Särkyneenpyörän Stefa & My Trusted Friend Kane's Wicky & Mieletön Moottori

Särkyneenpyörän Stefa & My Trusted Friend Kane's Wicky & Mieletön Moottori

keskiviikko 28. syyskuuta 2016

Sandra: Maria Magdalena

Jälkikokeen jälkeen me treenattiin viestiä. (Ja hakua ja tokoa ja tottista ja Ihan Hulluna esineruutua.) Ja mentiin sitten taas kokeisiin seuraavan viikon lauantaina.

Koe oli Kangasalla, ja se oli Possun eka kakkosluokan koe! Kakkosluokan tottista treenattiin huima viikko tuon jälkikokeen jälkeen, mutta eipä siinä onneksi muuta uutta ole kuin liikkeestä seisominen ja painavampi noutokapula. Kolmosluokan tottista tulikin tehtyä silloin ennen PK SM:iä, mutta kakkosta ei.

Koe kuitenkin alkoi juurikin tottiksella, niin saatiin se hermostuttavin osa pois alta. Kävi ihan mieletön tuuri ja arvoin meille suoritusnumeron yksi, eli ekana suorittamassa tottiksessa ja ekana juoksuun viestillä!!! Se oli se iso asia, koska mieleen muistuu vieläkin se viimevuotinen koe jossa edellinen koira oli jäänyt taipaleelle odottelemaan.

Joka tapauksessa. Seuruussa Possu oli oma sikamainen itsensä. Olin tehnyt sille paljon (niin paljon kuin viikossa ehtii) treeniä jossa palkkaan sen ekan suoran päässä tai kohta käännöksen jälkeen, koska huomasin jälkikokeessa että Possua lakkasi vähän kiinnostamasta niillä paikkeilla. Nyt se pitikin kontaktin suht kivasti. Henkilöryhmässä se kävi vähän moikkaamassa väkeä, mutta ryhmä olikin TOSI tiheässä, väliä oli noin puolitoista metriä. Saatiin tästä hyvä!

Liikkeestä istumisessa Posanderi vähän edisti, ja tuomarin mukaan ennakoi käskyä. Itse en huomannut vaikka näin koko ajan koiran siinä metrin liian edessä :D Tästä hyvä.

Liikkeestä maahanmeno ja luoksetulo, seuruu semmosta hirveetä, tuli vinoon eteen. Hyvä.

Seisominen erinomainen! Vaikka seuruu oli ihan normaalia, muttei sit varmaan näkynyt niin kauas :D

Nouto erittäin hyvä. Nosti hitaasti? Ja mä rytmitin käskyt huonosti.

Hyppynoudossa heitin eka miten sattuu. Tuomari kysyi uusinko ja päätin uusia. Toinen heitto oli suora mutta liian lähellä, lähetin silti. Koski mennessä esteeseen, kiersi takaisintullessa kun ei saanut riittävästi vauhtia. Rytmitin käskyt väärin. Puutteellinen.

Estenouto.. Possu kiipesi hienosti yhteen suuntaan, nouti hyvin, ja KIERSI HYPYN KAUTTA. Katsoin videolta jälkeenpäin, kapula oli ihan suorassa, se vaan päätti että nyt tehdään se hyppy joka jäi tekemättä. Puutteellinen. Ihan tyhmästä jutusta kumpikin estenouto puutteelliseksi..

Eteenlähetys. Mietin viimeksi mitähän me tehtäisiin jos joskus oltaisiin ensin suorittamassa ja nyt se sitten näkyi :D Possu oli jo aiemmin katsellut paikallaolon merkkejä kiinnostuneina (isot valkoiset muoviviritelmät), näyttivät varmaan jalkapalloilta. Sinkosi sitten eteenlähetyksessä sinne, ja pysäytin ennen tuomarin lupaa ettei pääse tötsille asti. Jäi seisomaan käskyllä ja vaati toisen maahanmenoon. Puutteellinen.

Paikallaolo tyypillinen, erinomainen.

Hikiset 74 pistettä. Hienosti raavittu kasaan näinkin hölmöllä suorituksella :D Possulla oli kaikin puolin oikein possuilupäivä, arvostelua kuunnellessa se heitti selälleen kieriskelemään. Pöljä piski.

Sitten maastoon. Teoriassa ei huolestuttanut Possun juokseminen, Possu on hyvä. Se on varma ja tasainen, ja sillä ei ole ollut yhtään huonoa treeniä viime kokeen jälkeen. Käytännössä kuitenkin huolestutti, koska eihän nää mitään koneita ole. Mutta mikäs siinä sen kummemmin, seuruutukset lähtöpaikkaan oli mun päässä hirveitä ja niistä lähtikin piste pois. Myöhästyin ekasta lähetyksestä kun hinkkasin sitä seuruuta... Ihan typerä virhe taas. Juoksi kuitenkin hyvin. A-asemalta C-asemalle juoksi runsaat neljä minuuttia, kyllä kylmäsi. Maasto oli toki hankala, ja toisena juossut bc juoksi suunnilleen saman ajan, joten kyllä se vaan maasto tekee pienelle koiralle. Vikkelä malinois juoksi vaan puolet tuosta ajasta.. Takaisin päin Possu juoksi sitten jo taas vikkelämmin. Joka tapauksessa Possu oli selvästi hitaampi kuin toinen kakkosluokan koira. Piste lähti siis nopeudesta, mutta sitäkään ei olisi menetetty jos en olisi hidastellut lähetyksissä, t. tuomari :D Kiva tietää. Onneksi se oli vain piste.
Vikana sitten vielä esineruutu. Tätä hinkattiin, kun jälkikokeessa ei löytynyt yhtään esinettä. Siitä huolimatta tämä oli the huonoin esineruutu ikinä :D Possu lähti ruutuun sillai syvään huokaisten "ootko tosissas", laahustus laahustus. Se oikeasti käveli. Löysi se silti kaksi esinettä. Onneksi ne ei  olleet kamalan syvällä :D Tästä 27 pistettä, työskentely arvatenkin tyydyttäväksi.

Mutta olihan se VK2 silti, 194 maasto, 74 tottis. Eikä ees jääty kuin pari hassua pistettä ykköstuloksesta, taaskaan. Nyt vähän pohditaan mentäisiinkö vielä kolmosen kokeeseen. Ainoa syyhän sinne olisi mennä ykköstuloksen perässä niin saisi ensi kesänä valionarvon, mutta aika paljon pitää hinkata tottista ja esineruutua ennen kuin on toivetta ykkösestä. Mietitään vielä..

Ja jos joku harkitsee tuota Kangasalan 1 ja 2 -luokkien koetta joka on anottu lokakuulle, menkää! Maasto oli kiva, erilainen kuin mitä ollaan täällä aakeella treenattu, mutta ei liian vaikea. Ja Possuhan on juossut sen teille tasaseks nyt! Järjestelyt oli hyvät ja porukka hauskaa! Jos he löytää sille alueelle 500 metriä jatkoa ja anoo mukaan myös kolmosen me luvataan lähteä :D
Palkinnot oli komeet, pokaali JA pinssi JA tavarapalkinto.
Stefa sai lohdutuspalkinnon!
Ja sunnuntainahan Stefa oli sitten hakukokeessa. Se ei mennyt yhtä muikeasti, vaikka arvoin taas numeron jolla aloitettiin tottis. Olen tosiaan parannellut Stefan seuruuta nyt, ja koitin saada sen sen verran matalaan vireeseen ettei keulisi ihan metriä. Pieleen meni, koira oli niin matalalla että ahdistui jo seuruuseen lähdettäessä kun tiesi että kohta ammutaan. Keskeytin heti ekan suoran jälkeen kun Stefa koitti pariin kertaan lähteä kentältä lätkimään. Riehutin sen kunnolla ja tehtiin vielä maahanmeno ja luoksetulo (jonka seuruussa jäi taas surullisena seisomaan että hän ei halua tehdä) ja siitä vähän vapautuneena tehtiin vielä tasamaannouto ja hyvin avustettu a-estenouto, sekä superhieno eteenmeno. No, eipä ne meidän pisteet olisi muutenkaan riittäneet, kun avustettunakin a-este meni vaan menosuuntaan, mutta oishan se silti ehkä kiva ollut tehdä se tottis loppuun, mutta minkäs tekee kun on tyhmä eikä ota laukaustenkestoa vireenhallinnassa huomioon. Onpahan tavoitteita ensi kesälle..

Tehtiin sitten vielä esineruutu, jossa Stefa loisti, toi minulle jääkiekon, kengän ja 30 pistettä. Hakumaastossakin se oli oma iloinen itsensä. Vähän jännäsin näkyisikö sen sairastelusta jälkeä, mutta siellä se posotti menemään koko 200 metriä radan. Ilmaisussa tuli yllättäviä ongelmia, sillä Stefa ei ilmaissut ensimmäistä maalimiestä lainkaan, vaikka siellä kävikin. Toisella maalimiehellä kävi kahdesti ennen kuin otti rullan, viimeisellä kolmasti. Tuomari kuitenkin tykkäsi Stefasta kovin, ja saatiin jopa 116 pistettä näistä kahdesta maalimiehestä.

Koejärjestelyt olivat Kankaanpäässä jälleen erinomaiset, ei ihme että sinne on aina tunkua. Mennään ensi vuonnakin, jos vaan mahdutaan!

Tiistaina otettiin heti korjaussarja hakutreeneissä. Laitoin heti ensimmäisen maalimiehen makaamaan selälleen X-asentoon kuten kokeessa. Ei tuonut rullaa. Toinen maalimies seisoi. Ei tuonut rullaa. Yksi suorapalkka, ja viimeisenä ihan normaali kyljellään lojuva maalimies - ei tuonut rullaa :D Se on rikki nyt. Ilmaisut on olleet meillä niin mainioita ja olen ollut niistä niin ylpeä, ja nyt se rulla sitten vaan lakkasi nousemasta. Mutta eiköhän se sitten taas siitä, kun otan huomioon että maalimiehet voi välillä vaikka seistä päällään sen tavallisen kylkiasennon sijaan. Onnea meidän maalimiehille.

Ei kommentteja: