Särkyneenpyörän Stefa & My Trusted Friend Kane's Wicky & Mieletön Moottori

Särkyneenpyörän Stefa & My Trusted Friend Kane's Wicky & Mieletön Moottori

sunnuntai 3. tammikuuta 2021

Maustetytöt: Jos mulla ei ois sua, mulla ei ois mitään

Vuosi menikin sitten ihan kokonaan ilman päivityksiä. Jestas.

Tiivistän vuoden 2020 japanilaiseen tanka-muotoiseen runoon



Ilmoitin Tessun 

viiteen tokokokeeseen

kaikki peruttiin

otin chihuahuan

harmittelin koronaa.


Mitäpä sitä turhaan muuta kertoakaan, eiköhän se ollut hyvin pitkälti siinä.

No, oikeasti voin avata meidän tavoitteita ja kuinka ne onnistui tai ei onnistuneet. Kokonaisuutena olen oikeasti ihan tyytyväinen tähän vuoteen, mitä koiraharrastuksiin tulee. Kevään pysähdys teki meille todella hyvää, ja sen jälkeen on osannut harrastaa nimenomaan siksi että haluaa, eikä siksi että ainahan tätä on tullut tehtyä. Ja lajikirjokin hupeni käytännössä tokoon ja hakuun. Mutta mitäpä tuosta, tärkeintä on, että harrastuksista tuli taas harrastuksia, eikä elämää hallitseva pakko.

Katsotaan sitten viime vuoden tavoitteita. Joista ensimmäinen oli opetella tekemään vain asioita, joista pidän. Uskomatonta mutta totta, en varmaan olisi onnistunut tässä ilman koronaa. Hölmöä kiittää sitä jostain, mutta niin vain. 

Pätevöidyin arkitottelevaisuuskoulutusohjaajaksi, ja kävin kurssit kilpatottelevaisuudesta ja rally-tokosta. Kilpatokon harjoittelut on puolessavälissä, ja rally-tokon harjoittelut teen sit joskus kun ehdin. Samalla mulle valkeni, että mulla on vissiin alitajuisesti jo jonkin aikaa ollut tähän kouluttautumiseen syy - haluan tokotuomariksi. Se tarkoittaa sitä, että seuraavat askeleet ovat kilpatokoharjoitteluiden tekeminen loppuun, ylituomari 1 -kurssi ja liikkurikurssi. Ja sitten vuoden päästä katsotaan, pääsenkö lajikurssille mukaan.

Ostettiin omakotitalo. Olen tästä joka päivä kiitollinen, vaikka se on tuonut mukanaan uudenlaista vastuuta, velvoitetta ja stressiä. Mutta se on kaiken sen arvoista.

Ja sitten ne kiinnostavimmat, eli tulostavoitteet.

Possun tavoite oli tottelevaisuusvalion arvo ja JK3 1-tuloksella. Kumpikin jäi vähän matkan päähän. Luulen että ilman koronaa Possu voisi olla jo tottelevaisuusvalio, mutta käyttövalionarvotulosten suhteen tulin todenneeksi, että itse asiassa Possu on ihan yhtä rakas, oli se valio tai ei, joten en halunnut "väkisin" panostaa pk-puolen tottikseen ja esineruutuun, jotka ykköstulosta hakiessa ovat erittäin olennaisessa asemassa. Mitäpä tuosta, Possu sai kuitenkin ekan EVL1-tuloksen, sekä JK3-koulutustunnuksen. Lisänä saatiin HK1, ja korkattiin myös EK-kokeet.

Ensi vuonna Possun tavoite on Fi TVA-arvo.

Tessun kanssa oli tarkoitus tehdä JK1 ja tokon voittajaluokkaan siirtyminen. Sekä asioiden tekeminen perusteellisemmin ja ajan kanssa. Jälleen saan kiittää koronaa, sillä hosumiseksihan tämä olisi taas ilman sitä mennyt. Keväällä Tessu oli ilmoitettu useampaan kokeeseen kun tauko tuli, ja sen jälkeen palasimme asioissa todella paljon taaksepäin - niin paljon, että oltiin seuraavan kerran koevalmiita vasta loppuvuodesta, kun kokeet laitettiin taas tauolle. Ehdittiin kuitenkin käydä yksi rally-tokokisa, ja Teslasta tuli vuoden aikana RTK1 Tesla.

Kuitenkin minulle selvisi tänä aikana paljon asioita yhteistyöstäni Teslan kanssa, ja etenkin siitä, kuinka vaikeaa kaikki palkaton tekeminen sille on. Ensi vuonna aiotaan siis pyrkiä samaan kuin  jo nyt - AVO1 ja VOI1. En jää jankkaamaan koulareita, kun se on meidän kummankin epämukavuusalueella. Myös huomasin kiinnostuvani enemmän rally-tokosta seuraamista rakastavan Tessuni kanssa, ja asetettiin ensi vuodelle myös rallytavoitteita.

Jälkeähän ei Tessun kanssa tehtykään kuin pari hassua treeniä alkukesästä. Hurahdettiin vahingossa hakuun. Ja voi kuinka me siitä tykättiinkään. Ensi vuonna tehdään ehkä jompaa kumpaa tai sitten ei kumpaakaan. Tehdään sitä mitä huvittaa!

Ensi vuonna Tessun tavoite on tokon AVO1 j VOI1, RTK2, RTK VOIHYV ja ehkä joku pk-koe.

Ja sitten mulla kävi tämä hyvin pieni vahinko, ja meille muutti chihuahua Kiisu. Ja se on avannut silmiäni niin monen asian suhteen koirien omistamisen, kouluttamisen, niiden kanssa harrastamisen ja elämisen suhteen. Miten se voi olla niin erilainen ja kuitenkin niin samanlainen. Miksi tokochihuahuoita on koko maailmassa vaan kourallinen, jos niistä löytyy enemmänkin noin potentiaalisia koiria? Ja ennen kaikkea ymmärsin lopulta sen, miksi bordercollieita ja belgianpaimenkoiria sanotaan hankaliksi. Ovathan ne tosiaan hankalia tällaisen rinnalla. 

Jos Kiisu pysyy yhtä kivana ja ihanana, se pääsee korkkaamaan jokusenkin kokeen ensi vuonna. Sitten taas jos siitä kasvaa kamala demoni, syön sanani ja se saa jäädä kokopäiväiseksi tissinvälikoiraksi. Yritän opetella nöyrtymään niin, etten ala ylpeyteni takia harrastaa väkisin, jos koira ja minä lakkaamme siitä nauttimasta. Kuitenkin, tällä hetkellä näyttää siltä, ettei tällaisia porsaanreikiä lupauksiini tarvita.

Kiisu korkkaa ensi vuonna tokokokeet, toivottavasti avoimeen luokkaan asti, sekä käy rally-tokokisoissa ja BH-kokeessa.

Siinähän niitä taas oli koko vuoden verran. Optimistisesti, koska emme vielä tässä vaiheessa tiedä, päästäänkö kokeisiin ennen kesää. Toivotaan että päästään.

Ei kommentteja: