Särkyneenpyörän Stefa & My Trusted Friend Kane's Wicky & Mieletön Moottori

Särkyneenpyörän Stefa & My Trusted Friend Kane's Wicky & Mieletön Moottori

lauantai 3. toukokuuta 2014

Beauty and the Beast: Belle

Tänään oli sitten Stepun kanssa taas yksi avoimen luokan tokokoe. Ja voi että :) Mä voisin vaan haljeta kun toi koira oli niin hyvä. Niin käsittämättömän hyvä.

Muutin rutiineja niin että annoin sille aamuruuan, itse asiassa viisinkertaisen aamuruuan, kun se kiskaisi napaansa Possunkin ruuan kun huomioni herpaantui. Koepaikalla nappasin koiran suoritukseen suoraan autosta, ilman mitään nostatteluja ja riehumisia joita yleensä teen. Pyöräytin sen pari ympyrää perusasennossa ja kehään. Kehään vein sen seuruuttamalla, aiemmin se on saanut tulla sinne vaan jotenkin noin tossa jossain.

No mutta ne liikkeet. Paikkis oli totta kai kunnossa, siitä kymppi.
Paikallamakuu 10

Ja sitten ne yksilöt. Seuruu lähti hyvin liikkeelle, Stefa teki innoissaan, muttei liikaa, paikka pysyi nätisti, kontakti ei putoillut. Käännökset tein sillai eri lailla etten armeijatyyliin kääntynyt heti käskyn saatuani, vaan käännyin rauhassa ja huolella. Se näkyi heti, Stefa ei putoillut oikealle käännöksissä kuten yleensä. (Tosi fiksua koittaa tätä uutta käännöstä ekan kerran kokeessa, mutta kun tuli tää puheeksi vasta eilen illalla tuomarina toimineen Riikka Pulliaisen luennolla.) Juoksussa se vähän lähti väljäksi, mutta annoin tiukan korjauskäskyn ja se paransi heti ja teki taas ihan mahtavaa työtä. Täyskäännöksessä se vähän jäi, mutta hyvin vähän kun vertaa aiempaan. Ja vikalla suoralla se oli taas vähän väljä, huomasi että seuruun pituus otti vähän koville. No mutta, olen ihan supertyytyväinen tähän liikkeeseen, palkitessa kiljuin että paras koeseuruu ikinä ja tanssitin koiraa oikein urakalla :D Mutta se oli niin hieno!
Seuruu 8,5

Liikkeestä maahanmeno oli hyvä. Seuruu hyvä, maahanmeno hyvä, loppu hyvä.
Liikkeestä maahanmeno 10

Luoksetulossa Stepu pysähtyi nätisti mutta meni maahan :D Liikaa tehty taas voittajan juttuja, kahenkymmenen metrin päässä musta seistään, kymmenen metrin päässä mennään maahan..
Luoksetulo 7

Seisomisen Stefa teki kuulemma tosi hyvin, oikein tömäyttäen etujalkansa maahan, vaikken itse koiraan katsonutkaan. Mutta kun kiersin sen taakse se kääntyi poikittain ja meni maahan. Ihan uusi päähänpisto, onneksi se kokeili sen kokeessa eikä treeneissä..
Liikkeestä seisominen 7

Noudossa vähän pyöritteli kapulaa ja tuli eteen vinoon.
Nouto 9

Kauko-ohjaus on ollut meillä vähän semmonen ja tämmönen. Jos eka vaihto on m-s se toimii hyvin, mutta avoimessa kun aloitetaan aina m-i, on siinä ollut treenaamista. No, tänään se ei sit noussut. Ei ekalla, ei tokalla, ei kolmannella käskyllä. Menin sit lähemmäs käskemään sen ylös. Harmi, ennen kehää se oli tehnyt hienot avokaukot, samoin kehän jälkeen. Mutta vahinkoja sattuu.
Kauko-ohjaus 0

Estehypyssä Stefa tarvitsi kaksi käskyä istumiseen. Oon vaan tyytyväinen että se istui edes sillä toisella :D
Estehyppy 8

Stefa oli ihan loistava. Se piti hyvin kontaktin, aloitti jokaisen liikkeen innoissaan, valppaana, tehokkaana. Se teki hyvin, vauhdilla ja voimakkaasti. Liikkeiden välissä se ei yrittänyt paeta palkalle, tai ehkä vähän, mutta hyvin vähän. Se palkkautuu hyvin mun kehäpalkkauksesta. Se oli vaan niin hieno! Ja uskomatonta mutta totta, me saavutettiin se meille mahdoton:
Kokonaisvaikutus 10

Oon aivan järjettömän tyytyväinen tähän kokeeseen! Oon sillai huono kokeissakävijä, että lähden aina hakemaan kokeesta ykköstä, en ajattele sen tarkemmin. Mutta jos oisin asettanut jonkun muun tavoitteen, se ois voinut olla juurkin onnistunut seuruu ja koiran viretila. En olis kyllä asettanut niitä tavoitteita, koska pidin niitä ihan mahdottomina. Mutta oikeasti, ton paremmin ei vois koira kehässä toimia! Oon ihan mykistynyt siitä kuinka hyvin se oli kuulolla!

AVO2, 146 pistettä, sijoitus 3/4

Toki se vähän harmittaa kun ne kaukot meni nollille.. Tai mitä mä valehtelen, ei ees harmita :D Oikeesti, mä oon lopulta saanut Stefan toimimaan kokeissa! En mä ookkaan sitä itkenyt kuin kaks vuotta. Me ollaan saavutettu ihan kaikki nyt, loput ykköset valionarvoon asti tulee ihan vasemmalla kädellä, kun meitä ei ahdista kehässä vaan pelataan hyvin yhteen!

Meen nyt vähän itkeen onnesta ja syömään palkintosuklaatani. Palkintosuklaata! Kannatti sijoittua.

BTW. Miellyin hirveästi Riikka Pulliaiseen tuomarina. Kannusti palkkaamaan koiran kunnolla kehässäkin, arvosteli reilusti ja tykkäsi iloisesta työskentelystä. + sillä oli ihan ylisöpöjä mitteleitä kehän laidalla istumassa HILJAA. Voisinkin ottaa mittelin, eihän mulle oo tänä vuonna vielä koiraa tullutkaan. (Not.)

2 kommenttia:

Jenni Berg kirjoitti...

Jeejejeejeejejejejejejejeeeee! Hyvähyvä te :D
Ja eiks ookkin ihana tuomari?!
ONNEA!

Elina kirjoitti...

http://mylillaliv.blogspot.fi/2014/05/mita-sina-arvostat-itsessasi.html
höhö, haastin sut :D lol
ps, Stepu ♥