteelliselle tuomarille ja omalle paikalle odottelemaan vuoron alkua. Tässä huomasin heti jo pari koulutusvirhettä - Tesla hyppäsi pois perusasennosta kun ojensin käteni ja höpisin. Saati sitten että siinä olisi ollut tuomari jota vasten hypätä. Aloituspaikalla odotellessa Tessu myös hypähti eteeni, en ole tehnyt sen kanssa odottelua vielä.

Itse liikkeet menivät aika hyvin. Seuruun oikealle käännöksissä Tesla kahdesti hyppäsi pois seuruusta, mutta enhän mä tietenkään ole taaskaan treenannut kuin vasemmalle kääntymistä.. Juoksu ja hidas osuus menivät hyvin. Myös siitä Tesla on kiva koira, että se ei tee mitään eroa seuraamiseen hihnassa ja vapaana. Aiemmat koirani ovat olleet sitä mieltä että hihnassa vaan lenkkeillään, ja hinnaseuruu on pitänyt opetella erikseen vapaanaseuruusta.

Luoksetulossa huomasin sellaisen pikkujutun että enhän mä ole opettanut Teslalle loppuasentoa.. Joten sehän sitten syöksyi käpälät edellä mua päin, hyvä kun en kaatunut. Ai näin niitä ohjaajansa kaatavia pk-koiria tehdään!

Luoksetulon jälkeen tein paikkamakuun, arviolta toisen koiran suorituksen pituisen. Siitä käveltiin tuomarinpuhutteluun, missä Tesla sai odotella hetken vähän vapaammin (tämäkin oli aika vaikeaa) ennen kuin käveltiin pois ja palkkasin sen.

Tesla teki ihan mielettömän hyvää työtä. Se osaa ja jaksa seurata hyvin ja pitkälle, se ei riehaannu juoksuosuudessa, palkattomuus ei vaivannut sitä yhtään. Ensimmäisen seuruun jälkeen kehuessa siltä taisi päästä yksi into-hau, mutta muuten se oli hiljaa. Kaikkein eniten silti ilahduttaa se että se ei tarvinnut palkkaa vaan palkkaantui liikkeiden välissä kehuista. Sillä on ihan todella Mieletön Moottori, ja siitä tulee kyllä todella hyvä kisakoira. Olin ihan pakahtua ilosta treenin jälkeen.

Mutta muistiin vielä itselleni - tuomarin kättely, henkilöryhmä, luoksetulon loppu, oikealle käännökset. Mielelläni tahdon vielä ekstratreeniä paikallaoloon kun suorittava koira pyydetään luokse, vaikka siinä ei olekaan ollut ongelmaa aiemmin. En ymmärrä miten me ollaankin jo näin valmiita, vaikka kokeeseen on aikaa vielä puolitoista kuukautta..! Ja mä silloin ilmoittautumisvaiheessa olin varma ettei tästä tuu kyllä mitään. No, onnekkasti ehdin vielä hajottaa pakan monta kertaa tässä ajassa, joten eipä tässä hätää.

Mistä mieleen - sitä kaupunkiosuuttakin piti harjoitella..
Kuonoton koira BH-suorituksensa jälkeen.

Ei kommentteja: