Särkyneenpyörän Stefa & My Trusted Friend Kane's Wicky & Mieletön Moottori

Särkyneenpyörän Stefa & My Trusted Friend Kane's Wicky & Mieletön Moottori

maanantai 27. huhtikuuta 2015

Jontte Valosaari: Haastaja

Riikka haastoi minut 11 kysymyksen haasteeseen. Veikeää. 

"Idea on varsin yksinkertainen: vastata haastajan laatimiin 11 kysymykseen, keksiä itse vastaava määrä uusia kysymyksiä ja haastaa muita bloggaajia mukaan."

Kiitos Riikka! Mua ei ikinä haasteta mihinkään :D En tiiä jaksaisinko vastailla vaikka haasteltaisiinkin.


1. Mistä olet keksinyt koiriesi nimet?
Kaikkien, vai näiden nykyisten? Nemi oli sarjakuvalehdestä, Goottityttö Nemi. Rood on hollantia ja tarkoittaa punaista. Stefalla oli nimi jo valmiina, ja se on erinomainen nimi pikku insinöörikoiralle :D Stefa on siis tiiviste, teidän autoissanne on stefoja. Ja Possu von Nakki.. No, tähän liittyy tarina. Ville aikanaan lupasi että saan ottaa toisen koiran jos hän päättää nimen. Ne ehdotukset olivat ihan kamalia, lopputulemana sain päättää kahdesta: Nakki von Possu vai Possu von Nakki. Totesin että mieluummin huutelen kylillä Possua kuin Nakkia. Sitä paitsi, tykkään possuista! Ovat söpöjä ja fiksuja, oikein hyviä esikuvia pikku harrastuskoiralle! Paljon saan kuulla että miten noin söpöllä koiralla on noin ruma nimi, ja toteen vaan että miten niin, sehän on nätti kuin sika pienenä!


2. Millä nimellä kiroat koiriasi?
Possu on luontevasti senkin sika. Kumpikin on tarvittaessa senkin tyhmiä. Aika radikaalia vai mitä! Tokon kuuntelutreeneissäkin mun saattaa kuulla huutavan että hei senkin tyhmä ei sitä noin tehdä :D En muista koska viimeks oisin ollut oikeesti vihainenvihainen näille. Ovat niin murusia etteivät tarvii kovempia kirouksia!


3. Saitko valita itse pennun pentueesta? Jos sait, niin miksi valitsit juuri kyseisen yksilön?
Possu on eka koira jonka olen saanut valita, kaikki muut on kasvattaja minulle osoittanut. Ja sen valitsin koska se oli niin SIKA. Se oli se koira josta kasvattaja sanoi että tuota hän ei itse ottaisi, sen kanssa tulee vielä olemaan vaikeaa. Se oli juuri sellainen kuin mun ideaali unelmaharrastuskoira olisi.


4. Oletko jo löytänyt itsellesi sen "the rodun" vai onko se vielä etsinnässä?
En myönnä löytäneeni! Mutta olenhan mä löytänyt, niin :D Haaveilen aina kaikenlaisista hauveleista, mutta julmasti en silti ota ikinä muita kuin bordercollieita. Bordercolliet on niin helppoja. Ne nukkuu sisällä eikä vaadi koko ajan aktivointia. Niitä voi aktivoida varastoon! Tehdä välillä paljon ja välillä vähän. Ja ne oppii kaiken helposti, kuuntelee mitä mä sanon, ja on niin tottelevaisia ja fiksuja. Oon siis kuunnellut todella paljon sitä "mikäs sun ollessa kun sulla on noita bordercollieita", joten oon itekin alkanut uskoa siihen että kaikki muut koirat on tosi vaikeita, ja nää nimenomaiset on helppoja ja syntyy valmiina. Sit aina silloin tällöin tapaan niitä ekoja bordercollieita jotka on aivan käsittämättömän kamalia ja muistan että niin, kyllähän mäkin oon näiden kanssa vaivaa nähnyt ennen kuin näistä tuli tälläsiä.


5. Mitä piirteitä arvostat koiran ulkonäössä?
Tää on vaikea kysymys. Arvostan paljonkin asioita ulkonäössä, mutta hyvin harva niistä on pelkkää ulkonäköä. Arvostan funktionaalista rakennetta, mutta se ei ole pelkkää ulkonäköä. Arvostan kohtuullisen pituista turkkia, johon ei tartu roskia ja lika varisee pois. Mutta sekään ei ole pelkkää ulkonäköä. Ihan jos mennään puhtaasti kauneuskäsitteisiin, niin minulla on kaksi heikkoutta: pystykorvaiset ja split-facet. Rood on selvästi jättänyt minuun jonkin reiän.


6.  Ikimuistoisin hetki koirien kanssa?
Näitä on Roodin kanssa parikin, mikä lasketaan? Se kun silitin peuranvasaa, kun yritin puhua niille hevosta ja ne yllättäen kuuntelivat ja tulivat luokseni. Ja Rood sitten flippasi paikaltamakuusta ja hyppäsi pystyyn peläyttäen ne pois. Vai se, kun Rood lenkillä toi mulle kaksitoistapiikkisen peurapukin, ja melkein paskoin housuuni? Possun eka tokokoekin oli ikimuistoinen, oli ihan mieletöntä mennä kokeeseen koiran kanssa, joka teki kokeessa kuten treeneissäkin.


7. Tekikö koirasi tuhojaan pentuna? Mikä oli pahin tuhotyö?
Nemi teki ihan hirveästi tuhoja. Vanhempien luona on vielä pirtinpöytien jalat järsittyjä, ja seinissä reikiä. Ihan uskomatonta näin jälkeenpäin ajatellen, miksi kummassa se niin paljon tuhosikin.. Rood ei tuhonnut oikein mitään. Yhden kuupan. Possu on tehnyt pari reikää lattiaan, mutta siinä kaikki.


8. Miten päädyit pitämään blogia?
Silloin kun 14-vuotiaana sain Nemin, oli vain pidettävä blogia! Se oli pakko, ei mikään neuvoteltavissa oleva asia! Nemin jälkeen aloitin Roodille blogin tänne bloggeriin, ja Roodin poismenon surutyössä lisäilin tänne Nemin blogin aikaiset tekstit. Tykkään siitä että ne ovat kaikki täällä, ja jos musta joskus tulee hyvä, voivat ihmiset käydä lukemassa ajoista kun en ollut hyvä.


9. Nimeä kolme suosikkiblogia, joissa vierailet säännöllisesti?
Millähän rajaisin nämä vain kolmeen? Emmin blogi ehdottomasti. Varsinkin nyt kun Emmillä on pentu, hauska seurata miten hän tekee pentutreenejään. Mairen, Emmin, Mervin ja Tertun blogi. Tykkään ihan hirveästi tämän blogin äidinkielestä, tekstityylistä, sanaleikeistä :D On nautinto lukea hyvää tekstiä! Ja tämä ei ole koirablogi ollenkaan. Mutta joskus kaipaan kokkausvinkkejä :D


10. Minkä vuoksi olet aikoinaan innostunut koirien kanssa harrastamisesta? 
Syytän Viisikko-kirjoja. Olen lukenut ne ala-asteikäisenä kymmeneen kertaan. Kaikki 22. Paulin Tim oli the koira. Ja kirjan kantta koirakirjoihin verratessa päätin että se on bordercollie, ja että jonain päivänä ottaisin vielä bordercollien nimeltä Tim. Jännä fakta, kirjassa sanotaan että Tim on ruskea, ei mustavalkoinen kuten kirjojen kansissa. Sivuseikka, Timin minä halusin. Sittemmin ahmin Koirahullun päiväkirjat moneen kertaan, ja voin myöntää että lueskelen niitä yhä edelleen jos iskee treenimasis. Siellä on niin lujaa treeniangstia ja vaikeuksien kautta voittoon -meininkiä, että luo minuunkin uskoa. Tosin, oli pakko ostaa ne omaksi, kun en kehdannut enää lainata kirjastosta :D


11. Jos saisit kysyä yhden kysymyksen koiraltasi, mikä se olisi?
Muruset, haluaisitteko te lisää lepopäiviä? Tai, turhaan minä sellaista kysyisin, valehtelisivat kuitenkin. Tai jos tarvitsisivat enemmän lepopäiviä, eivät ne sitä itsekään tietäisi.

Ja nyt mä pääsen haastamaan! Ketähän haastaisin? Lauman lapinkoiria tietenkin! Leila, Liisa ja Tuija! Teidät on haastettu! Kysymyksiksi.. Hyvin pitkälti samat kuin Riikan kysymykse, ja Riikalle esitetyt. Koska ovat JÄNNIÄ kysymyksiä!

1. Miksi olet päätynyt juuri näihin koiraharrastuslajeihin?
2. Valitsetko koiran harrastuksen mukaan vai harrastuksen koiran mukaan?
3. Olisiko sinusta kasvattajaksi?
4. Oletko jo löytänyt itsellesi sen "the rodun" vai onko se vielä etsinnässä?
5. Mitä piirteitä arvostat koiran ulkonäössä?
6.  Ikimuistoisin hetki koirien kanssa?
7. Mikä on paras piirteesi koiranomistajana?
8. Mikä on salainen rotuhaaveesi?
9. Entä salainen harrastustavoitehaaveesi?
10. Minkä vuoksi olet aikoinaan innostunut koirien kanssa harrastamisesta? 
11. Jos saisit kysyä yhden kysymyksen koiraltasi, mikä se olisi?

2 kommenttia:

Tiina kirjoitti...

Musta on jotenkin huojentavaa, että maailmassa on ainakin toinen ihminen, joka palaa noihin Koirahullun päiväkirjoihin ja on yli 12-vuotias. :D

Takku kirjoitti...

Mikähän meissä on vialla :D